Thuiscomfort Groene Hart
U bent hier: Home » Inspiratie

Inspiratie

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden die Thuiscomfort Groene Hart te bieden heeft.
U vindt op deze pagina alle inspiratie die u nodig heeft voor comfortabel, veilig en zelfstandig wonen. Of kom eens langs voor een vrijblijvende afspraak om nog meer inspiratie op te doen in onze showroom.

Langer zelfstandig thuis wonen in 2019: NUTS voor niets

De bevolking van ons land vergrijst. Er zijn momenteel circa 1,3 miljoen 75+ers in Nederland. In 2040 zal dit aantal bijna verdubbeld zijn, tot 2,3 miljoen personen. Dit vraagt om andere manieren van wonen en leven, er moet een netwerk van zorgverleners en mantelzorgers worden gecreëerd en in stand gehouden, en wie houdt de regie? Net als in voorgaande jaren zet Thuiscomfort voor 2019 de trends voor langer zelfstandig thuis wonen op een rij.

bekijk artikel (extern) »

De rest van uw lichaam wast u toch ook met water?

In Nederland spoelen we jaarlijks zo'n 200 miljoen kilo toiletpapier door de wc. Gelukkig is 60 procent daarvan gerecycled papier. Maar voor de overige wc-rollen moeten maar liefst 1,2 miljoen bomen gekapt worden! Wat nou als u helemaal geen toiletpapier meer nodig heeft, omdat u kiest voor een douche-wc...

bekijk artikel (extern) »

'Hey Google, zet de verwarming in de badkamer 2 graden hoger!'

Naar boven lopen om de verwarming in de badkamer of op zolder hoger of lager te zetten? Het evohome zoneregelsysteem bedient u nu ook met uw eigen stem! Vanaf eind oktober 2018 is spraakassistent Google Home beschikbaar in het Nederlands en kan de koppeling met Honeywell evohome worden gemaakt. Daarmee past u de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk gemakkelijk aan.  

bekijk artikel (extern) »

Een verplaatsbaar huis. Kan dat?

Stel, u heeft specifieke woonruimte nodig voor uw ouders, man of kind met zorgbehoefte. Maar er is geen plek in uw eigen huis. Dit is een probleem. Maar stel nou dat u een gehele woning naar uw wens kunt neerzetten waar u maar wilt? Dit kan met een 'modulaire' woning.   

bekijk artikel (extern) »

Smart Home-trends in 2019: ‘Hey Google…’

In 2019 doet de slimme stemassistent haar intrede in de Nederlandse huishoudens. Een smart home bedienen wordt zo een stuk eenvoudiger. Verder neemt de snelheid van internet in 2019 alleen maar verder toe, met de introductie van 10 Gig voor thuis. Nieuwbouw wordt nóg duurzamer met smart home-technologieën. En lossen robotisering en Artificial Intelligence hun verwachtingen eindelijk in?

bekijk artikel (extern) »

Wordt na de Stint nu ook de scootmobiel verboden?

De Stint is verboden op de Nederlandse wegen. Het remsysteem van de elektrische bolderkar is waarschijnlijk de oorzaak van een recent, ernstig ongeluk. Maar het remsysteem van scootmobielen werkt op een vergelijkbare manier. Wordt dit voertuig voor mensen met een mobiliteitsprobleem nu ook in de ban gedaan?

bekijk artikel (extern) »

Vrouwen zetten verwarming eerder én hoger aan dan mannen

Het kwik daalt weer in Nederland. Is het al tijd om de verwarming aan te zetten? Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders bij een buitentemperatuur van 13,9 graden Celcius de verwarming open draaien. En vrouwen zetten de verwarming nog eerder én hoger aan dan mannen.

bekijk artikel (extern) »

'Ledlamp kan wifi-storing veroorzaken'

Last van een slechte wifi-verbinding en heeft u geen idee waar het aan ligt? Dan heeft dit misschien te maken met een storende ledlamp, meldt De Telegraaf. 

bekijk artikel (extern) »

Asbestdaken verboden na 2024

  Het einde van de asbestdaken is nu toch écht in zicht: na 2024 zijn deze verboden in Nederland. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel hierover aangenomen.     

bekijk artikel (extern) »

Onafhankelijke cliëntondersteuners staan u bij in WMO- en Wlz-trajecten

Veel mensen staan prima hun mannetje tijdens het keukentafelgesprek. Anderen kunnen dit minder goed, bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Onafhankelijke cliëntondersteuners helpen deze kwetsbare groep met raad en daad als het erom gaat. Maar ook andere burgers kunnen een beroep doen op onafhankelijke cliëntondersteuning.

bekijk artikel (extern) »

61 procent van de starters eist energiezuinige woning

Bijna de helft van de starters vindt het volkomen logisch om een woning te verduurzamen. Dit in tegenstelling tot mensen die al langer een woning bezitten (26 procent). Starters zijn daarnaast bereid om hun gedrag aan te passen om een hoger energielabel op de woning te krijgen. 61 procent eist zelfs een zuinig energielabel bij aankoop van hun eerste woning. Dit blijkt uit kwartaalonderzoek van de ING Bank.  

bekijk artikel (extern) »

'Meedenken met de klant en empathie voelen, dat kan niet iedere installateur.'

Een woning aanpassen, dat kunnen de meeste installateurs prima. Maar echt meedenken met de klant en empathie voelen? Dat is een unieke combinatie, dacht een MS-patiënt. Daarom koos ze voor Rob van der Zon. "Gewoon, om hoe hij is als mens."   

bekijk artikel (extern) »

Warmtepomp? Koud kunstje!

Een grondgebonden warmtepomp. Dat is toch alleen maar gedoe? En de hele tuin moet op de schop! Maar wat als u na dit tijdelijke 'gedoe' vooral profijt heeft van deze installatie? Installatiebureau Kon laat samen met Hooftman Geo Boortechniek zien hoe zo'n warmtepompinstallatie in de praktijk eruit ziet...   

bekijk artikel (extern) »

Inspiratiemarkt Zwolle Woont! over langer zelfstandig thuis wonen op 27 september 2018

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen willen we graag en wordt ook gestimuleerd. Maar hoe doe je dat? Bij wie moet je zijn om hulp te krijgen? Op de eerste inspiratiemarkt van Zwolle Woont! worden bezoekers op weg geholpen over plezierig, comfortabel en veilig wonen: donderdag 27 september van 15.30 tot 19.30 uur in de Mulitfunctioneel centrum De Bolder in Aa-landen.

bekijk artikel (extern) »

Verduurzamen woning meegenomen in hypotheekadvies

Bent u van plan een huis te kopen? Vijf banken informeren u voortaan bij het hypotheekadvies ook over de verduurzaming van de nieuwe woning. Zo voorzien ze u van advies over de voordelen van verduurzaming, zoals een lagere energierekening en meer comfort.

bekijk artikel (extern) »

Energie besparen doe je nu: 12 verbeteropties!

Met de campagne 'Energie besparen doe je nu' probeert de Rijksoverheid u als huiseigenaar te stimuleren uw woning duurzamer en energiezuiniger te maken. Dit kan bijvoorbeeld door goede isolatie, een andere manier van stoken en zonnepanelen om energie op te wekken. Wat is er allemaal mogelijk? Dit zijn de 12 verbeteropties...

bekijk artikel (extern) »

Kabinet wil toch van salderingsregeling af. Wat betekent dit voor u?

Beloofde minister Henk Kamp afgelopen zomer nog dat huishoudens met zonnepanelen tot 2023 mochten salderen: het huidige kabinet denkt daar anders over. Zo wil Eric Wiebes van Economische Zaken de salderingsregeling in 2020 al stoppen.

bekijk artikel (extern) »

‘2016 was goed jaar voor zonnepanelen’

  Voor het tweede jaar op rij werd er in 2016 door zonnepanelen negen procent meer zonnestroom geproduceerd dan de voorgaande jaren. Met in totaal 1880 zonuren was het veel zonniger dan gemiddeld (1640 zonuren). Dat blijkt uit berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal met gegevens van Siderea en het KNMI. In 2015 hadden we 1.785 zonuren.    

bekijk artikel (extern) »

Hoe stabiel is ons elektriciteitsnet?

Talloze digitale wekkers liepen sinds half januari zo'n 6 minuten achter. Dit kwam door een probleem in het Europees elektriciteitsnet. En dat is begonnen met een politiek conflict tussen Servië en Kosovo. Hè? Ja, het moet niet gekker worden. En het zet u misschien aan het denken. Als andere Europese landen onze stroomvoorziening kunnen beïnvloeden, hoe stabiel is ons elektriciteitsnet dan eigenlijk? En nog belangrijker: wat voor invloed heeft dit op u? 

bekijk artikel (extern) »

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboilersysteem is een installatie die energie van de zon opvangt en daarmee uw tapwater verwarmt. Zo kunt u zonder gebruik van een CV- of HR-ketel douchen of warm water uit de kraan halen. Een duurzame en slimme oplossing voor een zelfvoorzienend huis. Maar, hoe werkt een zonneboiler precies? 

bekijk artikel (extern) »

‘Investeringen in warmtepompen overstijgen die van cv-ketels in 2018’

Bij nieuwbouwprojecten worden steeds vaker duurzame energiebronnen toegepast. De gasaansluiting wordt steeds vaker achterwege gelaten. Ook in bestaande woningbouw vindt steeds meer verduurzaming plaats. 

bekijk artikel (extern) »

Zonder schuldgevoel uw verwarming een graadje hoger zetten

Nul op de meter. Uw ecologische voetafdruk verminderen. Deze voornemens zijn bijna niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Moet u zich nu schuldig voelen wanneer u de verwarming een graadje hoger zet?

bekijk artikel (extern) »

Hoe komen Sint en Piet uw schoorsteenloze, geïsoleerde huis binnen?

Vroeger gleden de Pieten moeiteloos door de schoorsteen een huis binnen om onze schoentjes te vullen met suikergoed en marsepein. Helaas is deze tijd voorbij. De meeste woningen hebben geen schoorsteen meer en ze zijn ook nog eens pot- en potdicht dankzij goede isolatie. Hoe is dat nu voor onze goede Sint? Hoe speelt de beste man in op deze grote veranderingen?  

bekijk artikel (extern) »

Laat uw cv-ketel controleren voor het te laat is...

In de zomermaanden merkt u niet zo snel dat uw cv-ketel kampt met problemen. Op de eerste koude herfstdag waarschijnlijk wel. En dan is het zo druk bij de cv-installateurs dat u misschien een tijdlang in de kou zit. Zorg ervoor dat u dit voor bent en laat uw ketel nu alvast controleren. Niet alleen voor uw gemak, maar vooral voor uw veiligheid.

bekijk artikel (extern) »

Altijd al eens een bijna energieneutrale woning willen bezoeken? Dit is uw kans!

De woning van Desiree Kon is bijna energieneutraal. Binnen is een Lucht/water warmtepomp van NIBE aanwezig die samenwerkt met zonnecollectoren op het dak. Hoe ziet zo'n installatie er eigenlijk uit en hoe werkt dat precies? 

bekijk artikel (extern) »

Hoe lang mag ik nog koken op gas?

Nederland wil en moet de CO2-uitstoot verminderen vanwege de klimaatverandering. Door te koken én stoken op aardgas stoot u CO2 uit. Daarom kunt u vanaf 2050 geen gebruik meer maken van gas. 

bekijk artikel (extern) »

Duurzaam wonen: wat staat ons te wachten in 2018?

2018 komt eraan! Wat gaat er veranderen op het gebied van duurzaam wonen? Wat worden de trends van het nieuwe jaar? Gaan we het klimaatakkoord halen, worden zonnepanelen gemeengoed, verwarmen we binnenkort zonder gas? Thuiscomfort zoekt het uit...

bekijk artikel (extern) »

Grootse metamorfose piepkleine badkamer

De uitdaging: in een piepkleine badkamer van 90 cm breed een inloopdouche, douchezitje én douchetoilet realiseren. Want, mevrouw Sep is niet van plan ooit nog te verhuizen. In deze woning – haar ouderlijk huis – wil ze blijven tot haar dood. Installatiebedrijf Van der Poel ging de uitdaging aan. 

bekijk artikel (extern) »

Diagnose MS. En nu?

MS verandert je hele leven. Het overkwam Lodewijk. Hij kreeg ruim dertig jaar geleden de diagnose en vanaf dat moment was (bijna) alles anders. Langzaamaan veranderde hij. Gelukkig veranderde zijn woning met hem mee...

bekijk artikel (extern) »

De 4 voordelen van een inloopdouche. En vooruit, ook 4 nadelen.

Inloopdouches zijn een spectaculair fenomeen in badkamers. Zij worden niet alleen als modern beschouwd, maar ook als een praktische en veilige keuze. Om een goede afweging te kunnen maken of een inloopdouche iets voor u is, hebben we de voordelen en nadelen op een rij gezet.

bekijk artikel (extern) »

Veelgestelde vragen over het energielabel

Veelgestelde vragen over het energielabel

bekijk artikel (extern) »

Installatiebranche gaat 6.000 warmtepomp-monteurs opleiden

In de komende 5 jaar worden er 6.000 monteurs opgeleid om te werken met warmtepompen. Die afspraak heeft minister Wiebes namens de overheid gemaakt met UNETO-VNI voorman Doekle Terpstra, in de Green Deal Warmtepompen.

bekijk artikel (extern) »

Als MS-patient tóch thuis blijven wonen? Ontdek deze woningaanpassingen

Een woningaanpassing is niet niks. U legt uw woning en daarmee misschien zelfs uw veiligheid in de handen van een ander. Vaak zelfs van een wildvreemde. Daarom is het belangrijk dat u eerst goed onderzoekt door wie u uw woning laat verbouwen. Een kijkje achter de schermen bij een vrouw met MS die haar installateur koos op basis van zijn persoonlijkheid en niet alleen vanwege zijn technische ervaring.

bekijk artikel (extern) »

Wonen zonder gas? All-electric is de toekomst

Een derde van alle Nederlandse nieuwbouwwoningen wordt de komende jaren zonder gasaansluiting gebouwd. Dit blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu. De organisatie vindt dat echter veel te weinig en wil dan ook dat het nieuwe kabinet de gasaansluitplicht uit de Gaswet schrapt. We moeten uiteindelijk toch allemaal van het gas af.

bekijk artikel (extern) »

Verplicht gasloos vanaf 1 juli 2018! Hoe gaat dat in zijn werk?

Woningcorporaties en projectontwikkelaars moeten vanaf 1 juli 2018 (!!!) verplicht nieuwbouwwijken gasloos bouwen. Dat betekent dat de komende jaren honderdduizenden nieuwe woningen gebouwd moeten worden zónder gasaansluiting. Kan dat wel? En hoe dan? 

bekijk artikel (extern) »

Oproep: ‘Fabrikanten, informeer duidelijk over privacy, veiligheid en gemak smart home’

Een smart home biedt op de eerste plaats gemak en stelt de bewoner in staat energie te besparen. Dat vinden deelnemers aan de jaarlijkse GfK Smart Home Monitor. Ook voordelen zoals het overal kunnen bedienen van apparaten en een verhoogd veiligheidsgevoel thuis spelen in positieve zin mee bij de aankoopbeslissing. Minder te spreken zijn de deelnemers over de kosten van smart home-oplossingen en aanvallen van hackers.

bekijk artikel (extern) »

Warmtepomp alleen voor de ‘eco-elite’?

14.000 euro. Dat bedrag betaalde Zomergasten-presentatrice Janine Abbring voor haar warmtepomp. ‘Een rib uit haar lijf’, zo meldt ze in de uitzending van 26 augustus 2018. Zomergasten-gast Eric Wiebes, minister Economische Zaken en Klimaat, blijkt zelf helemaal geen warmtepomp te hebben – de bewindsman verantwoordelijk voor de energietransitie wacht op stappen vanuit de lokale overheid.

bekijk artikel (extern) »

Kan mijn bestaande vloerverwarming ook koelen?

De vloerverwarming die er toch al ligt gebruiken om je huis of appartement te koelen. Dat heerlijke vooruitzicht lijkt veel bezitters van moderne verwarmingsinstallaties wel wat. Maar wat is hiervoor nodig? Kan ieder vloerverwarmingssysteem zonder meer vloerkoeling aan? Zijn er technisch aanpassingen nodig? Waarop moet u allemaal letten?

bekijk artikel (extern) »

Zie vanaf uw vakantieadres wie er thuis aanbelt... en open de deur voor ze!

Met de Visto video-deurbel van Comelit ziet, hoort en spreekt u met uw bezoeker via uw smartphone of tablet. Of u nu thuis bent of op vakantie. Naast video-deurbel fungeert de Visto ook als beveiligingssysteem omdat het iedere bezoeker vastlegt. 

bekijk artikel (extern) »

Breaking news over wandbeugels

Om de veiligheid in en rond het huis te vergroten zijn er verschillende oplossingen op de markt. Maar wat nu als deze zelf nu niet betrouwbaar zijn? Zo bereikte ons het bericht van onveilige opklapbare wandbeugels die kunnen breken. 

bekijk artikel (extern) »

De trends voor langer zelfstandig thuis wonen in 2017

Ook in 2017 blijven ouderen langer thuis wonen. Gemeenten, woningcorporaties en de vrije markt moeten dit samen mogelijk maken. Dat is het overheidsbeleid. Maar in de eerste plaats wordt van ouderen verwacht dat zij zelf zorgdragen voor de benodigde aanpassingen om op hoge leeftijd thuis te kunnen blijven wonen. De laatste technische innovaties maken dit steeds beter mogelijk. Robert Jan van Nouhuys, Manager Thuiscomfort zet hieronder de belangrijkste trends voor 2017 op een rij. 

bekijk artikel (extern) »

Slaat uw slimme rookmelder al alarm bij de buren?

Een slimme rookmelder die alarm slaat bij de buren of familie wanneer er brand uitbreekt. In de Achterhoek testen ze of dit concept een grote brand kan voorkomen. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe wordt mijn huis een smart home?

Fijn! In 2023 is snel internet overal en voor iedereen beschikbaar in Nederland. Het kabinet stelt als doel dat over 5 jaar alle Nederlanders over snel vast breedbandinternet beschikken. Eindelijk is uw huis met die slechte internetdekking ook rijp voor domotica... 

bekijk artikel (extern) »

Verplicht gasloos bouwen voor nieuwbouw utiliteit?

Op 1 juli 2018 is de nieuwe wetgeving ingegaan over het gasloos bouwen. Woningen worden vanaf die datum verplicht opgeleverd zonder aansluiting op het gasnet. Voor woningen zijn de regels duidelijk. Maar hoe is dit geregeld voor utiliteitsbouw?

bekijk artikel (extern) »

Onderzoek: ‘niet te lang wachten met aanpassing seniorenwoning’

Steeds meer verpleeghuizen en verzorgingshuizen sluiten hun deuren als gevolg van de wijze waarop langdurige zorg in ons land is geregeld. I&O Research deed in opdracht van Lang Zult U Wonen onderzoek naar de wijze waarop ouderen hun eigen woonsituatie hierop aanpassen. Wat blijkt? Er is een groot gat tussen bewustzijn en gedrag op dit vlak en dit wordt alleen maar groter naarmate we ouder worden.

bekijk artikel (extern) »

Weet wie er aanbelt met slimme deurbel Comelit Visto

Met de Visto video-deurbel van Comelit ziet, hoort en spreekt u met uw bezoeker via uw smartphone of tablet. Of u nu thuis bent of op vakantie. Naast video-deurbel fungeert de Visto ook als beveiligingssysteem omdat het iedere bezoeker vastlegt. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe isoleer ik mijn huis?

Uw woning laten isoleren is misschien wel de beste manier om veel geld te besparen. Hoe beter de isolatie in uw huis is, hoe minder u stookt. En des te minder u betaalt. Daarnaast is een goed geïsoleerde woning zeer comfortabel in de winter én in de zomer. Kortom: woningisolatie is een erg rendabele investering.

bekijk artikel (extern) »

Wie installeert mijn warmtepomp?

De warmtepomp is enorm populair. CV-ketels worden verplicht afgeschaft. De energiezuinige warmtepomp wint snel terrein. Maar waar zijn al die warmtepompinstallateurs? In een aflevering van EenVandaag vertelt Thuiscomfort-partner Desiree Kon hoe haar installatiebedrijf dit oplost.

bekijk artikel (extern) »

Zeg Hello met de Nest videodeurbel. Ook als u niet thuis bent

De Nest Hello videodeurbel combineert het gemak van een videodeurbel met de beeldkwaliteit en de intelligentie van een Nest Cam. De Nest Hello levert zelfs 's nachts HD-video's met haarscherpe beelden. Zie alles wat er voor uw deur gebeurt. Bekijk uw bezoekers of afgeleverde pakketjes. Check dag en nacht wat er bij u thuis gebeurt.

bekijk artikel (extern) »

Kabinet investeert 340 miljoen euro in Actieplan Langer Thuis

92 procent van de 75-plussers woont zelfstandig thuis. Om deze groep hierin te ondersteunen, presenteert het kabinet Actieplan Langer Thuis. De komende jaren investeert zij daar ruim 340 miljoen euro in.

bekijk artikel (extern) »

Wat is een slimme energiemeter? En wat levert deze mij op?

Ieder huis in Nederland krijgt er een. Althans, als het aan de netbeheerders ligt. De bestaande energiemeter wordt de komende maanden overal vervangen door een slimme energiemeter. Zo'n slimmerik is beter voor het milieu en beter voor uw portemonnee. Ook handig: het energiebedrijf hoeft niet langer bij u thuis langs te komen om de meterstanden op te nemen. Dat gaat allemaal volautomatisch, zes keer per jaar. 

bekijk artikel (extern) »

Leer alles over uw meterkast

Plotseling valt alle verlichting uit en springt uw televisiescherm op zwart. De stroom is uitgevallen. Wat nu? U zoekt een zaklamp en loopt naar die gevreesde meterkast. Gevreesd, omdat u niet weet wat u te wachten staat. En misschien ook een beetje omdat u niet weet hoe u de stroomstoring zelf kunt oplossen. Ontdek de geheimen van...de meterkast.

bekijk artikel (extern) »

Help, het licht is uit! Hoe lost u een stroomstoring op?

Ineens zit u zonder stroom. Bij de buren brandt nog licht, dus de storing bevindt zich in uw huis. Nu moet u zelf aan de slag. Op naar de meterkast, want u kunt vaak zélf een stroomstoring oplossen. 

bekijk artikel (extern) »

Inbreken in slim huis blijkt simpel klusje. Hoe voorkomt u dit?

Ontzettend handig die slimme apparaten in huis. Groot comfort én hartstikke veilig. Toch? De Vlaamse consumentenbond vroeg ethische hackers om in te breken in een slimme woning. Het bleek verdomd simpel om binnen te komen en een hoop overlast te veroorzaken. 

bekijk artikel (extern) »

Zelf verbouwen? Als het misgaat bent u niet verzekerd

Zelf uw woning verbouwen? Een goede verzekering vinden – voor als het dan toch misgaat – is vaak lastiger dan de klus zelf. Maakt u schade tijdens de verbouwing? Veel verzekeringen dekken dit niet.  

bekijk artikel (extern) »

Nederland wordt toegankelijker, beloven overheid en bedrijfsleven

In Utrecht is vandaag een kick-offbijeenkomst gehouden over toegankelijke winkelgebieden en overheidsgebouwen. Minister Hugo de Jonge was aanwezig, samen met vertegenwoordigers van 8 brancheorganisaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

bekijk artikel (extern) »

Videodeurbel? Houd de privacy van uw bezoek óók in de gaten.

Eigenaren van een videodeurbelsysteem moeten voortaan melding maken van het feit dat zij bezoekers filmen. Dit schrijft NRC op basis van vragen die de krant stelde aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

bekijk artikel (extern) »

Squaro Infinity: drempelloos, hoge antislip, hygiënisch én 50 euro korting!

De Squaro Infinity douchevloer van Villeroy & Boch loopt veelal drempelloos over in de badkamervloer en is voorzien van de hoogste antislip-klasse. Mooi én veilig. En via uw Thuiscomfort-specialist krijgt u maar liefst 50 euro korting* op de aanschaf van een Squaro Infinity douchevloer. Dat bedrag geldt voor alle 49 varianten van Squaro Infinity!

bekijk artikel (extern) »

Agentschap Telecom pleit voor keurmerk ‘slimme’ apparaten

In afwachting van een wettelijk keurmerk voor ‘slimme’ apparaten, moet er een tijdelijk, vrijwillig keurmerk worden ingesteld door fabrikanten. Hiervoor pleit het Agentschap Telecom bij de NOS.

bekijk artikel (extern) »

Hoosbui? Een terugslagklep houdt rioolwater buiten de deur

Eens in de zoveel tijd regent het zo hard dat de riolering de toestroom van regenwater niet meer aankan. Het water kan dan omhoog borrelen in uw toilet, wastafel of gootsteen, douche of bad. Naast vervelende waterschade kunt u last ervaren van nare rioolluchtjes. En in het ergste geval komt u misschien zelfs een rat in uw pot tegen. Gelukkig is dit alles met een simpele oplossing te voorkomen.  

bekijk artikel (extern) »

Hoe voorbereid bent u op regen, regen en nog eens regen?

Regenwater, we hebben er genoeg van in ons land. Met enige regelmaat gaat het flink tekeer buiten. De gemeente is verantwoordelijk voor het aanpassen van rioolstelsels, zodat ze de toevoer van het regenwater beter aankunnen. Wat kunt u doen om uw huis voor te bereiden op typisch Hollandse buien?

bekijk artikel (extern) »

5 inbraken per uur, zo voorkomt u (emotionele) schade

Er wordt in ons land om de 11 minuten een inbraak gepleegd. Dat meldt installatiebedrijf Feenstra, op basis van cijfers van het CBS. Bijna 50.000 keer verschaft een inbreker zich toegang tot een woning of appartement.

bekijk artikel (extern) »

Laat u niet oplichten door Irish Travellers

De politie waarschuwt regelmatig voor rondtrekkende klusjesmannen. Deze travellers of reizigers zijn vaak van Ierse of Engelse komaf en bieden aan de deur hun diensten aan. Het gaat dan bijvoorbeeld om schilderwerk of klussen op het dak. Uiteindelijk wordt er in veel gevallen slecht werk geleverd en betaalt de klant teveel. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe werken infraroodpanelen?

Verwarmen met infraroodpanelen is interessant. Het kán een goede oplossing zijn om uw woning met infraroodpanelen bij te verwarmen. U hoeft dan immers minder gas te stoken en dat is voordelig voor het milieu. Hoe werken infraroodpanelen als verwarming?

bekijk artikel (extern) »

Verwarmen met infraroodpanelen? Dit moet u weten

(Bij)verwarmen met infraroodpanelen kán een energiezuinige optie zijn naast uw gewone cv-radiatoren. Deze vorm van verwarmen is handig in kamers waar u weinig of kort bent, zoals in de badkamer of studeerkamer. Maar ook boven uw favoriete plek op de bank kan een infraroodpaneel zorgen voor een zeer behaaglijke temperatuur zonder dat u de thermostaat omhoog hoeft te draaien. 

bekijk artikel (extern) »

Gasvrij wonen. Het gaat gebeuren en zó realiseren we dit: 5 stappen

7,7 miljoen woningen moeten zo snel mogelijk van het gas af. Dit omdat Nederland in 2030 definitief de gaskraan in Groningen dichtdraait. Deze inmense klus is niet eenvoudig, maar het kán wel, volgens Milieudefensie die deze week een studie publiceerde als handreiking aan de hele woonsector. 

bekijk artikel (extern) »

Vaker ernstige valpartijen onder senioren: hoe blijft u staande?

Iedere dag overlijden er tien Nederlanders als gevolg van een val. De meeste slachtoffers van deze fatale valpartijen zijn 80-plussers. Sinds 2000 is dit aantal verzesvoudigd. Dit komt volgens het CBS deels door de vergrijzing. Het aantal doden door een val is in verhouding echter veel groter dan de groei van het aantal ouderen in Nederland. Een verklaring hiervoor is dat senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen. 

bekijk artikel (extern) »

Worden er over 3 jaar geen nieuwe cv-ketels meer geplaatst?

In Nederland worden jaarlijks zo’n 350.000 cv-ketels vervangen. In een manifest dat wordt aangeboden aan de Tweede Kamer en aan Diederik Samsom pleiten milieuorganisaties, energiebedrijven en de installatiebranche voor een nieuwe rendementseis voor nieuwe verwarmingsinstallaties. Deze eis, die per 2021 moet ingaan, is geen plaats meer voor de traditionele cv-ketel.

bekijk artikel (extern) »

eNet SMART HOME: zónder verbouwing een huis vol comfort

eNet SMART HOME is hét systeem om uw woning volledig te automatiseren. Comfortabel, slim, gemakkelijk, energie efficiënt. Met eNet bedient u met één druk op de knop uw verlichting, koffieautomaat, jaloezieën en verwarming. eNet is een draadloze oplossing om al uw domotica te besturen, waar u ook bent. 

bekijk artikel (extern) »

Wel een CO-melder, tóch koolmonoxidevergiftiging

U heeft een CO-melder in huis en bent dus een gewaarschuwd mens. Toch? Dit is helaas niet altijd zo. Een CO-melder slaat namelijk pas alarm bij acute koolmonoxide-intoxicatie. Wanneer er een kleine hoeveelheid koolmonoxide vrijkomt, geeft de melder vaak helemaal geen waarschuwing. Toch kan een kleine hoeveelheid al gezondheidsklachten veroorzaken.

bekijk artikel (extern) »

Direct kokend water met de GROHE Red

Denk eens na over het aantal keren per dag dat u kokend heet water nodig hebt – en de tijd die u doorbrengt terwijl u wacht tot het water eindelijk kookt. Met de GROHE Red bespaart u veel tijd en heeft u direct, op een veilige manier kokend water uit uw kraan. Heeft u de voordelen van de kokendwaterkraan ontdekt? Dan wilt u nooit meer zonder! 

bekijk artikel (extern) »

Lekkage in uw woning? Ontvang een melding op uw smartphone

Waterschade in uw woning heeft vaak grote gevolgen. Een lekkage, verstopte spoelbak of een gebroken leiding leiden dikwijls tot hoge kosten, verloren spullen en soms zelfs mooie herinneringen. Stel u eens voor dat u al die dierbare jeugdfoto's kwijtraakt door waterschade. De kans hierop is niet heel klein. Eén op de twee gezinnen krijgt namelijk te maken met een vorm van waterschade.

bekijk artikel (extern) »

Statisch geladen? 7 antischoktips

Buiten is het koud. De afgelopen weken zelfs heel koud. Binnen stoken we de kachel even lekker op en ja hoor: alles vonkt en knettert en uw haren staan de hele dag omhoog omdat u statisch geladen bent. U krijgt de ene schok na de andere en dat is niet fijn. Gelukkig is statische elektriciteit vaak gewoon te voorkomen. 

bekijk artikel (extern) »

Het groene goed dat u wel op uw dak wilt zien

Onderzocht en bewezen: groen is goed voor ons. Het maakt dat we ons gezonder voelen, dat we ons beter concentreren én het is goed voor onze huizen. Samen met het feit dat 2015 nu al een van de zonnigste jaren ooit is, is dit bij uitstek het moment om voor een groen dak te kiezen.

bekijk artikel (extern) »

Op vakantie met de kleinkinderen in uw eigen huis

Ongeveer de helft van de senioren gaat met de kinderen en kleinkinderen op vakantie. Maar ook thuis kunt u vakantie vieren met uw kleinkinderen. In de tuin, spelend in de woonkamer, in en rondom het huis, er is altijd wel iets wat bij u past.

bekijk artikel (extern) »

Aardbevingsbestendig met massief hout en gewapend beton

Als wij ‘Groningen’ zeggen, zegt u waarschijnlijk ‘bouwschade’. Wie in het noorden van het land wil wonen, heeft rekening te houden met gaswinning en aardbevingen. En daar kunnen bestaande huizen in Nederland maar matig tegen. Maar er is licht aan de horizon: een nieuwe bouwconstructie maakt huizen beter bestand tegen de krachten die vrijkomen bij een aardbeving.

bekijk artikel (extern) »

‘Met veel zout word je niet oud’

Niet roken, goed bewegen en gezond eten. Eigenlijk weten we wel dat we bepaalde zaken in acht moeten nemen voor onze gezondheid en onze bloeddruk. Toch kan het niet genoeg benadrukt worden en wetenschappers weten nu verband te leggen tussen vele ouderdomskwalen en de levensstijl. Het laatste inzicht: dementie kun je voorkomen door gezond te eten.

bekijk artikel (extern) »

Langer thuiswonen begint met uw schoen

U wilt langer comfortabel en veilig in uw eigen huis wonen. Met de techniek van nu zijn er heel wat slimmigheden te krijgen om het voor u gemakkelijker te maken. Zoals uw schoenen, die letterlijk de sleutel zijn tot comfort en woongemak.

bekijk artikel (extern) »

Lawaai van de buren? Zo dempt u het geluid

Grote kans dat uw buren op vakantie zijn en er een serene rust heerst in uw wijk. Woont u in een vrijstaand huis, dan zult u weinig last hebben van uw buurkinderen en ander burenlawaai als iedereen weer thuis is. Twee-onder-een-kap- en rijtjeswoningen hebben met wat meer factoren rekening te houden. Wat kunt u doen om het geluid te dempen?

bekijk artikel (extern) »

Verlichte ideeën voor een veilige en mooie badkamer

U wilt uw badkamer verbouwen. Dan steekt u grotendeels uw energie in het uitzoeken van de juiste douche, wastafel, bad en tegels. Verlichting volgt vaak als laatste en wordt met de minste aandacht uitgezocht. Zonde, want goede verlichting maakt uw badkamer er niet alleen mooier op, maar ook veiliger.

bekijk artikel (extern) »

Greenwashing voert nog steeds de boventoon

Daarvoor waarschuwt bouwbiologe Beate Bouwman. We zijn volgens haar zo bezig met energiebesparing, dat we de neiging hebben om onze huizen volledig luchtdicht te maken. En dat ‘bedreigt de volksgezondheid’.

bekijk artikel (extern) »

De slimmere rolstoel van nu beklimt zelf de trap

De eerste rolstoel werd al zo’n 2500 jaar geleden gebruikt. De lichtgewicht en opvouwbare rolstoel bestaat sinds 1933, de elektrische zoals wij die kennen sinds de jaren 1950. Sindsdien zijn rolstoelen steeds verder ontwikkeld naar specifieke wensen en zo steeds geavanceerder geworden. Maar trappen beklimmen bleef een probleem. Tot 2004, toen de iBot werd uitgevonden.

bekijk artikel (extern) »

Thuis is waar uw vloeren liggen

De vloer is de letterlijke basis van uw huis. En de ene vloer is de andere niet. Keuze genoeg als het om materialen en dus sfeer gaat. Tegel, beton, hout, kurk, vinyl, laminaat. Dus waar houdt u rekening mee als u uw vloer uitzoekt?

bekijk artikel (extern) »

Blijven bewegen: van Phnom Penh tot Maastricht

Bewegen is goed en belangrijk. De een wandelt een halfuurtje per dag, de ander fietst een rondje. Met elkaar of alleen, het is net wat u fijn vindt. In de hoofdstad van Cambodja pakken ze het iets anders aan.

bekijk artikel (extern) »

RECTIFICATIE: ‘nieuwe’ mobiele badkamer blijkt al 17 jaar te bestaan

In een artikel op Telegraaf.nl van 9 augustus 2015 wordt een mobiele badkamer gepresenteerd als nieuwe vinding. Thuiscomfort heeft dit bericht ook overgenomen op haar Twitter-tijdlijn. Nu blijkt dit bericht onjuist te zijn. De redactie biedt hierbij Apollo Aqua, die een dergelijke douche- en toiletcabine al jaren geleden introduceerde op de Nederlandse markt, haar welgemeende verontschuldigingen aan.

bekijk artikel (extern) »

Modern en exclusief wonen op het water

Deze week mogen we voor het eerst sinds vijf jaar ons schippershart ophalen tijdens SAIL Amsterdam 2015. Om die reden duikt Thuiscomfort in de wereld van drijvend wonen.

bekijk artikel (extern) »

De Amerikaanse huisarts komt weer echt bij u thuis, via een app

Huisarts is een begrip dat tegenwoordig vaker niet dan wel van toepassing is op deze vorm van eerstelijnsgezondheidszorg. Want huisartsen leggen vrijwel geen huisbezoeken meer af, alleen in uiterste gevallen komt er iemand langs. In Amerika is er nu een app waarmee u een afspraak maakt, waarna de huisarts een bezoek aflegt. Gewoon bij u thuis. 

bekijk artikel (extern) »

Ouderdomspakken op Lowlands voor meer bewustwording

Festivals prikkelen de zintuigen. Er is veel te zien, te horen, te ruiken en te proeven. En dit jaar valt er op Lowlands ook nog wat te leren door te voelen. Onderzoekers van Raboudumc staan met twee teams klaar om festivalgangers in een ouderdomspak te hijsen. Niet alleen om ze meer bewust te maken over ouder worden, maar ook om te onderzoeken hoe mensen de beperkingen ervaren.

bekijk artikel (extern) »

5 vragen om te stellen voor u een installateur of aannemer inhuurt

Verbouwen is een vak op zich. Dat is ook de reden dat we vakspecialisten, aannemers of installateurs in de arm nemen. Niemand is gebaat bij slecht uitgevoerd werk, waardoor we last kunnen krijgen van brand-, water- of andersoortige schade. Vooraf gaat u het gesprek aan en met deze tips bent u goed voorbereid.

bekijk artikel (extern) »

Thuiswerkplek wordt thuiswerkwalhalla

Steeds meer mensen kiezen ervoor om gedeelten van hun werkweek thuis te werken. Met een ergonomisch verantwoorde tafel en stoel, en een internetverbinding is uw thuiswerkplek in principe ingericht. Maar er is zoveel méér mogelijk.

bekijk artikel (extern) »

Mantelzorgers moeten knokken voor vakantie

Mantelzorgers hebben de afgelopen maanden moeten knokken om hun welverdiende vakantie zeker te stellen. Dit zegt Mezzo, de vereniging van mantelzorgers op basis van een recent uitgebracht Trendrapport. Bij de zoektocht naar vervangende zorg stuiten zij op veel regelwerk, lange doorlooptijden en verwijzingen van het kastje naar de muur. 

bekijk artikel (extern) »

Wind wordt de goedkoopste elektriciteitsbron

Duurzame stroom gaat een nieuwe fase in waarbij de groei gedreven wordt door economische factoren in plaats van stimuleringsbeleid.

bekijk artikel (extern) »

Slimme tandenborstel voor een gezonder gebit

Beam Technologies maakt tandenpoetsen leuk en meetbaar, met een tandenborstel die poetsbewegingen meet en deelt via een app. 

bekijk artikel (extern) »

Zo gebruiken Europese ouderen hun badkamer

Naarmate de Europese bevolking vergrijst, neemt de vraag toe naar badkamers die aan de fysieke en emotionele behoeften van ouderen voldoen. 50-plussers willen zich veilig voelen in hun badkamer, zonder te worden gestigmatiseerd door noodzakelijke aanpassingen. Tegelijkertijd willen zij van hun herwonnen vrijheid als empty nester genieten en nadenken over de indeling en het gebruik van hun badkamer – om deze naar aanleiding hiervan aan te passen of een upgrade te geven. Senioren willen letterlijk baden in luxe, zonder gehinderd te worden door eventueel noodzakelijke, praktische oplossingen voor hun onmiskenbaar veranderende fysieke behoeften.

bekijk artikel (extern) »

Betaalt u net als 2 miljoen Nederlanders te veel voor ventilatie?

In ruim 2 miljoen huizen in Nederland is een verouderd mechanisch ventilatiesysteem geïnstalleerd dat negentig procent meer stroom verbruikt dan nodig is. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting HIER klimaatbureau.

bekijk artikel (extern) »

Veel ouderen halen norm gezond bewegen niet

Ouderen liggen of zitten overdag gemiddeld 10,3 uur. Dat is meer dan de gemiddelde persoon in iedere andere leeftijdsgroep. Dat is niet zonder gevolgen: het kwart meest sedentaire ouderen heeft 83 procent meer kans om binnen vierenhalf jaar te overlijden vergeleken met ouderen die niet zo vaak zitten of liggen. Dat blijkt uit onderzoek van Marjolein Visser, hoogleraar gezond ouder worden (VUmc), uitgevoerd  in opdracht van VWS.

bekijk artikel (extern) »

Thuiscomfort genomineerd voor BouwKennis Marketing Jaarprijs 2015

Uit in totaal 26 ingezonden marketingcases heeft BouwKennis onlangs de 10 genomineerden bepaald voor de BouwKennis Marketing Jaarprijs 2015. Ook Technische Unie is nog in de race, met het Thuiscomfort inspiratieplatform.

bekijk artikel (extern) »

Regelgeving beveiligingscamera’s: eerst praten, dan schieten

Een beveiligingscamera kan een krachtig middel zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Alleen al het aanzicht ervan is in de meeste gevallen genoeg om ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Om die reden verschijnen er steeds meer beveiligingscamera’s in het straatbeeld. Maar wat zijn eigenlijk de regels waaraan u zich als eigenaar van zo’n camera moet houden?

bekijk artikel (extern) »

3 fabels over spouwmuurisolatie weerlegd

Spouwmuurisolatie is de voordeligste methode van gevelisolatie. Met lage kosten realiseer je een hoge energiebesparing. Ongeveer een miljoen woningen in Nederland komen nog in aanmerking voor het na-isoleren van de spouwmuur.

bekijk artikel (extern) »

8 manieren om uw vaatwasser efficiënter te gebruiken

Bij het gebruik van de vaatwasmachine maakt u gebruik van water, energie en wasmiddel. Door dit zo efficiënt mogelijk te doen, valt er veel te winnen. Voor uw huishoudportemonnee en voor het milieu. 

bekijk artikel (extern) »

Zelf een droomhuis laten bouwen in particulier opdrachtgeverschap

In Nederland zijn we dol op tv-programma’s over wonen, bouwen en klussen. Deelnemers aan ‘Droomhuis gezocht’, ‘Help mijn man is klusser’, ‘Eigen Huis & Tuin’, ‘De tv-makelaar’ en ‘Ik vertrek’ worden in beeld gebracht terwijl ze hun woondroom ten uitvoer brengen. Dit loopt – gelukkig voor de tv-makers – niet altijd goed af. Hoe zorgt u ervoor dat uw kavelaankoop wél leidt tot het gewenste resultaat, binnen uw gestelde bouwtermijn én binnen budget?

bekijk artikel (extern) »

Beeldschermzorg is nog maar het begin van langer thuis wonen

E-health en zorgverbetering, ze staan hoog op het lijstje bij minister Schippers. Met name beeldschermzorg helpt u gemakkelijker contact leggen met uw zorgverlener. Handig, zegt u? Als u langer thuis wilt wonen helpt huisautomatisering u nog veel verder.  

bekijk artikel (extern) »

Slechte ventilatie leidt tot hart- en vaatziekten

Dat een slechte luchtkwaliteit binnenshuis kan leiden tot aandoeningen als astma en allergieën, is inmiddels wel bekend. Maar dat het een toenemend risico op hart- en vaatziekten tot gevolg kan hebben, is mogelijk nieuw voor velen. 

bekijk artikel (extern) »

Verhuizen? Geen denken aan.

U bent gesteld op uw huis. U woont er al meer dan 25 jaar, heeft geen zin in de rompslomp die verhuizen heet en bovendien is het voor u financieel niet haalbaar om van woning te wisselen. Klinkt dit bekend in de oren? Het zijn de belangrijkste redenen voor senioren om thuis te blijven wonen.

bekijk artikel (extern) »

Hoge bouw-btw zet rem op energiebesparende maatregelen en levensloopbestendig wonen

In een brief aan de Tweede Kamer roept Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland op het lage btw-tarief in de bouw te handhaven na 1 juli 2015. 

bekijk artikel (extern) »

Nooit meer oneindig rondjes rijden voor een vrije parkeerplaats

Als het aan BMW ligt, wordt parkeren in stadscentra een stuk eenvoudiger. Samen met INRIX, gespecialiseerd in transportintelligentie, startte het luxe automerk het Dynamic Parking Prediction-project. 

bekijk artikel (extern) »

Digitale training Veilig wonen geeft ouderen preventietips

Wat doet u als de bloemenbezorger aan de deur zegt dat hij de bloemen wel even voor u in de vaas wil zetten? Laat u hem dan binnen? En welke vluchtroute neemt u als er brand is? Ooit over nagedacht? Dit zijn enkele van de vragen die voorbij komen in de digitale training ‘Veilig wonen’ voor ouderen, die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft ontwikkeld. Frannie Herder van het CCV: “We zien dat ouderen vaker dan gemiddeld slachtoffer zijn van babbeltrucs en kwetsbaar bij brand. Door kleine dingen te veranderen kunnen zij hun veiligheid flink vergroten.”

bekijk artikel (extern) »

Leven in een gezond huis begint met een goede nachtrust en ventilatie

Geen gezond huis, geen gezond leven. Frisse lucht en veel daglicht binnenshuis zijn 2 verrassende ‘topscorers’ als Europeanen gevraagd wordt wat belangrijk is voor hun gezondheid. Nederlanders tobben in het algemeen meer over de staat van hun gezondheid dan over financiële risico’s, zoals het verliezen van hun baan. Dit is de conclusie van een nieuwe studie in opdracht van de VELUX Groep.

bekijk artikel (extern) »

Zaterdag 13 juni 2015 Dag van de Bouw

In 2015 vindt voor de 10e keer de Dag van de Bouw plaats. Op deze zaterdag worden in het hele land eenmalig grote, middelgrote en kleine bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek. De diversiteit is groot. Van kleinschalige woningprojecten tot grootschalige zorggebouwen. Van imposante wegenprojecten tot nieuwe openbaar vervoer-tracés. De verscheidenheid van de opengestelde bouwlocaties geeft aan dat de bouw- en infrasector de rode draad is in kernwaarden als wonen, werken, mobiliteit, recreatie en milieu. 

bekijk artikel (extern) »

Is uw smartphone al BoefProof?

In de strijd tegen straatroof en diefstal van smartphones zetten het ministerie van Veiligheid en Justitie en de telecomsector gezamenlijk in op toestelblokkering. Om de bezitters van mobiele telefoons te attenderen op de antidiefstalfunctie, start het ministerie van Veiligheid en Justitie samen met de telecomsector de campagne “Maak in 15 seconden je smartphone boefproof”. Toestelblokkering is een effectief instrument gebleken. Het aantal straatroven is het eerste kwartaal gedaald met 19% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014.

bekijk artikel (extern) »

Driekwart Nederlanders kan niet reanimeren

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat maar liefst 74% van de Nederlanders onvoldoende weet wat te doen als iemand een hartstilstand krijgt en dat bijna 60% niet weet waar de dichtstbijzijnde AED hangt. Dr. Michael Kuiper, voorzitter wetenschappelijke raad van de Nederlandse Reanimatieraad, zegt hierover: “Het is juist heel erg nodig dat de kennis en kunde van reanimatie en gebruik AED goed is, omdat snel reanimeren en vooral snel een schok geven om het hart weer normaal te laten kloppen het verschil kan maken tussen overleven of overlijden.”

bekijk artikel (extern) »

Nefit TrendLine II HR-ketel optimaliseert prestaties

Nefit introduceert in juni de TrendLine II HR-ketel. De nieuwe versie van de TrendLine tilt de prestaties van het succesvolle toestel naar een nog hoger niveau. TrendLine II levert niet alleen meer warm water, hij doet dat ook sneller en zuiniger. Bovendien is rendement op cv verder verhoogd, waardoor met name de CW4-variant de vergelijkbare toestellen in zijn klasse achter zich laat. TrendLine II kent drie uitvoeringen: naast HRC 25/CW4 (25 kW), HRC 30/CW5 (30 kW) is er ook een CW6-uitvoering. De TrendLine II toestellen voldoen ruimschoots aan de nieuwe Europese ErP-richtlijn voor energie-gerelateerde producten die in september dit jaar van kracht wordt. 

bekijk artikel (extern) »

Sociaal wijkteam en keukentafelgesprek lossen belofte nog niet in

Het sociale wijkteam is nog niet de spin in het web die het beoogt te zijn. Volgens onderzoek van I&O Research had nog maar 10% van degenen die hulp zochten contact met een wijk- of buurtteam. Cliënten van het wijkteam waarderen het met een 6,9, een op de vijf geeft een onvoldoende. 

bekijk artikel (extern) »

Grexit? Niet in de Nederlandse woonomgeving

Griekenland bepaalt het nieuws al maanden. Niet alleen vanwege de financiële toestand van het land, maar ook vanwege dé woningdesigntrend van 2015. Hoe kunt u door kleurgebruik en de toepassing van patronen eenvoudig uw Nederlandse woning een Griekse uitstraling geven?

bekijk artikel (extern) »

Jongeren willen wel degelijk meebetalen aan oudere generatie

Vaak wordt gedacht dat jongeren niet willen mee betalen aan voorzieningen voor de oudere generatie. Die gedachte is onterecht, zegt hoogleraar Ferry Koster. Er zijn wel wat voorwaarden waar aan voldaan moet worden.

bekijk artikel (extern) »

Klusongelukken in huis leiden opvallend vaak tot blijvend letsel

Klusletsels aan de handen leiden veel vaker dan gedacht tot blijvende invaliditeit bij de slachtoffers. Dit blijkt uit een inventarisatie door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) van ongelukken tijdens het klussen.

bekijk artikel (extern) »

Gevaarlijk lood in de waterleiding? Zo test u het

Kraanwater is niet altijd zo veilig als gedacht, bericht de Belgische krant Het Nieuwsblad. Boosdoener zijn oude loden leidingen, die het water uit de kraan vervuilen. "Lood is zeer toxisch, en vooral gevaarlijk voor zuigelingen en oudere mensen", zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij hierop. Met een magneetje kunt u makkelijk nagaan of leidingen van lood gemaakt zijn.

bekijk artikel (extern) »

Een badkamer die zich aanpast aan uw lengte of leeftijd?

Wie kan zich de luxe veroorloven van een eigen badkamer voor de kinderen, ouders en grootouders? Niemand toch? Of toch wel? Er zijn tegenwoordig producten op de markt waarmee de badkamer zich aan iedere leeftijd en lengte aanpast. De producten staan niet alleen garant voor meer flexibiliteit en een fraai design, maar bieden ook het nodige comfort.

bekijk artikel (extern) »

OSRAM verlicht het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen

Als Trijntje in de halve finale van het Songfestival aantreedt, doet zij dit tegen een achtergrond van OSRAM LED-verlichting. OSRAM is dit jaar de officiële lichtpartner van het 60ste Eurovisie Songfestival in Wenen.

bekijk artikel (extern) »

10 redenen waarom e-Health ziektekosten verlaagt én effectiever is

Sinds 2001 publiceert het Wereld Economisch Forum jaarlijks over de wijze waarop ICT wereldwijd wordt ingezet als motor van economische groei en welzijn. Volgens het Global Information Technology Report 2015 staat Nederland wereldwijd op de 4e plaats als het gaat om ‘networked readyness’, de wijze waarop een samenleving is ingericht en gebruikmaakt van nieuwe technologie. Hierbij wordt gescoord op 53 indicatoren, verspreid over de gebieden omgeving, gereedheid, gebruik en impact. De top-3 bestaat uit: Zweden (3), Finland (2) en Singapore (1).

bekijk artikel (extern) »

Vakantiegeld vaak besteed aan verbetering woning

Het vakantiegeld, dat deze maand wordt uitgekeerd, wordt vaak besteed aan klussen in het huis. Dit blijkt uit onderzoek van het bureau Multiscope. Twaalf procent van de ondervraagde Nederlanders investeert het vakantiegeld in de verbetering van de woning.

bekijk artikel (extern) »

Maak van uw jaren ’70-keuken een droomkeuken zonder te verbouwen

Met behulp van verkoopstyling kan een huis superaantrekkelijk worden gepresenteerd. Maar er zijn grenzen. Niet ieder huis kan zo worden omgetoverd tot een ‘paleisje’. Denk maar eens aan typische jaren ’70-woningen, uitgeleefde studentenwoningen of complete bouwvallen.

bekijk artikel (extern) »

Lifehacking voor huiseigenaren

Een lifehack staat voor een slimme, onconventionele oplossing van een probleem. Vaak wordt het bedoeld in combinatie met nieuwe technologie. Meer doen in minder tijd. Productiever worden met dezelfde middelen. En vindingrijk zijn. Dat is typisch lifehacking. 

bekijk artikel (extern) »

Veel 50-plussers leiden aan het Pinokkio-fenomeen

Wetenschappers spreken van het Pinokkio-fenomeen en het blijkt een aandoening waar de meeste 50-plussers last van hebben: de leeftijd die zij zichzelf toedichten is veel lager dan de kalender aangeeft. De aandoening is onschuldig: lieg er rustig een paar jaar af als iemand vraagt hoe oud je bent, adviseert hoogleraar geriatrie Marcel Olde Rikkert in zijn boek Jong blijven & Oud worden, dat deze week verscheen. Want een jeugdig gevoel is een levenselixer. Het is een van de vijftig spelregels die hij geeft om je jonger te voelen terwijl je ouder wordt.

bekijk artikel (extern) »

Een op de tien Nederlanders zoekt een koopwoning

Het aantal Nederlanders dat serieus overweegt binnen twee jaar een woning te kopen is gestegen tot een tiende van de bevolking. Bij de bouwers hebben de optimisten de overhand gekregen.

bekijk artikel (extern) »

Ruim een kwart van de 60-plussers fietst al elektrisch

Op donderdag 28 mei is het Fiets naar je Werk Dag 2015. Duizenden werknemers nemen de fiets in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Zij doen dit om gezond te blijven, om het milieu te sparen én om kans te maken op een weekendje weg. En niet onbelangrijk: wie meedoet steunt het Jeugdsportfonds. 

bekijk artikel (extern) »

Internet of Thieves op jacht naar uw privacygevoelige informatie

Wachtwoorden, kopieën van paspoorten, vakantiefoto’s, bedrijfsgegevens, complete financiële boekhoudingen. Van duizenden Nederlanders en vele Nederlandse bedrijven staat er ongewild, de meest privacygevoelige informatie open en bloot op internet. Zo voor het grijpen. En veel mensen hebben geen idee.

bekijk artikel (extern) »

Universitair bewezen: verbeter uw concentratie met een groendak

Uitzicht op een groen dak is beter voor de concentratie. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Melbourne. Slechts 40 seconden naar een groen dak kijken heeft al een positieve invloed op de concentratie.

bekijk artikel (extern) »

Overheid verstuurt landelijk controlebericht NL-Alert

Bent u aangesloten bij NL-Alert? Op maandag 1 juni om 12.00 uur verstuurt de overheid een controlebericht. Aan de hand van dit bericht kunt u nagaan of uw telefoon goed staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat. U hoeft dus niets te doen!

bekijk artikel (extern) »

Woont u al COPD-vriendelijk?

Hebt u COPD of verzorgt u iemand met deze longaandoening? Dan bent u ongetwijfeld bekend met het belang van schone lucht in huis. Pollen, vocht en irriterende deeltjes in de lucht kunnen leiden tot COPD-symptomen en uiteindelijk zelfs een longinfectie of longschade tot gevolg hebben.

bekijk artikel (extern) »

Leerstoel voor de woon- en leefomgeving van ouderen

Ontwikkelingen in de maatschappij. Politieke keuzes. Een veranderende demografie. Maar ook de toegenomen aandacht voor kwaliteit, technologie en duurzaamheid. Het vraagt meer dan ooit om vernieuwing van infrastructuur in de zorg en werpt tegelijkertijd vragen op over de bouw en inrichting van wooninrichtingen. 

bekijk artikel (extern) »

Inspiratie opdoen? De koffie staat klaar in deze digitale demohuizen.

Een laagdrempelige manier om kennis te maken met de mogelijkheden van techniek in de woonomgeving. Dat is een digitaal demohuis. Zo ‘loopt’ u door de virtuele wereld heen en leest u meer over de mogelijkheden, terwijl u gewoon thuis op de bank zit! Hieronder hebben we een aantal inspirerende online demohuizen voor u op een rij gezet.

bekijk artikel (extern) »

Vooral traplopen en huishoudelijk werk problematisch voor ouderen

De meeste ouderen in Nederland wonen zelfstandig. Een deel van hen ervaart beperkingen bij een of meer dagelijkse handelingen. Dat geldt voor een op de vijf thuiswonende 65- tot 74-jarigen, en de helft van de 75-plussers, aldus het CBS. 

bekijk artikel (extern) »

Helft Nederlanders is bewapend tegen inbrekers

Van de Nederlanders die in de afgelopen vijf jaar slachtoffer werden van een inbraak of inbraakpoging vindt 80% dat de gevolgen ervan worden onderschat door hun omgeving. De inbraak of poging daartoe vond bij 40% plaats terwijl men thuis was en heeft een flinke impact op het veiligheidsgevoel in huis, dit daalt van een 7,9 vóór naar een 6,7 ná de inbraak(poging). Bijna de helft van de ondervraagden (46%) heeft een ‘verweermiddel’ in huis speciaal bedoeld voor het geval zij een inbreker tegen het lijf lopen. Dit zijn enkele resultaten uit een onderzoek dat is gedaan onder 1100 Nederlanders die in de afgelopen vijf jaar een inbraak of inbraakpoging hebben meegemaakt. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). 

bekijk artikel (extern) »

Familie is de belangrijkste bron voor hulp en steun

Bijna iedereen in Nederland kan in zijn of haar sociale netwerk terecht voor praktische, persoonlijke of financiële hulp. Daarbij zijn gezins- en familieleden de belangrijkste hulpbron, gevolgd door vrienden. 

bekijk artikel (extern) »

Hoeveel weet u van zorg aan ouderen?

Het werk als HBO-verpleegkundige in de ouderenzorg is uitdagend. Een korte test laat zien wat er allemaal bij komt kijken. Weet u wat de drie patiënten in de filmpjes mankeren? 

bekijk artikel (extern) »

NEN is de norm

Van de afmetingen van brievenbussen tot brandveiligheid en zelfs de nummering van weken. Voor alles is een standaard vastgesteld. In Nederland geldt voor veel zaken de Nederlandse Norm, kortweg NEN. Ook bij een verbouwing kunt u ermee te maken krijgen.

bekijk artikel (extern) »

Handtekeningenactie tegen verhoging btw in de bouw

De belangenorganisatie voor zzp'ers in bouw, hout en techniek, Zelfstandigen Bouw, is een handtekeningenactie gestart tegen de voorgenomen verhoging van de btw op arbeidskosten. Het kabinet is van plan het btw-tarief op arbeidskosten in de bouw per 1 juli te verhogen van 6% naar 21%.

bekijk artikel (extern) »

Grappige commercial over inbraak en domotica

Van verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer uit Apeldoorn is de onderstaande commercial afkomstig, over inbraak en domotica. In plaats van het de inbrekers moeilijk te maken, zorgt huisautomatisering er in dit geval voor dat zij fluitend met de buit naar buiten lopen – of rijden!

bekijk artikel (extern) »

Dag van de Mantelzorg

Er zijn ongeveer 2,6 miljoen mantelzorgers in ons land. Het zijn familieleden, buren of andere bekenden die onbetaald en langdurig voor een oudere of chronisch zieke zorgen. Op de Dag van de Mantelzorg worden deze belangrijke vrijwilligers in het zonnetje gezet. 

bekijk artikel (extern) »

Toekomstvisie en veranderagenda BeterOud

De kijk op ouder worden en ouderen is de laatste jaren sterk veranderd. De veerkracht en eigen kracht van ouderen staat meer centraal. Dit stelt ouderen, professionals, beleidsmakers en bestuurders voor de opgave om op een andere manier om te gaan met ouder worden in de maatschappij. Daarvoor is – samen met honderden betrokkenen – een Toekomstvisie en Veranderagenda BeterOud opgesteld.

bekijk artikel (extern) »

Wat kan de Apple Watch voor mijn gezondheid en veiligheid betekenen?

Als Apple een nieuw product op de markt brengt is dat groot nieuws. Zo ook bij de Amerikaanse introductie van de Apple Watch begin april. Hoewel het slimme horloge van Apple pas vanaf juni in Nederland beschikbaar is, wordt er al veel over geschreven. En niet alle kritieken zijn lovend. Er wordt beweerd dat de Apple Watch een lomp en duur apparaat is met een slechte batterij. Maar wat zou het apparaat kunnen betekenen voor uw gezondheid en toepassing in de zorg?

bekijk artikel (extern) »

Nationale Eenzaamheid Prijs 2015 in het teken van de woning en woonomgeving

De Nationale Eenzaamheid Prijs staat dit jaar in het teken van de woning en woonomgeving. De Nationale Eenzaamheid Prijs is een oproep om goede en inspirerende voorbeelden van activiteiten die eenzaamheid verminderen of voorkomen kenbaar te maken.

bekijk artikel (extern) »

Aantal leveranciers windenergie stijgt explosief

Op 1 mei 2015 maakten de Nederlandse energieleveranciers voor de tiende keer op rij bekend waar hun stroom van afkomstig is. Milieuorganisatie WISE Nederland brengt dit gegeven al sinds 2007 in kaart. In het rapport ‘Tien jaar stroometiketten - Overstappen? Ik zou het wel weten...’ worden vijf belangrijke trends zichtbaar.

bekijk artikel (extern) »

Nachtkracht ontlast mantelzorger

Mantelzorgers hebben het zwaar. Volgens de laatste cijfers stijgt het aantal zwaar- of overbelaste mantelzorgers. In 2001 namen 300.000 mantelzorgers te veel hooi op hun vork, in 2008 is dit opgelopen tot ruim 450.000. Om mantelzorgers van mensen met dementie te ontlasten, is de Utrechtse vrijwilligersorganisatie Handjehelpen.nl gestart met de inzet van nachtvrijwilligers.

bekijk artikel (extern) »

Aanmelden nieuwsbrief

Met onze e-mailnieuwsbrief bent u maandelijks op de hoogte van de laatste trends in duurzaam wonen, smart home én langer zelfstandig wonen. Meld u direct aan voor het laatste nieuws van Thuiscomfort.

bekijk artikel (extern) »

Blauwe zones: 9 regels om langer, gezonder en gelukkiger te leven

In een aantal streken op onze aarde leven de mensen langer, gezonder en gelukkiger. Hoe kan het dat inwoners hier relatief vaak 100 jaar of ouder worden? Ligt het aan hun genen? Aan een geheim dieet? Volgens Dan Buettner, die langs de ‘blauwe zones’ reisde, zit het ‘m in alledaagse dingen, zoals voedsel, dagelijkse routine, gezelschap van anderen en een positieve kijk op het leven. 

bekijk artikel (extern) »

Verkeerd medicijngebruik leidt tot ziekenhuisopnames ouderen

Jaarlijks worden 41.000 mensen met spoed opgenomen in het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik. Tweederde van de opgenomen patiënten is ouder dan 65 jaar. De helft van deze spoedopnames bij ouderen had voorkomen kunnen worden.

bekijk artikel (extern) »

Hoe houd ik deze kwelgeest buiten de deur?

Waar ze vandaan komen weet niemand. Maar opeens lopen er weer hordes mieren door het huis en in de keuken. Op zich niet gevaarlijk, maar ook niet bepaald fris. En als ze over uw aanrecht lopen, zelfs tamelijk onhygiënisch. Wat kunt u doen om de kleine kriebelbeestjes buiten de deur te houden? En hoe voorkomt u dat één mier een hele kolonie wordt?

bekijk artikel (extern) »

Ouderen verhuizen niet naar een seniorenwoning

De door gemeenten ingeschatte behoefte aan aangepaste woningen matcht niet met het uiteindelijke gebruik. Dit geldt met name voor ouderen, die veelal in eengezinswoningen blijven wonen en niet verhuizen naar een aangepaste seniorenwoning.

bekijk artikel (extern) »

Kiezen voor kwaliteit of wordt het een Beun de Beunhaastklus?

Wat er mis kan gaan als u de aanleg van installaties in en rond het huis overlaat aan een minder professionele partij, laat @teundebeun zien. Het Twitter-account verzamelt voorbeelden van de aanleg van elektrische apparaten en elektriciteitsleiding, waterleiding en kranen, sanitair en verwarming waaraan duidelijk geen vakman te pas is gekomen. 

bekijk artikel (extern) »

Roboticavragen voor de wetenschap: denk mee

Een team van wetenschappers dat zich buigt over uw vraag en zo tot oplossingen komt om zorg in Nederland efficiënter te maken. Die mogelijkheid biedt de Nationale Wetenschapsagenda. Grijp uw kans en stel uw vraag voor 1 mei 2015 over robots in de thuissituatie aan de onderzoekers.

bekijk artikel (extern) »

Bekende thermostaatkraan van GROHE met ongekende nieuwe mogelijkheden

In 1995 introduceerde Grohe de bekende Grohtherm 1000 thermostaten. Sindsdien is deze serie thermostaatkranen in vele badkamers verwerkt, zowel projectmatig als particulier. In 2004 werd het design aangepast en werden er enkele nieuwe technologieën toegevoegd. Dit jaar introduceert de fabrikant een nieuw design, de GROHTHERM 1000 NEW.

bekijk artikel (extern) »

Kan ik de overwaarde van mijn woning verzilveren?

Senioren met overwaarde op hun huis hebben verschillende mogelijkheden om deze beschikbaar te maken. Welke zijn dit? En waarover moet u nadenken? In een video zet Vereniging Eigen Huis de mogelijkheden uiteen.

bekijk artikel (extern) »

Kies een kwaliteitsinstallateur voor veilige plaatsing en onderhoud van uw cv-ketel

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vallen er jaarlijks gemiddeld 100 gewonden en 10 doden door koolmonoxidevergiftiging in Nederland. Naast slecht functionerende geisers en gaskachels, wordt hierbij gewezen op de toename van het aantal ondeskundig geplaatste en slecht onderhouden cv-ketels. De keuze voor een vakbekwame specialist lijkt van levensbelang.

bekijk artikel (extern) »

Ouderen ontdekken wooncommunes

Onderzoek onder leden van Vierstroom, onderdeel van Fundis, wijst uit dat 55% van de ouderen beseft dat ze op het gebied van wonen en zorg zelf (financiële) oplossingen moeten zoeken. 10% van de ouderen denkt zelfs serieus na over wonen in een woongroep met behoud van eigen regie en waar nodig met ondersteuning van een zorgorganisatie.

bekijk artikel (extern) »

Stap voor de verandering eens in uw comfortzone

Uit je comfortzone stappen. Dat advies krijgen mensen die verder willen komen in het leven regelmatig, bijvoorbeeld van lifestylecoaches of loopbaanadviseurs. Maar niemand die ooit adviseert om ín je comfortzone te stappen. Terwijl dat een fantastische manier is om de batterij op te laden en terug te keren naar de basis van wat werkelijk belangrijk is voor u. 

bekijk artikel (extern) »

Informatiemarkt Comfortabel en duurzaam wonen Den Bosch

Op zaterdag 21 februari vond in de Maaspoort te Den Bosch het evenement Comfortabel en duurzaam wonen plaats. Ruim 30 exposanten waren deze dag present om te tonen welke mogelijkheden er zijn om woningen comfortabel, veilig of toegankelijk te maken. Thuiscomfort werd onder andere vertegenwoordigd door drie lokale Thuiscomfort-specialisten.  

bekijk artikel (extern) »

Maak het inbrekers niet te gemakkelijk: preventietips

In de maanden oktober tot en met april voert de politie jaarlijks haar Donkere Dagen Offensief. Naast controles aan huis wordt er ditmaal ook een communicatiecampagne gevoerd. Deze staat in het teken van: ‘Maak het inbrekers niet te gemakkelijk’. Om zo bewoners bewust te maken van hun eigen rol bij inbraakpreventie. 

bekijk artikel (extern) »

Mantelzorger, vergeet niet voor uzelf te zorgen

In een vliegtuig is het de eerste boodschap die het cabinepersoneel u meegeeft: zet bij een calamiteit zelf uw beademingsmasker op en help dan pas anderen om u heen. Om optimaal te functioneren, moeten mantelzorgers diezelfde boodschap eigenlijk ter harte nemen. Al is dat niet in elke situatie even makkelijk. 

bekijk artikel (extern) »

Milieuvriendelijk en energiezuinig verwarmen is de trend

Milieuvriendelijk en energiezuinig verwarmen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke trend. De verwarmingsbranche speelt hierop in door duurzame en financieel interessante ontwikkelingen te presenteren. Welke trends in verwarming kunt u in 2015 verwachten?

bekijk artikel (extern) »

Nooit meer sjouwen met flessen mineraalwater

In Nederland hebben we de luxe dat ons kraanwater direct geschikt is om mee te koken of om koffie en thee mee te zetten. Maar als we een glas écht lekker water willen drinken, kiezen steeds meer mensen voor mineraalwater. Al is dat niet altijd praktisch en zeker niet milieuvriendelijk: het kost namelijk zeven liter water om slechts één liter mineraalwater uit de supermarkt te maken. 

bekijk artikel (extern) »

Overheidscampagne voor meer hygiëne in de keuken van start

Het ministerie van Volksgezondheid is een campagne gestart om mensen te wijzen op het gevaar van een vieze keuken. Jaarlijks lopen 700.000 Nederlanders een voedselvergiftiging op. Dat ligt volgens het kabinet ook aan het feit dat veel keukens niet goed worden schoongemaakt, handen niet worden gewassen of vlees niet goed wordt verhit.

bekijk artikel (extern) »

Wereld Gezondheidsdag 2015

Met deze dag, ieder jaar op 7 april, vraagt de WHO, de World Health Organization, aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld.

bekijk artikel (extern) »

Geen energiekosten met een nul-op-de-meter-woning

Nul kilowattuur. Zoveel stroom verbruiken bewoners van een nul-op-de-meter-woning netto op jaarbasis. Een combinatie van uitstekende isolatie, warmteterugwinning en het opwekken van energie zorgt voor deze neutrale energiebalans. Hierdoor is uw energierekening nihil.

bekijk artikel (extern) »

Huis aanpassen? Gunstige woningmarkt biedt kansen.

De prijs van een koophuis lag in oktober 2,2 procent hoger dan een jaar geleden. Ook zijn er afgelopen maand 45% meer woningen verkocht ten opzichte van oktober 2013. Dit melden het Centraal Bureau van de Statistiek en het Kadaster op basis van onderzoek. Goed nieuws voor huizenbezitters die financiële ruimte zoeken voor onderhoud of een verbouwing. 

bekijk artikel (extern) »

Huis aanpassen? Kies de juiste vakman

Het aanpassen van een woning start vaak met de moeizame zoektocht naar een vakbekwame installateur of aannemer. Thuiscomfort is het inspiratieplatform voor zorgeloos wonen dat de belangrijkste leveranciers, installateurs en consumenten op het gebied van comfortabel en aangepast wonen bijeen brengt.

bekijk artikel (extern) »

Huisautomatisering: België loopt voorop

Een ‘alles aan/uit’-schakelaar die de verlichting dooft, en ook meteen het gasfornuis en de stopcontacten afsluit. Een detector naast het bed, waarmee ’s nachts een deel van de verlichting aangaat als de bewoner het toilet bezoekt. Of verlichting die op het zonlicht reageert. Voor bewoners van de Belgische serviceresidentie BoCasa is het de gewoonste zaak van de wereld. 

bekijk artikel (extern) »

In bad, onder de douche of wassen, wat kost dat?

We doen het elke dag, gedachteloos. Onder de douche staan. In bad gaan. Of een wasje draaien. Wat zijn nu de kosten van deze alledaagse handelingen? Onderzoeksbureau Nibud zocht het uit, in samenwerking met RVO en Vewin.

bekijk artikel (extern) »

Informatiemarkt Comfortabel en duurzaam wonen Den Bosch

Op zaterdag 21 februari vond in de Maaspoort te Den Bosch het evenement Comfortabel en duurzaam wonen plaats. Ruim 30 exposanten waren deze dag present om te tonen welke mogelijkheden er zijn om woningen comfortabel, veilig of toegankelijk te maken. Thuiscomfort werd onder andere vertegenwoordigd door drie lokale Thuiscomfort-specialisten.  

bekijk artikel (extern) »

Kabinet stimuleert overstap van gas naar duurzame warmte

Het kabinet gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

bekijk artikel (extern) »

Keuken: alle oplossingen in één overzicht

Laat u inspireren in de online keuken van Thuiscomfort. In de demo keuken treft u ideeën en tips aan voor comfortabel en zorgeloos wonen. Praktisch en verrassend. Met de keukenproducten en technische oplossingen van nu op een rij.

bekijk artikel (extern) »

Langer zelfstandig thuis wonen: zeven trends voor 2015

In 2015 verandert er veel op het gebied van wonen voor ouderen. De nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) treedt in werking. Het aantal ouderen neemt snel toe en het aantal plaatsen in zorginstellingen daalt. Nieuwe zorgdiensten en technische innovaties moeten er voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. In dit artikel zet Thuiscomfort de belangrijkste trends voor 2015 op een rij. 

bekijk artikel (extern) »

Lease een plant voor thuis

Natuurlijk groen geeft uw woning een frisse, prettige uitstraling. Veel mensen willen om die reden planten in huis halen, maar zien op tegen het onderhoud. Bijvoorbeeld omdat zij graag met vakantie gaan of geen zin hebben om dagelijks met de gieter rond te moeten sjouwen. Door planten te leasen, haalt u het mooiste groen in huis, zonder dat u daar omkijken naar heeft.

bekijk artikel (extern) »

Lenteweer zorgt voor toenemende hooikoortsoverlast

De term Rokjesdag is deze week veelvuldig gevallen. Komend weekend wordt het zacht, de temperatuur kan oplopen tot 14 graden. Het voorspelde lenteweer is goed nieuws voor velen, maar zal ook meer hooikoortsoverlast tot gevolg hebben. Vooral het pollen van hazelaar en els levert in eerste instantie problemen op. 

bekijk artikel (extern) »

Let op met schoonmaakmiddelen, zeker met kinderen in de buurt

Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken met huishoudchemicaliën. Kinderen onder de 5 jaar lopen het grootste risico. VeiligheidNL en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) willen (groot)ouders bewust maken van het feit dat hun (klein)kinderen dingen anders zien.

bekijk artikel (extern) »

Lichtsterkte: Watt wordt lumen

Tot voor kort werd het vermogen (aantal Watt) van gloeilampen gebruikt als indicatie voor hun lichtopbrengst. Nu er echter energiebesparende lampen en LED-lampen zijn die veel minder energie verbruiken om dezelfde helderheid te behalen, is de aanduiding van het aantal Watt niet meer zo zinvol. In plaats daarvan wordt de lichtopbrengst nu uitgedrukt in lumen.

bekijk artikel (extern) »

Hoe vraag ik een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan?

Pal voor de deur parkeren. Voor de een vooral handig om de zaterdagse boodschappen naar binnen te tillen. Maar voor de ander kan het bittere noodzaak zijn. Bent u door een medische oorzaak niet in staat verderop in de straat te parkeren? Vraag dan een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe voorkom ik vlam in de pan en andere keukengevaren?

Hete oppervlaktes, open vuur, scherpe messen en een gladde vloer. In de keuken zijn volop mogelijke gevaren aanwezig. Hoe zorgt u ervoor dat wat een gezellig dinertje moet worden, eindigt op de Eerste Hulp-post? 

bekijk artikel (extern) »

Hoe verleid ik kopers van mijn huis?

Nu de markt weer aantrekt, denken steeds meer mensen na over een volgende stap op woongebied. Maar om te kunnen verhuizen, moet u mogelijk wel uw huidige woning verkopen. Hoe pak je dit aan? Een appeltaart bakken, is the oldest trick in the book. Er zijn andere, subtielere verkoopmethoden. Wat werkt wél? 

bekijk artikel (extern) »

Hoe stel ik een levenstestament op?

Steeds meer ouderen kiezen ervoor om een levenstestament te laten opstellen. Met een gewoon testament legt u vast wat er na uw overlijden moet gebeuren met uw (financiële) nalatenschap. In een levenstestament staat wat er moet gebeuren als u niet meer in staat bent zelf te handelen, bijvoorbeeld als gevolg van ziekte of een ongeval. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe maak ik mijn Sick Building gezond?

Uw woning moet een aangename plaats zijn om te vertoeven. Maar sommige huizen geven de bewoners hoofdpijn, leiden tot snelle vermoeidheid en bezorgen u zelfs griep. Dan spreken we van een Sick Building Syndroom. Wat kunt u doen om uw huis een prettig, gezond leefklimaat te geven?

bekijk artikel (extern) »

Hoe betrouwbaar is mijn CE-gecertificeerde implantaat?

In een tv-uitzending van Radar op 1 en 8 december 2014 wordt het certificatieproces van medische hulpmiddelen in twijfel getrokken. De onderzoekers proberen een mandarijnennetje op de markt te brengen als bekkenbodemmatje en lijken daar wonderwel in te slagen. 

bekijk artikel (extern) »

Het Internet of Things doet haar intrede thuis

The Internet of Things, het ‘Internet der Dingen’ komt eraan. Ook bij u thuis! Gewone apparaten die we allemaal kennen en dagelijks gebruiken, zoals het bed, de koelkast of de voordeur, worden opeens ‘slim’, door ze aan internet te koppelen. Enkele inspirerende voorbeelden van wat er nu al mogelijk is op het gebied van huis en comfort.

bekijk artikel (extern) »

Het bad bedienen met een smartphone? Het bestáát!

In een uitzending van Dit is De Dag op NPO Radio 1 ging het gesprek over bedienen van je bad met een smartphone. Al tijdens de uitzending meldden presentatoren Renze Klamer en Thijs van den Brink op Twitter dat dit inderdaad bestaat. Ze hadden dat gezien... op Thuiscomfort!

bekijk artikel (extern) »

Help, mijn sanitair is verstopt!

Een verstopte wastafel of een toilet dat overloopt kan uiterst vervelend zijn. Wat kunt u zelf doen als water steeds langzamer wegloopt en ten slotte helemaal blijft staan? Wanneer schakelt u een professional in?

bekijk artikel (extern) »

Groningen past website met tips voor ouderen aan

Een website van de wijkteams in gemeente Groningen over de komende veranderingen in de zorg heeft tot commotie geleid en zelfs het landelijke nieuws gehaald. Vooral tips als ‘Als u vaker hetzelfde kopje of beker gebruikt, heeft u minder afwas’ of ‘De ene relatie heeft een hoger knuffelgehalte dan de andere’ worden als denigrerend ervaren. De gemeente past de website nu aan. 

bekijk artikel (extern) »

Gefilterd, gekoeld én bruisend water uit de GROHE Blue Home

In Nederland hebben we de luxe dat we ons kunnen wassen met gezuiverd drinkwater. Maar toch kopen veel Nederlanders (bruisend) bronwater in de supermarkt omdat ze dit lekkerder vinden. Zou het niet een enorme luxe zijn als dit lekkere water gewoon uit uw keukenkraan stroomt? Met de GROHE Blue Home is dit mogelijk.

bekijk artikel (extern) »

Gemeenten falen bij woningaanpassing

Gemeenten helpen ouderen onvoldoende als zij vragen om een woningaanpassing, zoals badkamerrenovatie. Naast benodigde kennis van WMO blijken vele gemeenten ook geen geld beschikbaar te hebben. 

bekijk artikel (extern) »

Gluren bij de buren via een onbeveiligde webcam

Bewakingscamera’s hangt u op om de veiligheid thuis te vergroten. Maar wat nu als hackers zich toegang verschaffen tot de beelden? Staat u dan letterlijk en figuurlijk in uw hemd?

bekijk artikel (extern) »

Haal de snelheid van breedbandinternet in huis

In steeds meer gemeenten wordt gekozen voor xDSL, glasvezel of andere bekabeling die supersnel internetten mogelijk maakt. Hoe maakt u hier maximaal gebruik van?

bekijk artikel (extern) »

Heerlijk, wortels, sla en radijs uit eigen moestuin!

Nederland is massaal aan het moestuinieren geslagen. Van klein tot groot stort zich op het kweken van wortels, sla, tomaten of de wat exotischere ‘vergeten groenten’. Hoe creëert u de perfecte omstandigheden voor uw eigen moestuin en zet u straks overheerlijke groenten van eigen bodem op tafel? 

bekijk artikel (extern) »

Domotica: zeven tips voor een verstandige koop

Domotica is er in alle maten en soorten. In principe is er voor ieder budget een domotica oplossing. Bij een systeem in het topsegment moet u denken aan 5-10% van de totale prijs van uw woning, maar u heeft ook al een eenvoudig alarmeringsysteem voor enkele tientjes. In dit artikel beschrijven we zeven tips voor een verstandige aanschaf van Domotica.

bekijk artikel (extern) »

Een abonnement op de schilder

Het onderhoud van de eigen woning is iets waar veel mensen tegenaan hikken. Met een onderhoudsabonnement worden de werkzaamheden uitgevoerd door professionals en neemt de kans af dat u onverwacht hoge facturen ontvangt. Uw woning is altijd in een uitstekende conditie en de kosten worden over een langere periode gespreid.

bekijk artikel (extern) »

Een mozaïekcreatie aan de muur of op de vloer?

Mozaïek is al zo oud als de weg naar Rome. Sterker: de weg naar Rome is waarschijnlijk deels op die manier aangelegd. Maar het maken van patronen met veelkleurige blokjes van glas, steen, porselein of hout misstaat ook niet als smaakmaker in een modern interieur. 

bekijk artikel (extern) »

Een ringleiding voor perfect geluid van televisie of radio

Draagt u een gehoorapparaat of hebt u een gehoorimplantaat? Wilt u desondanks genieten van uw favoriete televisieprogramma, zonder de buren te storen? Een ringleiding in de woonkamer zorgt ervoor. Zet uw hoortoestel in de T-stand en het geluid klinkt weer als vanouds. 

bekijk artikel (extern) »

Eindelijk! Een huis dat zichzelf schoonmaakt.

In Newberg, Oregon woont Francis Gabe. Zij heeft voor mekaar wat velen van ons wensen: een huis dat zichzelf schoonmaakt met een druk op de knop! (Engelstalige video.)

bekijk artikel (extern) »

Elke ruimte in huis een eigen temperatuur

Aan of uit. De meeste bestaande cv-systemen werken volgens dat principe. Maar waarom zou het in de badkamer even warm moeten zijn als in de bijkeuken, waar u per dag misschien maar een paar keer in- of uitloopt om wat uit de voorraadkast te pakken? Door uw woning op te delen in comfortzones, is de temperatuur per kamer instelbaar en bespaart u fors op de energierekening. 

bekijk artikel (extern) »

Energielabel voortaan verplicht bij verkoop of verhuur woning

In januari en februari krijgen zo'n 5 miljoen particuliere huiseigenaren gratis een voorlopig energielabel voor hun huis toegestuurd. Via internet kunt u dit actualiseren tot een definitief label. Handig om te weten hoe u uw huis nog zuiniger kunt maken, en verplicht bij verkoop en verhuur. 

bekijk artikel (extern) »

Energiezuinige ventilatie met warmteterugwinning

De verwarming staat aan en kaarsen branden. Gezellige warmte op een gure winteravond. Uw ventilatiesysteem zorgt daarnaast voor verversing van de lucht. Gebruikte lucht is warm en deze wordt door uw ventilatiesysteem naar buiten geblazen. Zonde van de energie en uw portemonnee. Het is echter mogelijk om uit deze lucht de warmte te gebruiken om de frisse buitenlucht mee te verwarmen voor het uw woning binnenkomt. Dit heet warmteterugwinning. 

bekijk artikel (extern) »

Alle techniek in huis in één overzicht

Laat u inspireren in de online demonstratiewoning van Thuiscomfort. In ieder vertrek van de woning treft u ideeën en tips aan voor comfortabel en zorgeloos wonen. Praktisch en verrassend. Met de producten en technische oplossingen van nu op een rij. 

bekijk artikel (extern) »

Badkamermeubelen: de trends van 2015

De badkamer wordt een steeds belangrijker onderdeel van de woning en deze volgt daarom de designtrends op de voet. De badkamertrends voor 2015 zijn inmiddels bekend: Wellness of juist een strak design, beide zijn helemaal van nu. De badkamer is een plek waar we het bewogen maatschappelijke leven even kunnen ontvluchten. Hieronder een overzicht van de nieuwste badkamertrends van 2015.

bekijk artikel (extern) »

Beleef huisautomatisering in de Hager Expo-demoruimte

Hager opende begin 2014 de deuren van haar nieuwe demoruimte in ‘s-Hertogenbosch: de Hager Expo. In deze moderne, lichte ruimte kunt u diverse oplossingen voor wonen en werken ervaren. Samen met uw lokale specialist bent u van harte welkom in de Hager Expo, om samen inspiratie voor uw woning op te doen.

bekijk artikel (extern) »

Bijna 20.000 huishoudelijke hulpen behouden hun baan in 2015

Bijna 20.000 huishoudelijke hulpen kunnen de komende twee jaar aan het werk blijven. Volgens staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) willen nagenoeg alle gemeenten gebruikmaken van het extra geld (190 miljoen euro) dat het kabinet eerder uittrok om thuishulpen te behouden die door alle veranderingen in de zorg hun baan dreigen te verliezen.

bekijk artikel (extern) »

Centraal stofzuigsysteem: een schoon huis met gemak

Bent u het beu om met de stofzuiger rond te moeten gaan? Hebt u hier simpelweg de kracht niet meer voor? Of vindt u stofzuigen zo’n herrie maken? Met een centraal stofzuigsysteem wordt het een stuk makkelijker en prettiger schoon in huis.

bekijk artikel (extern) »

December, feestmaand voor het inbrekersgilde?

Kerst, Oud & Nieuw, het moeten de gezelligste dagen van het jaar zijn. Toch eindigen ze maar al te vaak in een kater. En heus niet alleen door de drank, maar vooral door lieden die er een sport van maken in te breken terwijl u bij familie of vrienden een gezellige avond beleeft. Wat kunt u hiertegen doen?

bekijk artikel (extern) »

Contact met de huisarts verloopt vooral telefonisch en persoonlijk

In een tijdperk van internet, e-mail en smartphones grijpen mensen nog steeds vooral naar traditionele communicatiemiddelen om contact te leggen met hun huisarts. Dit blijkt uit een groot onderzoek onder Amerikaanse volwassenen. 

bekijk artikel (extern) »

De kroon op uw wooncarrière

Als kind wonen we de eerste levensjaren bij onze ouders. Daarna gaan we ‘op kamers’. De een start in het bekende bezemhok in een studentenhuis, de ander heeft meer geluk en vindt een appartementje. In de begintijd wordt er regelmatig verhuisd. Dat kan ook makkelijk, want veel spullen heeft u op dat moment nog niet. 

bekijk artikel (extern) »

De ultieme zorgkamer: Living Space® Experience

Toenemende bezuinigingen in de gezondheidszorg dwingen veel ouderen om langer thuis te blijven wonen. Busch-Jaeger speelt hier op in en laat in Nieuwegein een zorgkamer zien met alle mogelijke toepassingen op dit gebied. Deze bevindt zich in de vernieuwde Living Space® Experience in De Woonindustrie in Nieuwegein.

bekijk artikel (extern) »

De zekerheid van een UNETO-VNI Comfortinstallateur

Prettig wonen in een vertrouwde omgeving. Wie wil dat nu niet? De Thuiscomfort-specialisten helpen u er graag bij. Een select aantal van hen draagt tevens het predicaat Comfortinstallateur. Wat houdt dit voor u in?

bekijk artikel (extern) »

Doe-het-zelfscan woninginbraak

Wat u kunt doen om de veiligheid van uw woning te verbeteren, ontdekt u met de doe-het-zelfscan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). 

bekijk artikel (extern) »

Woonmonitor 2015: ouderen minder honkvast dan gedacht

Volgens een landelijk onderzoek naar de wensen en behoeften van ouderen ten aanzien van wonen overweegt 57% van de 50+’ers een toekomstige verhuizing. Redenen om te verhuizen zijn: kleiner wonen of uit voorzorg. Meer dan de helft van de 75+’ers woont alleen.

bekijk artikel (extern) »

63% woningeigenaren heeft klusplannen

Van de woningeigenaren in Nederland heeft momenteel 63% klusplannen voor de komende 24 maanden. Schilderwerk is hierbij populair, maar ook het leggen van vloeren, behangen en het stucen van wanden staan relatief vaak op de planning. De rol van verfraaiing is vooral groot bij klussen in de woonkamer en de hoofdslaapkamer. Het toevoegen van comfort blijkt relatief belangrijk bij het aanpakken van de badkamer. Dit blijkt uit het WoonKennis Jaarrapport 2014/2015.

bekijk artikel (extern) »

Achterstallig onderhoud biedt kansen

Geen geld. Geen tijd. Geen zin. Geen kennis van zaken. Twee linkerhanden. Er is altijd wel een reden om een klus uit te stellen. Maar een huis moet onderhouden worden, anders kunnen de kosten van noodreparaties veel hoger uitpakken. 

bekijk artikel (extern) »

Alleenstaanden gebruiken relatief meer thuiszorg dan meerpersoonshuishoudens

Het aantal ouderen in Nederland neemt toe. Mensen met chronische aandoeningen blijven langer leven. Mede hierdoor zal het zorggebruik in Nederland waarschijnlijk toenemen. Het onderzoek Zicht op zorggebruik zet de cijfers op een rij van gebruik van huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en verpleging tussen 2004 en 2011. 

bekijk artikel (extern) »

Alle oplossingen voor langer zelfstandig thuiswonen

In het Thuiscomfort demohuis treft u ideeën en tips aan voor toekomstgericht en levensloopbestendig wonen. Laat u inspireren door de producten en technische oplossingen van nu. Bewaar de meest aansprekende oplossingen in uw wensenlijst. Direct naar het online demohuis >>

bekijk artikel (extern) »

Alle oplossingen voor wonen met een beperking

Laat u inspireren in de online woning van Thuiscomfort. In ieder vertrek van de woning treft u ideeën en tips aan voor voor mensen met én zonder beperkingen. Met de producten en technische oplossingen van nu op een rij. Praktisch en verrassend. Direct naar het online demohuis >>

bekijk artikel (extern) »

Alles met een app te bedienen

Elektrotechnisch installatiebedrijf A. Mertens geeft lichamelijk beperkte Dirk zijn zelfstandigheid deels terug. In dit filmpje is te zien welke mogelijkheden huisautomatisering allemaal biedt. 

bekijk artikel (extern) »

Als de kinderen te ver weg wonen om voor hun ouders te zorgen

Kinderen groeien op en vliegen uit. Het is een heel normaal gegeven in de huidige economie. Maar wat als zij zo ver weg wonen dat ze niet of nauwelijks een rol kunnen spelen in uw zorg of bij noodsituaties? 

bekijk artikel (extern) »

Woninglease met optie tot koop

Leaserijders kennen we allemaal, maar de leasewoner is een relatief nieuw fenomeen in ons land. In de Verenigde Staten en Engeland komt het vaker voor. Mensen huren geen huis, maar leasen dit voor een bepaalde periode, met de optie tot koop. 

bekijk artikel (extern) »

Waarom heeft mijn buurman een lagere WOZ-waarde?

Eind februari ontvangen veel mensen weer hun aanslag gemeentelijke heffingen. Op dit formulier staat ook de nieuwe WOZ-waarde van uw woning vermeld. Deze waarde vormt de basis voor onder andere gemeentelijke heffingen. Vier vragen over de WOZ.

bekijk artikel (extern) »

Verhuizen of verbouwen op je oude dag?

Of het nu een geleidelijk proces is of zich plotseling aandient na bijvoorbeeld een val; op een dag komt u waarschijnlijk tot de conclusie dat uw huidige woonsituatie niet langer volstaat. De trap lijkt steeds steiler te worden. De voordeurbel beantwoorden wordt een hele opgaaf. En in de badkamer zoekt u steeds vaker steun aan de wastafel of douchestang.

bekijk artikel (extern) »

Philips en LUMC onderzoeken gezondheid ouderen met draagbare sensoren

Philips en het Leids Universitair Medisch Centrum hebben bekendgemaakt gezamenlijk te onderzoeken hoe je ouderen op een zinvolle manier kunt ondersteunen met draagbare sensoren, zogenaamde wearables. Ze sloten daarvoor een nieuwe meerjarig onderzoeksovereenkomst.

bekijk artikel (extern) »

Paleis Soestdijk blauw verlicht op 2 april, Wereld Autisme Dag

Wereldwijd wordt op World Autism Awareness Day (2 april) aandacht gevraagd voor autisme met de actie Light it up blue. Ook in Nederland worden meerdere bijzondere gebouwen blauw verlicht als sympathiebetuiging aan mensen met autisme, met als blikvanger Paleis Soestdijk.

bekijk artikel (extern) »

'Niks tuttigs aan een comfortkeuken'

"Het feit dat iemand op leeftijd is of in een rolstoel zit, wil nog niet zeggen dat diegene maar genoegen moet nemen met een standaard aangepaste keuken. Of met een keuken met een klinische uitstraling." Aan het woord is Gerold Meenhuis van MCS Keuken & Comfort uit Hengelo die al meer dan twintig jaar overal in Nederland comfortkeukens plaatst. 

bekijk artikel (extern) »

10 uur ergotherapie in het basispakket: u heeft er recht op

Niet kijken naar de aandoening, maar naar wat iemand nog wél kan. De ergotherapeut maakt alledaagse handelingen mogelijk, zoals persoonlijke verzorging, huishoudelijke werkzaamheden, vervoer of vrijetijdsbesteding. Uw zorgverzekering vergoedt minimaal 10 uur ergotherapie.

bekijk artikel (extern) »

25 waterbesparende tips voor huis en tuin

Het treffen van waterbesparende maatregelen in en om het huis hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een paar simpele ingrepen kunt u uw watergebruik aanzienlijk terugdringen, soms wel met 1/3. 

bekijk artikel (extern) »

50 Shades of Grey-appartement: verleidelijk, maar vol gevaren voor senioren

Het appartement uit de 50 Shades-film is geen standaard doorzonwoning, maar een bolwerk van spanning en gevaren. En dan bedoelen we niet hetgeen zich allemaal afspeelt in de Red Room, maar over gevaren van een heel andere orde, zoals gladde vloeren, losliggende tapijten en te weinig verlichting. Waar moet bewoner Christian Grey allemaal rekening mee houden als zijn haar straks 50 tinten grijs vertoont?

bekijk artikel (extern) »

Washok wordt waskamer: wassen, strijken, opvouwen en bewaren ineen

Bij een rondleiding door uw woning slaat u deze ruimte waarschijnlijk over – een wasruimte is niet bepaald iets om trots op te zijn. Toch vormt het een onmisbare schakel in uw huishouden en comfort. 

bekijk artikel (extern) »

Valpreventie redt levens

Een val op hogere leeftijd kan snel ernstige gezondheidsproblemen geven. Tussen 2007 en 2012 steeg het aantal 65-plussers dat binnen 30 dagen overleed als gevolg van een val met 40 procent. En het aantal ernstige valongevallen neemt toe als gevolg van de vergrijzing. 

bekijk artikel (extern) »

KNX zet de standaard in woonhuisautomatisering

KNX is een open, wereldwijde standaard voor woning- en gebouwautomatisering. Het is ingebouwd in alle componenten en systemen van wereldwijd zo’n 370 bedrijven die bij KNX zijn aangesloten. Het voordeel daarvan is dat het systeem uitbreidbaar blijft en mocht een merk onverhoopt verdwijnen, dan zijn er altijd alternatieven beschikbaar.

bekijk artikel (extern) »

Rotterdam wil eenzaamheid ouderen terugdringen

Met het actieprogramma ‘Voor mekaar’ gaat Rotterdam de strijd aan met toenemende eenzaamheid binnen haar gemeentegrenzen.

bekijk artikel (extern) »

Rookmelders en gesloten binnendeuren van levensbelang bij brand

Rook is het grootste gevaar bij branden in woningen. Rook verspreidt zich razendsnel. Het gesloten houden van deuren belemmert de rookverspreiding. Snel ontwikkelende branden in woningen hebben ook snel zuurstofgebrek en gaan in korte tijd over in een smeulende brand. Het brandverloop in een woning hangt van veel factoren af: hoe een brand zich in een woning uitbreidt, is daarom onvoorspelbaar. Dit zijn de belangrijkste conclusies van de brandproeven die de Brandweeracademie en Brandweer Nederland hebben uitgevoerd in (sloop)woningen in Zutphen. 

bekijk artikel (extern) »

Wat gebeurt er in mijn meterkast?

Het centrale punt van de techniek in huis is de meterkast. Als alles in huis goed werkt, komt u hier nauwelijks. Alleen tijdens een bezoek van de meteropnemer of als de verlichting is uitgevallen wordt deze kast geopend. Maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. 

bekijk artikel (extern) »

ProjectB: IT-studenten bedenken innovaties voor mensen met een beperking

Onder de naam ProjectB Challenge starten Sogeti, Tweakers en verschillende Hogescholen een wedstrijd onder IT-studenten met het doel om het leven van mensen met een beperking te ondersteunen of de kwaliteit van hun leven te verbeteren. 

bekijk artikel (extern) »

UNETO-VNI Comfortinstallateur

De Comfortinstallateur van UNETO-VNI biedt de zekerheid van een kwalitatieve woningaanpassing. Voor ouderen en mensen met een beperking vormt dit vakmanschap en deze ervaring de garantie van een comfortabele, veilige en toegankelijke woning.

bekijk artikel (extern) »

Zelf klussen of toch een professional inhuren: 3 belangrijke vragen

De afgelopen jaren hebben veel mensen voor de doe-het-zelf-route gekozen, boven het uibesteden van een klus in huis. Dit onder andere als gevolg van de economische omstandigheden. Maar niet iedereen is even handig en ook uw tijd is geld waard. Stel u zelf drie belangrijke vragen, voor u zich in een klusavontuur stort. 

bekijk artikel (extern) »

Verzekeraars ontwikkelen nieuwe polissen voor woningverhuur

Steeds meer woningeigenaren kiezen ervoor hun woning te verhuren. Zo drukken zij de kosten en kunnen ze langer van hun vakantie genieten. Verhuur heeft vele voordelen, maar nadelen kunnen er ook zijn. Want wie vergoedt de schade als een huurder wat kapotmaakt? Verzekeraars spelen hier nu op in, met 'sharingpolissen'. 

bekijk artikel (extern) »

Zelfbouw op een eigen kavel

Het is de droom van veel mensen. Zelf een stuk grond aankopen, een woning (laten) ontwerpen en deze vervolgens ook bouwen. Op verschillende plaatsen in Nederland is zelfbouw mogelijk. Hoe pakt u dit aan? 

bekijk artikel (extern) »

Vergunningsvrij bouwen mantelzorgwoning per 1 november 2014

Waar mantelzorg nodig is, wordt vaak een beroep gedaan op kinderen of familieleden. Deze wonen echter niet altijd om de hoek. Door een mantelzorg-unit in de tuin te plaatsen, wordt helpen een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend. 

bekijk artikel (extern) »

Verkoop je huis met een achtbaan

Sommige huiseigenaren pakken de verkoop van hun woning wel erg origineel aan, zoals dit echtpaar dat hun woning in Ermelo onder de aandacht brengt met een achtbaan. Potentiële kopers nemen plaats in een wagentje en in korte tijd zoeven zij door alle kamers van het huis heen. Een actie in het kader van de Huizenpromoter van ABN Amro.

bekijk artikel (extern) »

Zorg dat u niet valt! Neem eenvoudige maatregelen.

Iedere vijf minuten belandt er een 55-plusser op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een val thuis of in het verkeer. Wilt u voorkomen dat u valt? Bekijk hier de tips van Consument en Veiligheid en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie. 

bekijk artikel (extern) »

Wie let er op u als u alleen bent?

Ouder worden heeft gevolgen voor ons lijf. We worden wat trager, zien niet zo scherp meer en verliezen aan kracht. Een ongeluk zit dan in het bekende kleine hoekje. Hoe voorkomt u dat u valt en wat verstuikt of breekt? En als er toch wat gebeurt: wie schiet u te hulp?

bekijk artikel (extern) »

persbericht 15-10-2014

persbericht 15-10-2014

bekijk artikel (extern) »

persbericht 30-09-2014

Steeds meer mensen willen maximaal en zo lang mogelijk genieten van hun huidige woonomgeving, op een prettige, veilige manier. Thuiscomfort informeert en inspireert hierbij. Met het laatste nieuws op het gebied van comfortabel, levensloopbestendig en aangepast wonen. Gerichte adviezen van specialisten. En écht bijzondere oplossingen om wooncomfort en -veiligheid te vergroten.

bekijk artikel (extern) »

Technische Unie lanceert Thuiscomfort

Steeds meer mensen willen maximaal en zo lang mogelijk genieten van hun huidige woonomgeving, op een prettige, veilige manier. Thuiscomfort informeert en inspireert hierbij. Met het laatste nieuws op het gebied van comfortabel, levensloopbestendig en aangepast wonen. Gerichte adviezen van specialisten. En écht bijzondere oplossingen om wooncomfort en -veiligheid te vergroten.

bekijk artikel (extern) »

Wat te doen tegen babbeltrucs aan de deur?

Bij een babbeltruc aan de deur belt een onbekende aan. Met een smoes probeert deze toegang te krijgen tot uw woning, om vervolgens geld of andere waardevolle zaken te ontvreemden. De politie zet tips op een rij om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc. 

bekijk artikel (extern) »

Zonnebank aan huis: Costa del Sol wordt Casa del Sol

In de zomer hoef je maar op een bedje in de tuin te gaan liggen om wat kleur te krijgen. Maar in het najaar en de winter kan uw huid daarbij wel een beetje hulp gebruiken. Een aparte zonnebankkamer in huis is dan ideaal. 

bekijk artikel (extern) »

Veiligheid voorop met thermostatische mengkranen

Niets vervelender dan u tijdens het douchen of baden te branden aan een hete kraan. Met de nieuwste generatie thermostaatkranen is dit euvel voorgoed verleden tijd. Het hete water in de kraan wordt volledig omspoeld door koud water, waardoor de buitenzijde van de stevige metalen behuizing van de kraan nooit warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. 

bekijk artikel (extern) »

WoonKeur: hoe levensloopbestendig woon ik?

Kan ik gewoon thuis blijven wonen, ook als mijn gezondheid in de toekomst verandert? Om onder andere antwoord te geven op die vraag is het WoonKeur-certificaat in het leven geroepen. Op basis van een scan wordt bepaald of uw woning voldoet aan een serie eisen – voor nieuwbouw en woningen ouder dan 10 jaar. 

bekijk artikel (extern) »

Sfeervol genieten in uw eigen wijnkelder

Bent u een wijnliefhebber? Dan wilt u uw verzameling natuurlijk niet zomaar in een keukenkast bewaren, of in de koelkast, maar in uw eigen, perfect geconditioneerde wijnopslag. Want een Château La Fleur Saint-Emilion, Grand Cru 2011 of een Bâtard Montrachet, Grand Cru Le Domaine Leflaive 2010 verdienen het om met aandacht behandeld te worden. 

bekijk artikel (extern) »

Wat is de WOZ-waarde van mijn woning?

Jaarlijks ontvangt u een brief van de gemeente die de WOZ-waarde van uw woning vermeldt. Op basis hiervan wordt de hoogte van gemeentelijke belastingen bepaald. De WOZ-waarde speelt daarnaast een rol bij de aan- of verkoop van woningen. 

bekijk artikel (extern) »

Kortere dagen? Biodynamische verlichting biedt uitkomst in de wintertijd.

Het is wintertijd, de dagen zijn duidelijk korter. Biodynamische verlichting vergroot uw welbehagen en zorgt ervoor dat u voldoende energie hebt.

bekijk artikel (extern) »

Hoe werkt eNet SMART HOME?

eNet SMART HOME is een draadloos systeem waarop verschillende apparaten draaien. Een intelligent systeem waarmee u uw woning omtovert in een echt Smart Home. Maar wat kunt u precies doen met eNet SMART HOME? 

bekijk artikel (extern) »

Buren redden levens bij een reanimatieoproep

Elke dag wordt het alarmnummer 112 in Nederland zo’n 300 keer gebeld met de melding van een hartstilstand. Na een oproep stuurt de centralist direct twee ambulances, de politie en mogelijk ook de brandweer en een traumaheli op pad. Maar in steeds meer gevallen zijn zij niet als eerste ter plaatse. 

bekijk artikel (extern) »

Zo woont u dataveilig zonder te overdrijven

Zorgverzekeraars krijgen, als het aan de Tweede Kamer ligt, straks digitaal inzage in uw medische gegevens. Via de gratis klantenkaart houdt uw vaste supermarkt bij wat u gekocht hebt en wanneer. Prankvloggers liggen in de bosjes op de loer, in de hoop u in de maling te nemen. En als de webcam van de buren op uw oprit is gericht, weet de buurman exact hoe vaak u afhaalchinees bestelt. Maar ook binnenshuis wordt er steeds vaker digitaal over uw schouder meegekeken. Hoe kunt u gebruikmaken van moderne, aan huis gebonden techniek, terwijl uw privésfeer toch privé blijft?

bekijk artikel (extern) »

Is uw huis al even intelligent als uw auto?

Wie in een middenklasser stapt, neemt plaats in een hightech wereld. Talrijke elektronische hulpmiddelen in de auto zorgen voor meer comfort, betere veiligheid en geven aan of u brandstofbesparend en dus energiebewust onderweg bent. Thuis moeten de meeste mensen het zonder deze voordelen stellen. Waarom? Omdat de technische uitrusting in de meeste huizen achterloopt op die in de auto. Dat zou echter niet zo moeten zijn – het moderne huis is intelligenter dan veel mensen denken. 

bekijk artikel (extern) »

Moderne woningtechnologie luxe, maar soms ook noodzakelijk

Inmiddels kent iedereen het begrip 'smart home'. Nou ja, bijna iedereen! Vraag een installateur naar slimme woningaanpassingen en hij vertelt u met gemak de mogelijkheden voor uw huis. Dankzij slimme apparaten hebben we nog meer wooncomfort. Maar wat voor wooncomfort biedt een slim huis precies? 

bekijk artikel (extern) »

Infraroodpanelen hét nieuwe verwarmen?

Infraroodpanelen zijn in opkomst als alternatieve vorm van verwarmen. Infrarood verwarmt niet de lucht in de ruimte, zoals gewone radiatoren dat doen, maar het object. U dus. Infraroodpanelen zijn net als warmtepompen een nieuwe gasloze vorm van verwarmen.

bekijk artikel (extern) »

Parttime verpleeghuis betekent langer in uw eigen huis wonen

Thuis blijven wonen, maar wel een paar dagen per week naar een verpleeg- of verzorgingshuis. Regeringspartijen D66 en VVD denken dat dit een uitkomst is voor senioren die nog wel thuis kunnen wonen, maar ook behoefte hebben aan verzorging. Zodra de zorginstellingen dit idee ook zien zitten, starten de partijen een proef met 'parttime verpleeghuizen'. 

bekijk artikel (extern) »

Leen tot 80% van uw WOZ-waarde met de nieuwe Verzilverlening

Met de nieuwe Verzilverlening van de overheid gebruikt u de overwaarde van uw woning om comfortabel te verbouwen. Om op die manier met dezelfde maandlasten zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen, zónder daarvoor uw opgebouwde financiële reservers aan te spreken.

bekijk artikel (extern) »

Griep of gif? Herkent u het verschil?

Wist u dat de symptomen van koolmonoxidevergiftiging bijna hetzelfde zijn als die van een gewone griep? De kans is dan ook best groot dat u of uw huisarts niet meteen constateert dat u te maken hebt met een CO-vergiftiging. En dat is levensgevaarlijk.

bekijk artikel (extern) »

Nieuwe Woningwet verplicht certificaat bij werk aan cv-installatie

Op 31 januari 2018 is een wetswijziging gepresenteerd om de kwaliteit van werk aan gasverbrandingsinstallaties te borgen. Met een Internetconsultatie wordt de wetswijziging voor een centrale certificeringsregeling nu getoetst. 

bekijk artikel (extern) »

7 tips om op uw verwarming te besparen zónder te bevriezen

De verwarming omlaag draaien als u gaat slapen, doet u waarschijnlijk allang. Daarmee bespaart u veel energie en het slaapt ook een stuk lekkerder in een koel huis. Maar er zijn nog veel meer tips om honderden euro's te besparen op het verwarmen van uw woning met 7 (vaak) simpele tips!

bekijk artikel (extern) »

Voert mijn smart home DDoS-aanvallen uit?

Een leger van slapende cellen dat op afstand wordt geactiveerd. Het klinkt als iets uit een spionagefilm, maar het kan gewoon bij u thuis plaatsvinden. Het ene moment regelt uw slimme thermostaat de temperatuur nog gewoon, om het volgende moment samen met talloze andere slimme apparaten het Nederlandse betalingsverkeer plat te leggen. 

bekijk artikel (extern) »

'Zorg is maatwerk, net als techniek'

"Techniek en zorg staan momenteel mijlenver uit elkaar. Dit moet anders. De kennis is er, alleen mist die ene schakel die beide partijen met elkaar verbindt", vertelt zorgexpert Desiree Kon, van Duurzaam & Levensloopbestendig wonen. In een aantal modelwoningen van OTIB waarin zorg en technologie samenkomen legt ze uit waarom die extra schakel zo ontzettend belangrijk is. 

bekijk artikel (extern) »

Energie uit het zonnetje blijft populair

Zonnepanelen blijven populair bij de Nederlandse particulieren. Sinds 2014 is de regelgeving versimpeld en dat zagen leveranciers terug in de verkoop. Ze verwachten in 2015 rond de 2 miljoen panelen te verkopen en ze leveren nu al 70% van de panelen aan huishoudens.

bekijk artikel (extern) »

Subsidieregeling ISDE afgestemd op capaciteit warmtepompen

Per 1 juli 2017 wordt de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aangepast. Het budget voor de gehele regeling wordt verhoogd. Tegelijkertijd wordt de regeling naast consumenten voortaan ook opengesteld voor overheden. De subsidie voor warmtepompen wordt vanaf die datum afgestemd op de capaciteit van de pomp. 

bekijk artikel (extern) »

Eerste reactie op Actieplan Toegankelijkheid voor de bouw

Op donderdag 18 januari 2018 heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Tweede kamer het Actieplan Toegankelijkheid voor de bouw aangeboden. Het plan vormt de uitwerking van de inclusiviteitsverklaring van de Verenigde Naties uit 2006, die Nederland in 2016 heeft geratificeerd. 

bekijk artikel (extern) »

'We kozen ervoor de woning in één keer compleet te verbouwen'

Een huis uit de negentiende eeuw verbouwen tot een moderne woning die haar oude uitstraling behoudt. Hoe doe je dat? En waar loop je tegenaan bij een complete woningverbouwing? Peter Bronk en Marlou Klein uit Buren erfden een eeuwenoude woning en namen deze flink onder handen...

bekijk artikel (extern) »

Solarteur nodig in 2018?

Een specialist in zonne-energie, dat is de solarteur. Een solarteur is dé expert om in te schakelen als u advies wilt ontvangen over zonnepanelen op uw dak. Maar ook op het gebied van duurzame subsidies en het complete kostenplaatje van zonne-energieoplossingen is het inschakelen van een solarteur de juiste stap. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe veilig is een sleutelkluis?

Wanneer u zorgverleners toegang tot uw woning wilt geven, kan een sleutelkluis uitkomst bieden. In zo’n kluis bewaart u de voordeursleutel en met een cijfercode wordt de kluis geopend. Maar aan sleutelkluizen kleven ook nadelen. Inbrekers zouden het als een gemakkelijk doelwit zien. 

bekijk artikel (extern) »

Sanibroyeur in plaats van postoel voor dementerende patiënt

Praktijkcase – Vanuit een zorginstelling wordt ons de vraag gesteld hoe om te gaan met een patiënt die zijn ontlasting in de wastafel smeert. De patiënt doet zijn behoefte in eerste instantie op een postoel, maar stopt de uitwerpselen daarna in de wastafel. Een onwenselijke, onhygiënische situatie.

bekijk artikel (extern) »

'Koppel lening duurzame verbouwing aan woning, niet aan eigenaar'

In 2050 moeten alle 8 miljoen gebouwen in Nederland energieneutraal zijn. Onmogelijk? Niet volgens voorzitter Bernard Wientjes van de Taskforce Bouw.

bekijk artikel (extern) »

Ouderensterfte direct gekoppeld aan fijnstofconcentraties

Schone lucht is van levensbelang voor ouderen. Uit doorlopend Amerikaans onderzoek naar de gevolgen van fijnstof blijkt de gezondheidsschade zelfs groter dan gedacht. De allerkleinste fijnstof (PM2,5) is potentieel zelfs direct dodelijk. 

bekijk artikel (extern) »

Ouderenwoonakkoord in 2018?

Senioren wonen steeds vaker tot op hoge leeftijd thuis. In een motie van Tweede Kamer-lid Carla Dik-Faber is recent opgeroepen tot een ‘Ouderenwoonakkoord’. Om zo lokale zorg, nieuwe wooninitiatieven en regelgeving op elkaar aan te laten sluiten. Zodat gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, ouderen en ouderenbonden en andere partijen elkaar vinden en samen gestructureerd tot oplossingen en nieuwe initiatieven komen. 

bekijk artikel (extern) »

LED versus halogeen

LED lampen zijn energiezuinig en branden gedurende lange tijd. Maar ze zijn ook relatief duur in de aanschaf. Wat is het voordeel van LED verlichting? LED versus halogeenlampen? Welke is de terechte winnaar? Lees het hier...

bekijk artikel (extern) »

Zet 'm op bij Willem II-PEC Zwolle en maak kans op een Nest Cam

Op zaterdag 16 december speelde Willem II thuis tegen PEC Zwolle. Om deze wedstrijd extra feestelijk te maken stelt sponsor Thuiscomfort 14.000 kerstmutsen ter beschikking aan het publiek. Hiermee maakt u als bezoeker kans op een beveiligingscamera van Nest.

bekijk artikel (extern) »

LED versus spaarlamp: wie wint?

Sinds de komst van de LED lamp worden spaarlampen steeds minder verkocht. Een spaarlamp heeft vergeleken met een gloei- of halogeenlamp een veel langere levensduur en ze zijn veel energiezuiniger. Maar de LED lamp heeft ze keihard ingehaald. 

bekijk artikel (extern) »

Dit zijn de smart home trends van 2018

Wat brengt 2018 ons thuis op technologisch gebied? Het Internet of Things breekt definitief door in onze woon-, slaap-, badkamers en de keuken. Slimme apparaten leren van elkaar en de home assistant doet voorzichtig zijn introductie. Slimme apparaten fungeren steeds vaker als uw persoonlijke bodyguard. Uw huis wordt steeds 'gevoeliger' met slimme sensoren. En de eerste huisrobots komen over de vloer, als onvermoeibare hulp in de huishouding. 

bekijk artikel (extern) »

Agenda eenzame oudere geheel gevuld na TEDx-optreden

‘Jaaaaaaa-joepie-de-poepie.... FAN-TAS-TISCH ... HET IS GELUKT.’ De agenda van de 98-jarige mevrouw Van Huis is geheel gevuld na haar verrassingsoptreden bij TEDxHaarlem. Ook al heeft zij geen kennissen en familie meer, in 2018 wordt ze tweemaal per week bezocht in het verzorgingshuis waar zij woont. Daar is organisatie Stichting Goed Doen erg blij mee, gezien hun bovenstaande kreet in de digitale agenda van mevrouw Van Huis.

bekijk artikel (extern) »

Hoe haalt u geld uit uw stenen?

De hypotheek is al (grotendeels) afgelost. Uw huis heeft een flinke overwaarde, maar eigenlijk is er nú geld nodig. Figuurlijk bent u rijk, maar in de praktijk heeft u geen cent te makken. Wat nu?

bekijk artikel (extern) »

Oproep verzekeraars: betere zorg voor thuis wonende oudere

De overheid stimuleert ouderen al jaren om zelfstandig thuis te wonen. Dit onder andere vanwege de groeiende kosten voor verpleeghuizen. Met het toenemend aantal ouderen in Nederland wordt het onbetaalbaar om voor iedereen met een verpleeghuisindicatie een plek in een tehuis te regelen. Tegenwoordig blijft het gros van de ouderen dan ook thuis wonen. 

bekijk artikel (extern) »

Word dirigent van uw eigen huis met Busch Free@home

Geniet van ongekend comfort in uw huis met Busch-free@home®. Met het free@home-systeem bedient u met gemak lampen, gordijnen, jaloezieën, klimaatbeheersing of bijvoorbeeld een garagedeur. Gebruik free@home om verschillende lichtscènes te activeren, lampen te dimmen en iedere denkbare combinatie van geschakelde apparatuur te bedienen vanuit uw luie stoel.

bekijk artikel (extern) »

String- of micro-omvormer. Wat werkt het beste op uw dak?

Overweegt u zonnepanelen? Dan ontdekt u tijdens de zoektocht naar informatie dat u niet alleen zonnepanelen nodig heeft, maar ook een omvormer. Wat doet een omvormer precies en welke verschillende typen bestaan er in Nederland? 

bekijk artikel (extern) »

Langer zelfstandig thuis wonen in 2018: zes trends

In 2018 gaat het nieuwe kabinet Rutte III echt aan de slag, mét een aangepast Wmo-plan. Alternatieve financieringsvormen van langer zelfstandig thuis wonen worden uitgerold. De acceptatie van technische hulpmiddelen in de woning neemt toe, al zijn er nog wel wezenlijke vragen over veiligheid en privacy te beantwoorden. En verduurzaming is een steeds belangrijker thema, ook in seniorenwoningen – al is het maar vanwege de veiligheid die gasloos wonen biedt.

bekijk artikel (extern) »

Grote kans dat ook uw achterdeur slecht beveiligd is

Zolang u uw achterdeur goed op slot doet is er niks aan de hand, toch? Bijna negen van de tien achterdeuren zijn echter slecht beveiligd tegen inbraak. Een beetje inbreker heeft hooguit drie minuten nodig om de gemiddelde achterdeur open te krijgen. Ja, ook úw achterdeur!

bekijk artikel (extern) »

‘Mijn PHPD is erger dan de jouwe’

Heeft u nog nooit van PHPD gehoord? Dan bent u waarschijnlijk nog niet geïntroduceerd in het snelgroeiende legioen der ouderen. PHPD – Pijntje Hier Pijntje Daar – is een geliefd gespreksonderwerp onder senioren. Er lijkt onderling zelfs een heuse competitie te ontstaan over de hoeveelheid en ernst van de lichamelijke klachten.

bekijk artikel (extern) »

Inloopdouche in 1 dag

Veiligheid en gebruiksgemak. Dat zijn de belangrijkste redenen voor mensen om hun bad te vervangen door een inloopdouche. En geloof het of niet: inloopdouches kunnen vaak al binnen 1 dag worden afgerond. Wat zijn de opties en waar moet u aan denken als u voor een inloopdouche kiest?

bekijk artikel (extern) »

Wmo-ondersteuning: wat ging er goed en wat niet?

De Wmo draagt bij aan zelfredzaamheid en participatie. Het gros van de aanvragers is tevreden over de Wmo-ondersteuning die ze kregen. Maar bij een vijfde tot een kwart van de hulpbehoevenden, heeft de Wmo onvoldoende opgelost. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

bekijk artikel (extern) »

Zij liet haar bad vervangen door een douche. Wat er toen gebeurde…

Niet afhankelijk worden van anderen. Voor een reumapatiënte in regio Zwolle is dit een belangrijke drijfveer om stap voor stap woningaanpassingen door te voeren. Zorgconsulente Mariska Seegers van Seegers Ontzorgt vertelt. 

bekijk artikel (extern) »

Europese ministers sluiten akkoord over goedkope, buitenlandse leenarbeid

De Europese ministers hebben een eerste stap gezet op weg naar herziening van de detacheringsrichtlijn uit 1996. Binnen 4 jaar wordt de maximale detachering van buitenlandse werknemers beperkt tot 12 maanden (onder voorwaarden maximaal tot 18 maanden te verlengen). Ook worden de buitenlandse werknemers gebonden aan de loonvoorwaarden van het land waarin zij hun werkzaamheden verrichten, in plaats van hun thuisland. 

bekijk artikel (extern) »

Kinderen speuren naar gevaarlijke situaties bij opa en oma thuis

De grootste risicogroep van ongelukken met brand zijn senioren en kinderen. Brandweer Limburg-Noord start daarom een unieke proef waarin ze kleinkinderen inzetten om de woning van opa en oma te controleren op gevaarlijke situaties. 

bekijk artikel (extern) »

Pas op voor de louche slotenmaker!

Stel u voor: u komt terug van een avondje uit. Op het moment dat u de voordeur wilt openen, breekt de sleutel af in het slot. Het is al laat, het regent. Wat doet u nu? Grote kans dat u even op uw smartphone googelt naar een slotenmaker met een 24-uurs dienst. Helaas loopt dit niet altijd goed af...

bekijk artikel (extern) »

Inbreker keert vaak terug naar dezelfde woning

Is er bij u ingebroken? Wees dan extra alert, want boeven keren vaak terug naar hetzelfde adres. Soms zelfs binnen een jaar! Dat gaat u niet nog eens overkomen, toch? Hoe voorkomt u (nog) een inbraak...

bekijk artikel (extern) »

Veilige wifi thuis na het ernstige WPA2-lek?

Er zit een ernstig lek in het WPA2-protocol waarmee ons wifi-netwerk is beveiligd. Dit constateerden Belgische beveiligingsonderzoekers. Dit lek stelt internetcriminelen in staat om in te breken op uw wifi-netwerk ondanks dat deze beveiligd is met een wachtwoord. 

bekijk artikel (extern) »

Een comfortabele, passende badkamer voor een MS-patiënt

Voor gezonde mensen is het inrichten van een nieuwe badkamer al een hele opgave. Maar als je zoals Mathilde van den Hoek Multiple Sclerose (MS) hebt, zijn er nog veel meer zaken om op te letten, naast het merk van de regendouche en de kleur van de tegels. Gelukkig had zij professionele hulp en alle adviezen die ze onderweg kreeg, plus de zaken waar zij en haar man Elvin tegenaan liepen, deelt ze hier op Thuiscomfort. 

bekijk artikel (extern) »

Veilig wonen in 4 stappen

Om de veiligheid van gebouwen, woningen en kantoren te waarborgen en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te beperken gelden er verschillende wetten, voorschriften en regels. Bovendien ontwikkelen fabrikanten handige tools die helpen bij het op de juiste wijze toepassen van beveiligingssystemen en producten.

bekijk artikel (extern) »

Er is ingebroken. Gelukkig hebben we de camerabeelden!

Beveiligingscamera's weerhouden inbrekers. Maar als dat eens niet lukt, is het wel zo handig als u de inbraak hebt vastgelegd op camera. Helaas heeft bijna de helft van de winkeliers camera's die van zulke slechte kwaliteit zijn, dat criminelen vrijwel onherkenbaar zijn. Ook u als woningeigenaar heeft baat bij een goede bewakingscamera. Breekt er iemand in? Dan heeft de politie straks in ieder geval goede beelden van de dief.

bekijk artikel (extern) »

Regeerakkoord streeft veiliger Internet-of-Things na

‘Vertrouwen in de toekomst.’ Onder die noemer gaat het nieuwe kabinet Rutte III aan de slag. Een van de punten die opvalt in het regeerakkoord is een veilige standaard voor Internet-of-Things-apparatuur. Maar ook de consument zelf draagt verantwoordelijkheid, door te zorgen voor een goede ‘cyberhygiëne’. 

bekijk artikel (extern) »

Kleine aanpassingen in uw woning: grote gevolgen voor uw veiligheid

Denkt u weleens na over veiligheid in uw eigen huis? Waarschijnlijk minder dan wanneer u ’s avonds over straat loopt, of in een vliegtuig zit. Toch gebeuren veel ongelukken gewoon in en om de woning. 

bekijk artikel (extern) »

Minder CO-ongevallen met een concentrische rookgasafvoer

Bijna de helft van de ongevallen met koolmonoxide (CO) is gerelateerd aan de cv-installatie. Een vijfde van de ongevallen zijn volgens een recent rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid te wijten aan het niet functioneren van de afvoervoorziening. In veel landen om ons heen zijn concentrische rookgasafvoersystemen voor cv-toestellen daarom al verplicht. Nefit speelt hierop in door HR-toestellen te voorzien van een standaard concentrische adapter. 

bekijk artikel (extern) »

De zin en onzin van jodiumtabletten in huis

De overheid verstrekt vanaf oktober 2017 jodiumtabletten aan 1,2 Nederlandse huishoudens die in een straal van 100 kilometer van een kerncentrale wonen. Zodat u in het geval van een kernramp direct beschikt over deze tabletten. Maar...wat is precies de zin van jodiumtabletten? En hebben die wel enig nut bij een Fukoshima-achtig kernongeval?

bekijk artikel (extern) »

80% van de mensen stoort zich aan stank op het toilet

Stank hoeft niet te stinken. Maar zonder Geberit DuoFresh doet het dit vaak wel. Hoe kijkt u dan? Deel een stankselfie onder ons Facebook-bericht. De meest creatieve, opvallende foto wint 2 vrijkaarten voor de vt wonen-beurs. Veel succes!

bekijk artikel (extern) »

Uw wens in vervulling op Nationale Ouderendag

Aanstaande 6 oktober is het Nationale Ouderendag. De dag waarop we ouderen in het zonnetje zetten en wensen in vervulling laten gaan. Een dag waar we graag even bij stilstaan.

bekijk artikel (extern) »

Designtentoonstelling over toiletbezoek

Onfrisse luchtjes. Een standaard witte pot, die staat of hangt. En een fonteintje. Veel leuks is er niet te beleven op het standaard Nederlandse toilet. Toch is er in Venlo nu een complete tentoonstelling aan toiletten gewijd. En geloof het of niet: die is zeer de moeite waard!

bekijk artikel (extern) »

Senioren in problemen door aflossingsvrije hypotheek

De kans is groot dat senioren met een aflossingsvrije hypotheek in de problemen komen. Als na dertig jaar hun hypotheek afloopt, lukt het lang niet altijd om een nieuwe lening af te sluiten. Bij een nieuwe hypotheek kijkt de bank namelijk niet meer naar de overwaarde van het huis.

bekijk artikel (extern) »

80% van de mensen stoort zich aan stank op het toilet

Ja, het staat er echt. Stank hoeft niet te stinken. Op het toilet, althans. Want wie kiest voor Geberit DuoFresh, kiest voor een toiletsysteem dat stank direct vanuit de toiletpot verwijdert. Een toiletblokje achter de bedieningsplaat zorgt vervolgens voor een aangenaam frisse spoeling. Eindelijk een toilet dat nooit meer stinkt. Dat mag met recht een grote boodschap genoemd worden.

bekijk artikel (extern) »

Zorgkosten verschillen enorm per gemeente

Uw buurman, van wie zijn woning nét in een andere gemeente valt, betaalt 500 euro minder aan zorgkosten. Bespottelijk? Nee, dit klopt echt. U betaalt soms honderden euro’s meer dan iemand in een naburige gemeente. 

bekijk artikel (extern) »

Vooral dames boven de 80 jaar in verpleeg- en verzorgingstehuizen

De tendens dat mensen op steeds latere leeftijd verhuizen naar een verzorgings- of verpleegtehuis, is duidelijk zichtbaar in de meest recente cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). In 2015 woonden er circa 117.000 ouderen in een met zorg omgeven woonvorm. 60% van hen zijn vrouwen van 80 jaar of ouder.

bekijk artikel (extern) »

Steeds meer gemeenten voeren Blijverslening in

De Blijverslening neemt snel in populariteit toe. Steeds meer gemeenten stellen hun inwoners in de gelegenheid een bedrag te lenen om hun woning ‘seniorproof’ of levensloopbestendig te maken. Van Hoorn tot Goes en van Wijchen tot Dronten, Breda en Lelystad. Overal in ons land komen gemeenteraden tot het besef dat lang niet alle ouderen over voldoende financiële middelen beschikken voor woningaanpassingen en geholpen moeten worden bij de realisatie ervan. 

bekijk artikel (extern) »

Krijg ik een boete zonder definitief energielabel?

Niet iedereen zit te wachten op het voorlopige energielabel dat de Rijksoverheid heeft uitgereikt. Waarom krijgt uw woning überhaupt zo'n label en wat gebeurt er als u het voorlopige energielabel niet definitief maakt? Krijgt u dan een boete?

bekijk artikel (extern) »

Help! Er zit een rat in mijn toilet

Hoge nood. U rent naar het kleinste kamertje en kijkt plotseling in de zwarte kraaloogjes van een rat die met zijn nieuwsgierige snoetje boven de toiletbril uitsteekt! Dit klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het kan echt. Wanneer u in een oud huis woont of in een grote stad, is de kans dat u dit overkomt reëel.

bekijk artikel (extern) »

Ik ben het niet eens met mijn energielabel. Wat nu?

Woning hebben sinds 2015 een energielabel. Dit label is uitgereikt door de Rijksoverheid en is onder andere gebaseerd op het jaar waarin de woning is gebouwd. U heeft dit label ook gekregen maar bent het hier niet mee eens. Wat moet u doen? 

bekijk artikel (extern) »

Een monteur op de stoep vóórdat uw apparaat stuk is. Dat kan al!

Wat is er mooier dan een monteur die vóórdat er een storing in uw CV-ketel plaatsvindt, op uw stoep staat. Dit omdat deze anticipeert op de data die uw CV-ketel de cloud instuurt. De monteur lost het technisch mankement op vóórdat het een probleem is. 

bekijk artikel (extern) »

Najaarsronde SDE+ geopend vanaf 3 oktober 2017

Zes miljard euro. Dat bedrag stelt de Rijksoverheid dit najaar beschikbaar voor bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie produceren. De SDE+ regeling is in oktober opnieuw opengesteld voor partijen die duurzame energieprojecten willen realiseren.

bekijk artikel (extern) »

Woonoverlast: uitzetten of uitpraten?

De buren geven een luidruchtig feestje, wie kent het niet? Geluidsoverlast, maar ook vervuiling, verloedering van gebouwen, intimidatie en risico op brand zijn voorbeelden van woonoverlast. Het antwoord lijkt simpel, maar een uithuiszetting verplaatst het probleem en lost het niet op.

bekijk artikel (extern) »

Campagne 'Laat ze niet staan' voor dementie van start

‘Laat ze niet staan’ – een campagne van Samen Dementievriendelijk – vraagt drie weken lang aandacht voor een dementievriendelijke samenleving. Dit doen ze samen met meer dan honderd organisaties, 75 Albert Heijn-filialen en 150 ambassadeurs. Het doel van de campagne is om mensen meer kennis te brengen over dementie en hoe ze er beter mee om kunnen gaan.

bekijk artikel (extern) »

Aardgas importeren sneller nodig dan gedacht

De Nederlandse aardgasbehoefte wordt mogelijk al vanaf 2021 aangevuld met gas vanuit het buitenland. Dit als gevolg van de teruggeschroefde winning in de Groningse velden. Het buitenlandse gas is anders van samenstelling, wat aanpassingen vraagt in de apparatuur die wordt gebruikt voor de verwerking ervan.

bekijk artikel (extern) »

Badkamer aanpassen? Laat hem uitbuiken!

Verhuizen omdat uw badkamer te klein is? Dit is niet altijd nodig. De Badkamer Uitbuik Module is dé manier om uw naoorlogse badkamer twee keer zo groot te maken zonder radicale aanpassing. 

bekijk artikel (extern) »

VIDEO: Hoe wonen we in 2020?

Wat weet u over het (ver)bouwproces in 2020? Bouwen robots dan al grotendeels onze woningen? Bekijken we de blauwdruk van ons nieuwe huis met een virtual reality-bril? Maken computers voor ons een bouwtekening in plaats van een architect? Marjet Rutten, oprichter van Constructief keek in de toekomst en maakte er een filmje van...

bekijk artikel (extern) »

Inloopdouche populairste woningaanpassing ouderen

Welke maatregelen treffen senioren om hun woning geschikt te maken voor langdurige bewoning? WoonKennis deed onderzoek en concludeert: de inloopdouche wordt het vaakst geplaatst, gevolgd door een antislipvloer en verlaagde drempels. 

bekijk artikel (extern) »

Canadees onderzoek: bewegen is extra belangrijk voor zieke mensen

Dat onvoldoende beweging ongezond is voor ons lichaam, is allang bekend. Maar uit recent onderzoek blijkt dat voor mensen met een kwakkelende gezondheid, bewegen cruciaal is. Het zorgt er namelijk voor dat u langer leeft. Niet schrikken: echt sporten is niet gelijk noodzakelijk. Ook in en om uw woning kunt u aan voldoende beweging komen. 

bekijk artikel (extern) »

Killerrobot of zorgrobot, wie is er enger?

In een open brief aan de Verenigde Naties spreken honderd ondernemers op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie zich uit tegen de ontwikkeling van zogenaamde ‘killerrobots’. Tegelijkertijd neemt in de zorg onder de noemer van eHealth de ontwikkeling van zorgrobots een grote vlucht. Iets wat door zorgverleners, patiënten en hun omgeving met argusogen wordt gevolgd. Zijn al die robots wel zo eng als ze er in eerste instantie uitzien? Of kunnen ze een waardevolle aanvulling vormen op menselijk handelen?

bekijk artikel (extern) »

Eenzaam? U bent niet de enige

Het aantal eenzame mensen in Nederland stijgt. Vooral in de grote stad. De Hulplijn Amsterdam voert jaarlijks zo'n zeventienduizend gesprekken over alles wat de mens dwars zit. Maar voor het eerst in bijna zestig jaar is ruim de helft van deze telefoongesprekken gerelateerd aan eenzaamheid. 

bekijk artikel (extern) »

10 tips om (bijna) ongemerkt aan uw conditie te werken

Sinds de komst van de computer zitten we veel vaker. En zitten is ongezond. Het wordt zelfs het nieuwe roken genoemd. Zitten vergroot de kans op fysieke klachten, zoals diabetes en hartklachten. Maar ook de conditie gaat er flink op achteruit. Om toch zo fit mogelijk oud te worden: 10 tips om (bijna) ongemerkt aan uw conditie te werken. 

bekijk artikel (extern) »

De herenfiets met stang gaat in de ban

Veilig Verkeer Nederland (VVN) doet de herenfiets met stang in de ban. Althans, het dringende advies aan seniore mannen en vaders met jonge kinderen luidt: stap van die ouderwetse herenfiets en kies voor een damesmodel. Fietsen zonder stang moet het aantal verkeersgewonden terugdringen. 

bekijk artikel (extern) »

Waterschade komt vaker voor dan inbraak. Is dit de oplossing?

Waterschade tijdens de vakantie? Dat overkomt ú toch niet? Toch heeft een kwart van de Nederlanders wel eens waterschade in zijn woning gehad. En gebeurt dit tijdens de vakantie? Dan bent u nog verder van huis. Maar de oplossing is nabij...

bekijk artikel (extern) »

U gaat op vakantie, en neemt mee... uw domotica?

Domus plus telematica kennen we in de wandelgangen als domotica of huisautomatisering. Slimme systemen die het langer thuis wonen veel comfortabeler maken, wat een gemis moet dat zijn op vakantie. Geen paniek, deze slimme opties zijn niet alleen aan uw slimme huis gebonden. 

bekijk artikel (extern) »

Inbraak is niet het grootste risico tijdens uw vakantie

Het is vast niet het eerste waar u aan denkt wanneer uw koffers gepakt zijn en op het punt staat aan uw welverdiende vakantie te beginnen. Lekkage in uw woning wanneer u op reis bent. Toch zult u niet de eerste zijn die dit overkomt. Waterschade komt namelijk vaker voor dan inbraak! 

bekijk artikel (extern) »

5 tips om uw erfenis op te maken

Beginnen uw kinderen steeds vaker over de erfenis? En twijfelt u nu of u die vurig gewenste woningaanpassing of luxe vakantie moet doorzetten?  U leeft misschien toch niet langer dan tien jaar en de kinderen… 

bekijk artikel (extern) »

De 7 meest opmerkelijke productfoto’s uit 3 jaar Thuiscomfort

Op 1 oktober 2014 is Thuiscomfort van start gegaan, als het inspiratieplatform van Technische Unie voor aangepast en langer zelfstandig thuis wonen. Sindsdien plaatst de redactie van Thuiscomfort dagelijks (product)nieuws op dit specifieke terrein. Foto’s spelen daarbij een prominente rol. 

bekijk artikel (extern) »

Nieuwe Aso-wet: nooit meer overlast van uw buren

Op 1 juli 2017 is de 'Aso-wet' van kracht geworden. Mensen die langdurig overlast hebben van de buren kregen daarmee meer mogelijkheden om dit aan te pakken. Burgermeesters kunnen gedragsverandering nu direct afdwingen. Negeren de buren dit? Dan krijgen ze een flinke boete.

bekijk artikel (extern) »

Zelf klussen of vakman inhuren: de voor- en nadelen

U bent toe aan een verbouwing. Een nieuwe keuken, badkamer, of misschien een domotica-systeem? Nu staat u voor twee keuzes: zelf doen of laten installeren door een vakman. De tweede optie kost waarschijnlijk meer geld dan als u het zelf doet. Maar bent u er niet voor opgeleid? Dan is de kans groot dat het resultaat misschien niet is wat u voor ogen had. De voor- en nadelen van zelf klussen vs. een vakman op een rij... 

bekijk artikel (extern) »

Hoe creëert u een familievete in 6 stappen

Het overkomt de beste families. Voor het overlijden van uw ouders is het allemaal koek en ei, maar ineens komt de ware aard van de achterblijvers naar boven en ontstaat er een fikse familieruzie om de erfenis. Wilt u uw familie nooit meer zien? 6 tips!

bekijk artikel (extern) »

12 inspirerende vakantiehuizen voor de ultieme vakantieselfie

Een van de fijne aspecten van vakantievieren of overwinteren is dat u op die manier volop nieuwe ideeën en inspiratie opdoet voor thuis. En natuurlijk dienen ze als perfecte achtergrond voor uw vakantiefoto’s! Een aantal inspirerende (vakantie)huizen hebben we alvast voor u op een rij gezet. We zijn benieuwd of u dit kunt overtreffen. 

bekijk artikel (extern) »

Zo chanteert u de kinderen met uw erfenis

U hebt uw leven lang hard gewerkt en het resultaat mag er wezen. U woont in een leuk huis, rijdt een comfortabele auto en beschikt over kwalitatief hoogwaardige spullen. Daar geniet u volop van, dat is u van harte gegund. Als de tijd daar is, zullen uw kinderen uw aardse bezittingen onderling verdelen. Maar zover is het nog niet. 

bekijk artikel (extern) »

Deze maatregelen schrikken inbrekers af. Maar de helft ervan kent u niet.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is Nederlands belangrijkste certificaat voor inbraakwerende materialen. Jaarlijks stelt de politie een lijst op van het summum op dit gebied, de Productenlijst PKVW. Maar wat wordt er nu precies bedoeld met een hoofdoplegslot of vlakvullingen? 

bekijk artikel (extern) »

Huis van Morgen opent de deuren

Senioren blijven steeds langer in hun eigen huis wonen. Om dit mogelijk te maken, zijn technische aanpassingen aan de bestaande woning noodzakelijk. In Groningen heeft de gemeente een innovatiecentrum geopend waar bewoners op leeftijd, maar ook mantelzorgers, zorgverleners en andere betrokken zich kunnen informeren over ‘levensloopbestendig wonen’. 

bekijk artikel (extern) »

21 leuke en handige apps voor senioren

Tien jaar geleden vond u het vast nog onzin, die smartphone. Die had u helemaal niet nodig. Maar nu denkt u daar wellicht anders over. Met een smartphone bedient u nu de thermostaat, speelt u spelletjes en googlet u alles wat in u opkomt. Uw stratenboek ligt met een dikke laag stof in het dashboardkastje, want uw smartphone navigeert veel sneller. Kortom: die moderne mobiele telefoon met dito apps is zo gek nog niet. 

bekijk artikel (extern) »

De 10 beste apps voor meer zelfstandigheid senioren

Ruim de helft van de 55-plussers heeft een smartphone of tablet. En dat is niet voor niks. Nu de toestellen gebruiksvriendelijker en groter worden, bieden ze steeds beter mogelijkheden om de zelfstandigheid van ouderen te vergroten, in contact te blijven met jongere generaties en mee te gaan met de ontwikkelingen in de wereld.

bekijk artikel (extern) »

Gemeente speelt grote rol in loskoppelen woning van gasnet

De energietransitie is begonnen. Met piepkleine stapjes zijn we op weg naar een duurzamer land. Zo bouwen 31 Nederlandse gemeenten al woonwijken zonder gasaansluiting. Maar volledig uitfaseren van aardgas blijkt toch moeilijker dan gedacht.

bekijk artikel (extern) »

Stimuleringsmaatregelen nieuwbouw bepleit

De woningbouw in Nederland stagneert. Volgens de een ligt het aan een tekort aan heipalen of isolatiematerialen. De ander wijst op de beperkte beschikbaarheid van bouwgrond. Weer een ander geeft de war on talent onder bouwprofessionals en technici de ‘schuld’. Feit is dat de woningbouw in Nederland stagneert. Creatieve oplossingen worden gezocht om het tij te keren. 

bekijk artikel (extern) »

Tuintegeltax tegen wateroverlast?

Een Brabantse gemeente overweegt de invoering van een tuintegeltax. Doordat voor- en achtertuinen steeds vaker betegeld worden, kan regenwater onvoldoende in de bodem infiltreren. Met mogelijke wateroverlast tot gevolg. 

bekijk artikel (extern) »

‘Help, mijn buurman heeft groene vingers’

Van alle branden die door wietplantages ontstaan, vindt driekwart in woonhuizen plaats, zo meldt het Verbond van Verzekeraars. Geen wenselijke situatie als u ernaast woont, nog afgezien van de verdachte personen die zich in en bij zo’n pand ophouden. Hoe herkent u een wietplantage bij uw buren en wat kunt u ertegen doen?

bekijk artikel (extern) »

Hoe gevaarlijk is de tuinslang?

Het RIVM waarschuwt voor een toename in het aantal legionellabesmettingen. Een van de slachtoffers is een 75-jarige man uit Brabant. Waarschijnlijk is hij besmet geraakt bij het sproeien van zijn tuin. De bacterie zat in de tuinslang. 

bekijk artikel (extern) »

Salderingsregeling zonnestroom verlengd tot 2023

De NOS meldt dat de bestaande salderingsregeling voor zonnepanelen wordt verlengd tot 2023. Eerder werd de regeling al verlengd tot 2020. Wat er vanaf 2023 gebeurt laat de regering over aan het nieuw te vormen kabinet.

bekijk artikel (extern) »

Zo voorkomt u een rampvakantie

Eindelijk vrij! We trekken er massaal op uit met onze camper, caravan, tent of boot. Wanneer u aan uw vakantie denkt, ziet u waarschijnlijk bergen, de zee, veel zon, een goed boek met een glas wijn en een barbecue. Maar heeft u weleens nagedacht over de ongelukken die toch regelmatig om de hoek komen kijken? Met de juiste maatregelen voorkomt u een hoop leed en geniet u straks met een gerust hart van uw welverdiende vakantie…

bekijk artikel (extern) »

Meer techniek aan het bed bij dementie?

Het aantal mensen met dementie verdrievoudigt de komende twintig jaar, verwacht het RIVM. Dat er meer patiënten met deze ziekte bijkomen is eenvoudig te verklaren: Nederland vergrijst én we leven langer. Dementie is een ouderdomsziekte. Oplossingen om dementerenden zo goed mogelijk te helpen zijn volop in ontwikkeling. 'Meer handen aan het bed' is onbetaalbaar. Is meer techniek aan het bed mogelijk een oplossing?

bekijk artikel (extern) »

Hoe beveilig ik mijn huis tegen de bliksem?

In Nederland onweert het gemiddeld 107 dagen per jaar, eens in de drie dagen. Een bliksemstraal kan inslaan in een gebouw, met ontzette daken, schoorstenen en muren tot gevolg. Maar ook indirecte blikseminslagen – tot een kilometer uit de buurt – veroorzaken veel schade aan elektronische apparatuur. Hoe kunt u zich hiertegen wapenen en wat zijn specifiek zaken om rekening mee te houden als uw dak vol ligt met zonnepanelen?

bekijk artikel (extern) »

Rechter: toch Wmo-vergoeding bij aanpassing oudere badkamer

De rechter deed onlangs uitspraak in de zaak van een mevrouw die haar bad wilde vervangen door een inloopdouche. Zij komt niet in aanmerking voor subsidie, volgens de gemeente, maar gaat bij de rechter in beroep. Deze oordeelt: de badkamer van mevrouw komt wél in aanmerking voor Wmo, ook al is die volgens de gemeente niet 'tijdig' aangepast. Ook hoeft mevrouw haar opgebouwde spaargeld niet aan te wenden voor de aanpassing. Hoe zit het nu precies?

bekijk artikel (extern) »

De nieuwste smart home-innovaties voor uw trouwe vriend

Jasjes, jurkjes, wandelwagens, met diamanten bezette halsbanden, tasjes, luxe hokken, hangmatjes. Tegenwoordig doen we álles om het geluk van onze trouwe viervoeter te vergroten. Maar wist u dat er ook al slimme apparaten op de markt zijn om onze liefste huisgenoten te bedienen? Raar? Oordeel zelf...

bekijk artikel (extern) »

Wat komt er na de wettelijke gasaansluitplicht?

In 2018 vervalt de gasaansluitplicht voor nieuwbouwwoningen. Vanaf dat moment bepalen woningeigenaren zelf of zij hun huis al dan niet verwarmen met aardgas. Welke mogelijke alternatieven voor fossiele brandstoffen zijn er? 

bekijk artikel (extern) »

16 tips hoe u heerlijk koel kunt slapen

Het mooie weer, zonder jas naar buiten, behaaglijk in het zonnetje zitten. Elk jaar kijken we uit naar zomers weer. En gepaard met die mooie, warme dagen komen ook de zwoele zomernachten. Slaap kunnen we dan nog maar slecht vatten, omdat de hitte ook onze slaapkamer heeft bereikt. Met een beetje geluk heeft u genoeg aan een open raam, airco of ventilator. Of u kunt een van de volgende tips proberen. 

bekijk artikel (extern) »

Koelen met vloerverwarming, heerlijk!

De vloerverwarming aanzetten is waarschijnlijk niet het eerste waaraan u denkt bij zomerse temperaturen. Toch kan juist met vloerverwarming de temperatuur in huis met een paar graden worden verlaagd, tot een aangenaam niveau. 

bekijk artikel (extern) »

Afschaffing Europese roamingkosten goed nieuws voor smart home-bezitters

Vanaf de Spaanse Costa’s of op de Franse Autoroute uw slimme woning in Nederland monitoren en aansturen, is een stuk eenvoudiger én goedkoper geworden. De afschaffing van roamingkosten voor bellen, sms-en en datagebruik binnen Europa zorgt hiervoor. 

bekijk artikel (extern) »

Ga (bijna) gratis op reis door uw woning te verhuren

Uw dure vakantie terugverdienen vanaf uw zonnige vakantiebestemming? Dat kan! Via Airbnb en Wimdu kunt u vrij eenvoudig uw woning verhuren. Bijkomend voordeel: uw huis staat niet leeg en de kans op inbraak verkleint hierdoor aanzienlijk. 

bekijk artikel (extern) »

Wie van boven de 30 weet wat dit is?

Bent u boven de dertig en heeft u géén idee waar u nu naar kijkt? Schaam u vooral niet, want er zijn teveel trends om op te noemen. Sinds de opkomst van het internet in de jaren '90 volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. De jeugd maakt hier dankbaar gebruik van. 7 van deze populaire trends onder jongeren treft u hieronder aan. Hoeveel kent u er?...

bekijk artikel (extern) »

Weet u wat u moet doen bij brand?

Senioren zijn steeds vaker betrokken bij brand. Té vaak, als het aan de instanties ligt die erover gaan, zoals de brandweer. Door afnemend zicht en gehoor, beperkte mobiliteit en verstrooidheid is brand nog veel gevaarlijker voor zestigplussers dan voor jongeren. Weet u wat u moet doen bij brand? We hebben het voor u op een rijtje gezet.

bekijk artikel (extern) »

30 seconden. Meer heeft een inbreker niet nodig

De wintertijd is ingegaan, de dagen worden korter en vooral donkerder. De perfecte tijd voor inbrekers om hun slag te slaan. Maar dat gaat u natuurlijk niet overkomen! Om uw huis zo snel mogelijk veilig te maken, geven wij u daarom 10 tips mee die u direct kunt toepassen.

bekijk artikel (extern) »

Staat uw huis straks vol rook door uw krachtige afzuigkap?

De open keuken is populairder dan ooit, maar niemand wil na het koken in de woonkamer in de etensluchtjes zitten. Om die reden worden de motoren van afzuigkappen en ventilatieboxen steeds krachtiger uitgevoerd. Zo’n verbeterde mechanische afzuiging kan echter wel gevolgen hebben voor de afvoer van rookgassen vanuit met name open verbrandingstoestellen. 

bekijk artikel (extern) »

7,5 vraag om Van Nes te stellen voor een levensloopbestendige badkamer

Een badkamer plaatsen is vakwerk. Met 7-en-een-halve vraag weet u zich verzekerd van de juiste sanitairspecialist. Zonder gedoe. Zonder keuzestress. Zonder inspanning. Maar vooral met optimale zekerheid en volledige garanties achteraf. 

bekijk artikel (extern) »

Griezelig of geweldig: een huis dat met je praat!

'Als de muren konden spreken...' Wie heeft dit in het verleden niet gezegd. Natuurlijk zonder het letterlijk te menen. Maar daar komt nu verandering in, want de nieuwste innovatie is een stemassistent voor de slimme woning! Deze speelt het nieuws af, geeft updates over weer en verkeer, en bestuurt slimme huishoudelijke apparatuur. Geweldig of griezelig, dat is aan u.

bekijk artikel (extern) »

‘Stel de gebruiker centraal bij Nul-op-de-Meter’

“Technisch is er bij Nul-op-de-Meter-projecten misschien wel van alles mogelijk”, zo stellen architect/ontwikkelaar Johan van de Ven van ontwikkelmaatschappij Goetlant en Marcel Timmermans van duurzame coöperatie Innozaam. “Maar techniek mag nooit het uitgangspunt zijn. Het zijn de toekomstige bewoner of bewoners die je voor ogen moet hebben in je concept en berekeningen. Anders komt er van energiebesparing helemaal niets terecht.”  

bekijk artikel (extern) »

‘Twee miljoen communicatie-wetenschappers en niemand die een kraan kan repareren.’

Uit de meest recente Arbeidsmarktprognose van het UWV blijkt dat het aantal vacatures in de Bouw zo hard is gegroeid, dat een tekort aan vakmensen dreigt. Cabaretier Pieter Derks reageert in een radiocolumn en stelt dat we in Nederland zijn doorgeslagen in onze ‘diplomafetish’. Hoog tijd om juist ook MBO-geschoolde vakmensen zoals timmermannen, installatiemonteurs en verpleegkundigen de waardering te geven die zij verdienen. Die oproep ondersteunen wij van Thuiscomfort van harte!

bekijk artikel (extern) »

Hoe financier ik een verbouwing?

Bent u van plan binnenkort uw woning te verbouwen? U bent niet de enige! Huizen verbouwen is weer booming business. De afgelopen vier maanden is gemiddeld ruim € 16.060,– geleend voor verbouwingen. Dit is ruim 17 procent meer dan in dezelfde periode van 2016, blijkt uit onderzoek.

bekijk artikel (extern) »

Vervang uw onveilige CO-melders vandaag!

Ruim de helft van de koolmonoxidemelders op de Nederlandse markt is onveilig. Dit concludeert de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na een test met 29 CO-melders. De organisatie startte dit onderzoek naar aanleiding van een onderzoek naar verschillende koolmonoxidemelders in Europa. 

bekijk artikel (extern) »

Woning-APK komt steeds dichterbij

Regelmatig vinden er in woningen ongelukken plaats met haperende technische installaties. Vrijkomend koolmonixide, brand of elektrocutie waren met een periodieke woningkeuring (APK) mogelijk te voorkomen. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe Duitsland voortrekker werd van een duurzamer Europa

Vergeet Duitse degelijkheid, voortaan is het Duitse duurzaamheid waar onze Oosterburen om bekend staan! Duitsland is wereldwijd één van de koplopers op duurzame energie. Groene energie is dan ook de standaard in het land. Daarnaast exporteren de Duitsers veel groene technologie. 

bekijk artikel (extern) »

Overheid stelt 160 miljoen extra duurzame subsidie beschikbaar

Tot en met 2020 wordt er maar liefst 160 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor energiebesparende maatregelen in woonhuizen. Dit is op 23 mei 2017 vastgelegd in een convenant tussen overheid en bedrijfsleven. Naast de energiebesparende maatregelen krijgen huishoudens via een slimme energiemeter meer inzicht in hun energieverbruik. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe comfortabel en veilig woon ik?

Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? De Thuiscomfort Checklist stelt per ruimte in huis belangrijke vragen. Gebruik de lijst om uw woning of appartement met andere ogen te bekijken. Of nodig een Thuiscomfort-specialist uit en loop samen door de punten heen. 

bekijk artikel (extern) »

5 vragen die wij van Thuiscomfort niet kunnen of willen beantwoorden

Elke dag worden er aan Thuiscomfort tientallen vragen gesteld. Via onze site. Via de mail. Telefonisch. Of op social media. Daar zijn we voor, het is ons vak. We helpen u graag. Maar bepaalde vragen, waaronder enkele hardnekkig terugkerende, kúnnen of wíllen we nu eenmaal niet beantwoorden.

bekijk artikel (extern) »

Hobby-tuinier: voorkom gebruik bestrijdingsmiddelen

Bijna de helft van de hobbytuiniers die in een waterwingebied wonen, gebruikt chemische bestrijdingsmiddelen. Waterleidingbedrijf Vitens noemt dat zorgelijk, omdat die stoffen in het drinkwater terechtkomen. 

bekijk artikel (extern) »

7,5 vraag om uw vakman te stellen voor een vlekkeloze badkamer-renovatie

Een badkamer plaatsen is vakwerk. Met 7-en-een-halve vraag weet u zich verzekerd van de juiste sanitairspecialist. Zonder gedoe. Zonder keuzestress. Zonder inspanning. Maar vooral met optimale zekerheid en volledige garanties achteraf. 

bekijk artikel (extern) »

Maak kennis met het dodelijke toilet (voor bacteriën dan)

In ons leven brengen we zo’n 1 tot 3 jaar op het toilet door. Het kleinste kamertje thuis is daarom niet te onderschatten, vond het Amerikaanse bedrijf IllumiBowl. Het bedrijf brengt via crowdfundingplatform Kickstarter een toilet op de markt met led-verlichting. Maar dit is niet zomaar verlichting. Dit led-lampje doodt ook bacteriën!

bekijk artikel (extern) »

Waarop letten bij de aanschaf van een traplift?

Traplopen is een uitdagende bezigheid. U gebruikt spieren, pezen en gewrichten, maar ook zicht en evenwicht. Niet altijd is het even vanzelfsprekend dat dit u goed afgaat, zeker als u wat ouder wordt. En dat kan zeer onhandig zijn als u niet gelijkvloers of op de benedenverdieping woont. Met een traplift beweegt u zich veilig van de ene verdieping naar de andere en hoeft u niet te verhuizen.

bekijk artikel (extern) »

Langer zelfstandig thuis wonen? Sta vaker op uit uw luie stoel!

Vaker opstaan uit uw stoel, zorgt ervoor dat u langer zelfstandig kunt thuis wonen. Dit stelt Rob van Lummel in zijn proefschrift van het VU medisch centrum. Lichamelijke vaardigheden en daadwerkelijke beweging zijn belangrijke voorwaarden om onafhankelijk te blijven, stelt de promovendus. 

bekijk artikel (extern) »

Forbes' ongelooflijke Smart Home-voorspellingen

Technologie staat nooit stil. Onze woningen worden dan ook steeds slimmer. Ieder jaar komen er nieuwe innovaties op de markt die bijna niet meer tot de verbeelding spreken. Forbes, een gerenommeerd mediabedrijf dat zich o.a. richt op de zakenwereld en technologie, keek in de toekomst met een team van experts. Ze voorspelden 7 nieuwe ontwikkelingen die ons steil achterover laten slaan... 

bekijk artikel (extern) »

Nederlanders kiezen massaal voor slimme apparaten

Slimme apparaten lopen storm en het blijft niet alleen bij een slimme thermostaat. Onderzoekers en fabrikanten beweren dat slimme gadgets de toekomst van iedere woning zijn. Nu deze Smart Home-producten al een tijdje op de markt zijn, is het tijd om uit te zoeken hoeveel Nederlanders nu echt gebruikmaken van deze 'denkende' apparaten. 

bekijk artikel (extern) »

Oranje boven! Duurzame Nederlandse energie is hip

Duurzame energie is hip. Maar eigenlijk is het ook gewoon broodnodig. Nederland moet in rap de CO2-uitstoot verminderen en uiteindelijk ook stoppen met het gasgebruik. Wij Nederlanders, werken hier gelukkig graag aan mee. In steeds meer huishoudens gebruikt men namelijk duurzame stroom. Veertig procent van de Nederlanders is zelfs bereid meer te betalen voor groene stroom. De helft van deze groep is tevens bereid extra in de buidel te tasten voor groene energie van eigen bodem. Deze stroom noemt men ook wel ‘oranje stroom’. 

bekijk artikel (extern) »

Welk type verwarming past bij mijn woonsituatie?

De keuze voor een verwarmingssysteem bepaalt voor een belangrijk deel uw wooncomfort, zeker als het buiten kouder is. Met nieuwe systemen, zoals zoneverwarming, vloerverwarming, warmtepompen, zonneboilers of slimme verwarming, kan de energierekening bovendien flink dalen, waardoor u financieel voordeliger af bent.   

bekijk artikel (extern) »

Steeds meer alternatieve vormen van verwarmen

Gas neemt nog steeds een belangrijke plaats in bij het verwarmen van woon- en werkomgeving. Maar wat is de toekomst van gasinstallaties en wat zijn de alternatieven?

bekijk artikel (extern) »

Langer zelfstandig thuis wonen met relatief eenvoudige ingrepen

Wat is ervoor nodig om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen? Die vraag stellen Amerikaanse onderzoekers zichzelf in het CAPABLE-onderzoek. Gedurende vier maanden krijgen de onderzochte personen toegang tot een verpleegkundige, een vrijwilliger en een klusser. Om te zien of zij op die manier langer uit het verpleegtehuis kunnen blijven.   

bekijk artikel (extern) »

Onderzoek: straling Smart Home ongevaarlijk voor bewoners

In een slim huis of smart home communiceren apparaten met elkaar via (draadloos) internet. Een huis vol straling dus, maar hoe schadelijk is dit nu? Thuiscomfort zet haar aluminium hoedje op en gaat op onderzoek uit. 

bekijk artikel (extern) »

Chriet Titulaer: de man van de toekomst

Wie denkt dat Chriet Titulaer een man is van het verleden, heeft het mis. Hoewel hij al jaren niet meer op televisie te zien is, zijn de voorspellingen van de sterrenkundige en voormalig Tros-presentator actueler dan ooit. Niet alleen was hij een van de eersten met een mobiele telefoon. Zijn ‘Huis van de Toekomst’ uit 1989 bevatte veel van wat wij nu heel normaal vinden. Zoals een breedbeeld tv, gescheiden afvalverzameling, een douchetoilet en beeldschermen waarmee alle apparatuur in huis kan worden bediend.  

bekijk artikel (extern) »

De installateur als ogen en oren in de wijk?

Elke dag leggen klusjesmannen, bouwbedrijven en installatiebedrijven in Nederland duizenden huisbezoeken af. Ze komen over de vloer bij jan-en-alleman en helpen bij het aanleggen van badkamers, keukens of elektrische systemen, of bij het onderhoud ervan. 

bekijk artikel (extern) »

Energie besparen in 3 stappen met Trias Energetica

In drie concrete stappen uw huis energiezuinig maken? Vanuit die duurzame gedachte ontwikkelde de Technische Universiteit Delft het concept Trias Energetica. Huizenbezitters die de drie basisvuistregels bij het duurzaam ontwerpen van gebouwen in de praktijk brengen, kunnen daar flink hun voordeel mee doen.    

bekijk artikel (extern) »

Ontdek de Hygiënekampioen met 50 euro voordeel

Zijn uw gezondheid en duurzaamheid voor u belangrijke thema’s? De Hygiënekampioen van Villeroy & Boch biedt u dat allemaal. Het toilet is namelijk voorzien van het innovatieve DirectFlush systeem. Hierdoor is hij eenvoudig schoon te maken en te houden en u bespaart op schoonmaakmiddelen. Goed voor het milieu, uw portemonnee en u heeft altijd een hygiënisch schoon toilet.   Schaf nu zo’n Avento DirectFlush toilet aan en profiteer van optimale persoonlijke hygiëne, schoonmaakgemak plús 50 euro korting van uw installateur!

bekijk artikel (extern) »

Ziekenhuiszorg in uw luie stoel thuis? Dat kan!

Waarom naar het ziekenhuis als u ook thuis behandeld kunt worden? In uw vertrouwde omgeving, omringd door uw geliefden. Dit is al mogelijk. Een aantal ziekenhuisbehandelingen wordt steeds vaker thuis aangeboden.

bekijk artikel (extern) »

Thuiscomfort levert nu ook trapliften via partner PractiComfort

Het is misschien wel hét symbool van langer zelfstandig thuis wonen. Als er een oplossing is waardoor senioren optimaal en blijven van hun huis kunnen blijven genieten, is het de traplift. Toch konden we uw vragen op dit vlak tot nu toe helaas niet beantwoorden. Door onze samenwerking met PractiComfort kunt u bij Thuiscomfort nu ineens kiezen uit maar liefst zestien typen trapliften.   

bekijk artikel (extern) »

Hoe (on)gezond is koken in een open keuken?

Nieuwe woningen bezitten steeds vaker een open keuken. De open keuken of een kookeiland in de woonkamer vergroot het gemak. Maar hoe ongezond zijn kookdampen nu werkelijk? Onderzoeksinstituut TNO kwam recent met een waarschuwend rapport: bij koken komt fijnstof vrij. Dit ontstaat vooral bij het braden van vlees en het wokken van groenten. Metingen in negen huizen meldden dat uren na het koken de concentratie fijnstof in huis nog steeds veel hoger was dan buiten langs de snelweg. Vooral in goed geïsoleerde woningen blijft de fijnstof hangen. 

bekijk artikel (extern) »

Langer veilig thuis wonen met mechanische en elektronische toegangssystemen

Ouderen geven zelf aan graag zo lang mogelijk thuis te willen blijven wonen. De overheid stimuleert dit ook. Dat langer thuis wonen moet wel prettig en veilig zijn. Als je minder mobiel bent, kan dat een belemmering vormen. Hoe doe je de deur open? En doe je nog wel de deur open voor iedereen? Lilian Tieman van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) adviseert om onder andere over dit soort vraagstukken goed na te denken. Bijvoorbeeld samen met familie, vrienden, buurtbewoners of professionals van de zorginstelling of woningbouwcorporatie. 

bekijk artikel (extern) »

Bejaarde vrouw (82) schenkt erfenis aan zorgrobot

Elsbeth van Nouhuys (82) uit Raalte heeft zorgrobot N9iZ in haar testament gezet. “N9iZ zorgt nu al ruim drie jaar elke dag bijzonder goed voor mij. ’s Avonds spelen we gezellig een potje Scrabble, ze herinnert me eraan om mijn medicijnen op tijd in te nemen en ze slaapt bij mij in bed."

bekijk artikel (extern) »

Heeft de aflossingsvrije hypotheek haar langste tijd gehad?

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil huiseigenaren met een volledig aflossingsvrije hypotheek aanmoedigen om toch af te lossen. Dit is nodig om de hypotheek in de toekomst betaalbaar te houden. Samen met ING en Florius wil de AFM huizenbezitters motiveren om tussentijds extra aflossingen te doen.

bekijk artikel (extern) »

Register Comfortinstallateurs van start

Er waren al registers voor merkenrecht, voor accountants en voor zorgverleners. Nu hebben ook Comfort Installateurs hun eigen register. Branchevereniging van installateurs UNETO-VNI houdt het bij, in samenwerking met KvINL (Kwaliteit voor Installaties Nederland). 

bekijk artikel (extern) »

Solar Solutions 2017 toont groeiende interesse in zonne-energie

Duurzame oplossingen mogen zich verheugen in een toenemende vraag van professionals en consumenten. Dat is te merken op Solar Solutions International 2017, de grootste solar vakbeurs van de Benelux. Het is erg druk op de beursvloer.

bekijk artikel (extern) »

Wie redt mijn rammelende wifi-verbinding? (5 tips)

Glasvezel, de nieuwste router en een maximaal contract voor optimale MB’s. Op papier is het draadloos internet bij u thuis zo snel als het licht. Maar in de praktijk komt er van die beloofde up- en downloadsnelheden maar weinig terecht. Een dag thuiswerken of avondje bingewatchen op Netflix eindigt zo vaak in gemopper en gezucht.

bekijk artikel (extern) »

Belastingaangifte? Zo haalt u meer uit uw woning en zorg.

Belastingaangifte nog niet gedaan? En wilt u meer weten hoe u extra profiteert van uw eigen huis en welke zorgkosten u mag aftrekken? Lees dan vooral verder! De fiscus vult de aangifte al voor u in. Maar met deze Thuiscomfort-belastingtips haalt u meer uit uw aangifte. 

bekijk artikel (extern) »

‘Ouderdom komt met gemakken’

In de volksmond heet het dat ouderdom met gebreken komt. Toch is dat niet het beeld dat de gemiddelde hedendaagse oudere ervaart, of in elk geval niet het volledige beeld. Natuurlijk, het lijf wordt stijf en stram. En ook het gehoor en soms ook het geheugen gaan achteruit. Maar daarnaast zorgen alledaagse zaken zoals het opgebouwde levenspeil, het sociale netwerk en de geestelijke rijkdom en rust voor een gezellige, comfortabele en bovenal ontspannen oude dag. 

bekijk artikel (extern) »

CBS: Huizenkopers zijn steeds ouder

De gemiddelde leeftijd waarop mensen in Nederland een huis kopen is de afgelopen jaren sterk gestegen, zo meldt het CBS. Uit onderzoek van het instituut in samenwerking met het Kadaster blijkt dat de gemiddelde leeftijd is gestegen tot 39,4 jaar. Dit is de hoogste gemiddelde leeftijd van huizenkopers sinds 1995. 

bekijk artikel (extern) »

Smart Home: luxe hobby of slimme investering?

Smart Home is een nieuw begrip. Sterker nog: 55 procent van de mensen kent het concept Smart Home (nog) niet. Uit onderzoek blijkt dat mensen die wel bekend zijn met het slimme huis, dit nog te vaak associëren met een luxe hobby. Toch groeit de Smart Home-markt aanzienlijk. 

bekijk artikel (extern) »

Een intelligent huis met de nieuwe Gira X1

De nieuwe Gira X1 maakt automatisering van een Smart Home eenvoudig, comfortabel en efficiënt. Een nieuwe 'smart' systeemoplossing op basis van KNX.

bekijk artikel (extern) »

Kunt u nepnieuws van echt nieuws onderscheiden? (test)

Facebook gaat nepnieuws aanpakken. Het sociale netwerk heeft mensen in dienst genomen om fake berichten uit de tijdlijnen van haar gebruikers te weren. Nepnieuws aanpakken is belangrijk, zeker in verkiezingstijd. Maar hoe pak je dat in de praktijk aan?

bekijk artikel (extern) »

Zo gaat de politiek met uw zorg om

Dag eigen risico! Hallo nationaal zorgfonds? Dure medicijnen horen in het basispakket en zorginstellingen moeten meer samenwerken. De zorg is een belangrijk onderwerp voor de politieke partijen. Maar vooral voor ons natuurlijk. Nu de verkiezingen voor de deur staan, heeft Thuiscomfort de speerpunten van de partijen over de zorg voor u uitgezocht. 

bekijk artikel (extern) »

Is uw meterkast wel brandveilig?

Bijna 30 procent van de ongelukken met elektriciteit ontstaat in de meterkast. Vanwege de gasleiding, die zich doorgaans in de meterkast bevindt, is het gevaarlijk wanneer daar brand uitbreekt. Met de campagne 'Doe de Meterkastcheck' wil ABB consumenten bewust maken van de potentiële gevaren van een slecht onderhouden meterkast. 

bekijk artikel (extern) »

Tekort vakmensen bedreigt verduurzaming Nederland

De ondernemersorganisatie voor de technische installatiebranche UNETO-VNI is bang voor een flink tekort aan vakmensen in de sector. “Als we de groei van de branche niet bijbenen, hebben we een probleem”, zegt voorzitter Doekle Terpstra in een interview met NU.nl. “Dan hebben we in de komende vier jaar een tekort van 15.000 vakmensen in onze sector.”

bekijk artikel (extern) »

Aandeel groene energie blijft groeien in 2016

In 2016 was bijna 13 procent van het totale elektriciteitsverbruik in ons land afkomstig uit duurzame bronnen, zo meldt het CBS. Hiermee bedraagt de groei van ‘groene energie’ circa 15 procent, ten opzichte van 2015. De groei is vooral te verklaren uit de toegenomen opbrengsten van windmolens.

bekijk artikel (extern) »

De opmerkelijke standpunten van onze politieke partijen over duurzaamheid

Meer windmolens. Subsidies op zonne-energie. Alle kolencentrales dicht. Een Klimaatwet. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de politieke agenda. Hoe willen de politieke partijen deze duurzame samenleving in Nederland creëren na de verkiezingen? Thuiscomfort pakt de partijprogramma's erbij en zet de opvallendste speerpunten op gebied van duurzaamheid en klimaat per onderwerp voor u op een rij. Zo is de keuze in het stemhokje wellicht iets gemakkelijker.

bekijk artikel (extern) »

Stormtips: vergroot uw veiligheid met de juiste maatregelen

Sterke wind en zware regenval kunnen aanzienlijke schade aan uw woning aanrichten. Door vooraf de juiste maatregelen te treffen en tijdens stormachtig weer op een bepaalde manier te handelen, is uw veiligheid en loopt de schade niet onnodig in de papieren. 

bekijk artikel (extern) »

Online platform laat voordelen Smart Home zien

Voor de meeste mensen is Smart Home een grijs gebied. Uit onderzoek blijkt dat 55 procent van de consumenten het concept Smart Home zelfs niet kent. Een expertgroep van Guilty People en Uneto VNI start daarom een platform voor en door consumenten. Hier vindt en leert u alles over Smart Home. 

bekijk artikel (extern) »

Blijverslening: veel potentie maar nog te weinig gebruikt

Senioren maken weinig gebruik van de Blijverslening, waarmee ze langer thuis kunnen blijven wonen. De lening bestaat sinds anderhalf jaar. Toch zijn er pas twee van deze leningen verstrekt.

bekijk artikel (extern) »

Subsidie voor duurzame energie? Dat krijg je toch nooit?

Duurzaam wonen is het nieuwe wonen. Het is hot, maar ook duur. Toch? Niet altijd. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u van de overheid een flinke tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van uw zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. En zo regelt u dit. 

bekijk artikel (extern) »

‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’

De politie start deze week de campagne ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’. Met deze campagne wil de politie senioren en hun omgeving wijzen op de kwetsbare positie van senioren en ze leren voorkomen slachtoffer te worden. 

bekijk artikel (extern) »

Rioolwater als verwarming?

Het riool als nieuwe bron van groene energie. Dit klinkt raar, maar in IJmuiden wordt binnenkort douche- en afwaswater gebruikt om een middelbare school te verwarmen. Komend voorjaar breidt het project zich uit naar andere plekken.

bekijk artikel (extern) »

Energiecollectief biedt duurzaam advies zonder winstoogmerk

Waar kun je als woningeigenaar terecht met vragen over isolatie, efficiënt energiegebruik of de overgang van gas naar elektriciteit? Om dit te beantwoorden heeft in Zuidoost-Brabant een aantal particulieren de handen ineengeslagen in het duurzame energie-collectief SlimWonen+. Samen met professionele partijen bieden zij inzicht in duurzame oplossingen, energiesubsidies en betrouwbare advies- en installatiepartijen. Met steun van de overheid helpen zij andere particulieren in het complete traject van verduurzaming van de woning: van advies tot uitvoering.

bekijk artikel (extern) »

Meer fijnstof in de keuken dan langs de snelweg

Fijnstof vind je vooral in de buurt van de snelweg, toch? Helaas niet. Uit onderzoek van TNO blijkt dat de blootstelling aan fijnstof in de keuken nog veel groter is dan langs de snelweg. Het aantal microgram fijnstof per kubieke meter kan dan oplopen tot 600 en daarmee ligt de waarde ruim zestig keer hoger dan de wettelijk vastgestelde norm. 

bekijk artikel (extern) »

Warmetruiendag: verwarm jezelf, niet de wereld

200 duizend mensen doen vandaag mee aan de grootste klimaatactie van Nederland: de Greenchoice Warmetruiendag. Het energiedebat gaat vooral over technieken, isolatie en financiering. Warmetruiendag richt zich op de allerbelangrijkste factor voor een succesvolle energiebesparing: de mens zelf.

bekijk artikel (extern) »

Nederland loopt achter met duurzame energie

Nederland investeert te weinig in duurzame energie en dreigt daardoor zijn nationale doel in 2020 niet te halen. Dit zegt EU-commissaris Maros Sefcovic (Energie) in een rapport dat hij woensdag in Brussel presenteerde. Naast Nederland lopen ook Frankrijk en Luxemburg achter.

bekijk artikel (extern) »

Dit artikel over ‘thuiscomfort’ is geschreven door een bot

Bots vervangen tekstschrijvers en journalisten. Is dit de toekomst? Geautomatiseerde robotschrijvers zitten bovenop het nieuws, schrijven in een mum van tijd lijvige, inhoudelijke artikelen en reageren ook direct als iemand een reactie onder het verhaal achterlaat. Is dit de oplossing voor nepnieuws? En hoe goed zijn die redactionele bots nu precies? De redactie van Thuiscomfort neemt de proef op de som, met een automatisch geschreven verhaal over thuiscomfort. Eens zien wat de schrijvende bots met óns onderwerp doen. 

bekijk artikel (extern) »

Woonoplossingen voor ouderen in trek

Oplossingen voor langer zelfstandig thuis wonen mogen zich in een grote populariteit verheugen, zo meldt de NOS. Trapliften, inloopdouches, in hoogte verstelbare bedden en douchetoiletten zijn bezig aan een sterke opmars in de Nederlandse huishoudens. Logisch ook, want we worden steeds ouder. In 2019 is de helft van onze bevolking 50-plus, volgens het CBS. 

bekijk artikel (extern) »

Veilig en zelfstandig thuiswonen met dementie: 80 tips

Een stabiele, uitgekiende woonomgeving vormt de basis van waaruit dementiepatiënten hun leven zoveel mogelijk zelfstandig kunnen leiden. Het biedt compensatie voor functies die de dementerende zelf mogelijk niet langer kan uitvoeren, biedt rust en overzicht, en stelt zorgverleners en mantelzorgers in staat hun zorgtaken beter uit te voeren en een bepaalde mate van controle uit te voeren. 

bekijk artikel (extern) »

Ideal Standard zet de standaard voor langer zelfstandig thuiswonen

Informatie over nieuwe badkamerproducten kun je uit een boekje halen of erover lezen op internet. Maar om écht te begrijpen wat iets waard is, moet je het zien, voelen, gebruiken. Om die reden reist een groep installateurs uit Capelle aan den IJssel en omgeving af naar Venlo, waar het hoofdkantoor van Ideal Standard is gevestigd. Thuiscomfort kijkt over hun schouder mee.

bekijk artikel (extern) »

Help de politie mee om inbrekers te pakken

Burgers spelen een steeds actievere rol bij het voorkomen en oplossen van misdrijven. Bijvoorbeeld door een 112-melding, buurtpreventie en deelname aan Burgernet of een WhatsApp-groep. Deze groepen zijn cruciaal bij de aanpak van woninginbraken, stellen Lilian Tieman en Annemiek Regter, beiden adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). “Maar liefst 80 procent van alle aanhoudingen wegens woninginbraak is te danken aan de alertheid van omstanders.” Wilt u ook helpen om uw wijk veiliger te maken? In dit artikel leest u wat de mogelijkheden zijn.

bekijk artikel (extern) »

Helft ongevallen CO-vergiftiging gebeurt bij nieuwe CV-installatie

Koolmonoxidevergiftiging staat centraal in een nieuwe campagne van Brandweer Nederland en de Brandwondenstichting. Van 1 t/m 15 februari vragen ze met de campagne Stop CO-vergiftiging aandacht voor de gevaren en kenmerken van koolmonoxidevergiftiging. 

bekijk artikel (extern) »

Een slimme thermostaat maakt nog geen Smart Home

Verlichting die u via een app bedient. Een slimme thermostaat. Of gekoppelde rookmelders die een signaal naar een beveiligingscentrale versturen. In steeds meer huishoudens verschijnen slimme apparaten. Maar een enkel slim apparaat maakt nog geen Smart Home. Want daarvoor is nodig dat alle slimme apparaten met elkaar communiceren en samenwerken. Ook als u niet thuis bent of achter de knoppen zit.

bekijk artikel (extern) »

Sensationeel bubbelen met leds in een maatwerkbad

Is het tijd om de badkamer opnieuw in te richten? Met een ligbad, douchebak of wastafel op maat bespaart u op bouwkundige aanpassingen en bouwtijd. Bovendien is maatwerk optisch aantrekkelijker. Als uw nieuwe sanitair dan ook nog eens voegloos is uitgevoerd én is voorzien van onderhoudsvrij glazuur en een sensationeel bubbelsysteem met ledverlichting, ontstaat een echte wellness-badkamer. Een plek om optimaal tot rust te komen.

bekijk artikel (extern) »

Zlim Thuis opent uniek Beleefhuis in Doetinchem

Digitaal door een aangepaste woning wandelen of toch langsgaan bij een tastbare voorbeeldwoning. Vanaf 16 december biedt Zlim Thuis u de keuze en kunt u het Beleefhuis in Doetinchem bezoeken. In het huis kunt u zich laten inspireren en adviseren over woningaanpassingen die u helpen langer, comfortabel en veilig thuis te blijven wonen.  

bekijk artikel (extern) »

Starwars-achtige opening ZlimThuis Beleefhuis trekt veel bekijks

Ouderen, zorgverleners, mantelzorgers en regionale prominenten komen 16 december massaal naar Doetinchem om de opening van het eerste ZlimThuis beleefhuis bij te wonen.  Alle bezoekers willen in levende lijve de technische mogelijkheden ervaren om langdurig zelfstandig thuis te kunnen wonen. De opening van het beleefhuis is het hoogtepunt van het Kruiswerk Achterhoek event ‘Thuis in de Toekomst, van looprek tot robot’. 

bekijk artikel (extern) »

Doe G.O.E.D. bij dementie

De meeste Nederlanders weten niet hoe ze iemand met dementie kunnen herkennen of helpen. Dat blijkt uit een onlangs gehouden enquête. Een op de vijf mensen krijgt in zijn of haar leven een vorm van dementie. Omgaan met deze patiënten blijkt voor velen nog een lastige zaak. Maar er is hulp!

bekijk artikel (extern) »

Overgangsjaar Wmo: mantelzorgers bieden volop zorg en ondersteuning

In 2015 ontvingen circa 2 miljoen mensen in ons land zorg en ondersteuning aan huis. Dat blijkt uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Zorg en bijvoorbeeld hulp in het huishouden wordt het vaakst geboden door mantelzorgers, minder door de overheid of via private zorginstellingen. 

bekijk artikel (extern) »

Het gebeurt echt: al onze apparaten gaan zelf denken

Van kleine start-ups tot techgiganten. In Las Vegas presenteren zij hun nieuwste uitvindingen tijdens de Consumer Electronics Show (CES). Dit jaar is de 50e keer dat de CES wordt gehouden. Wat valt op? Wat steelt de show? Kortom: wat staat ons te wachten op het gebied ven technologie?   

bekijk artikel (extern) »

Overheid moet invoering eHealth versnellen

Op afstand patiëntendossiers inzien. Via beeldbellen op consult gaan bij de huisarts. Of op afstand de gezondheid van een patiënt monitoren. Als het aan de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) ligt, moet de overheid er alles aan doen om eHealth in Nederland op grote(re) schaal mogelijk te maken. Om zo patiënten meer te laten profiteren van de voordelen en stijgende zorgkosten in te perken. 

bekijk artikel (extern) »

Energie besparen doe je nu: financieel voordeel

Een energiezuinig huis heeft veel voordelen, maar toch komt het er vaak niet van om uw huis te verbeteren. Het uitzoekwerk, de kosten of de rommel die het geeft kunnen u weerhouden om de stap te zetten. Dat gaat nu veranderen. Energie besparen is extra aantrekkelijk door subsidie en persoonlijk advies. Vandaag artikel 4 uit de reeks van 4: isoleren met subsidie

bekijk artikel (extern) »

Energie besparen doe je nu: comfort

Een energiezuinig huis heeft veel voordelen, maar toch komt het er vaak niet van om uw huis te verbeteren. Het uitzoekwerk, de kosten of de rommel die het geeft kunnen u weerhouden om de stap te zetten. Dat gaat nu veranderen. Energie besparen is extra aantrekkelijk door subsidie en persoonlijk advies. Vandaag artikel 1 uit de reeks van 4: isoleren voor optimaal wooncomfort

bekijk artikel (extern) »

Energie besparen doe je nu: zo geregeld

Een energiezuinig huis heeft veel voordelen, maar toch komt het er vaak niet van om uw huis te verbeteren. Het uitzoekwerk, de kosten of de rommel die het geeft kunnen u weerhouden om de stap te zetten. Dat gaat nu veranderen. Energie besparen is extra aantrekkelijk door subsidie en persoonlijk advies. Vandaag artikel 2 uit de reeks van 4: moeiteloos isoleren 

bekijk artikel (extern) »

Hoe vind ik online een betrouwbare vakman?

Een overlopend toilet. Een donker huis. Of een voordeurslot dat niet open gaat. Het zijn situaties waarin u acuut een loodgieter, elektricien of slotenmaker wilt inschakelen. Steeds vaker wordt er in die situaties online gezocht naar hulp. Maar, zoals een uitzending van Rambam aantoonde, daarbij loopt u wel het risico tegen de verkeerde aan te lopen. Met een torenhoge rekening tot gevolg. Of erger: werk dat niet op de juiste wijze is uitgevoerd, met schade en extra kosten als resultaat. 

bekijk artikel (extern) »

Verdubbeling particuliere verzorgingshuizen in tien jaar tijd

Steeds meer vermogende ouderen willen geld uitgeven aan een particuliere zorginstelling. Die voorzichtige conclusie trekt de redactie van BNR Nieuwsradio na onderzoek. 

bekijk artikel (extern) »

Thuiscomfort.nl partner van Innozaam

Energietransitie stimuleren door kennisdeling en samen optrekken in duurzame projecten. Met die achterliggende gedachte zijn coöperatie Innozaam en Thuiscomfort.nl met ingang van 2017 een driejarige samenwerking aangegaan.

bekijk artikel (extern) »

Energietransitie: met een been in een duurzamere wereld

Een betere, gezondere wereld willen we allemaal. Voor onszelf. Voor onze kinderen. En voor de generaties daarna. Toch is duurzaam leven (nog) geen vanzelfsprekendheid, want we zijn maar wat verknocht aan koken op gas en aan autorijden. Met de energietransitie wil de overheid ons in de komende jaren aan de hand nemen, op weg naar een duurzamere energievoorziening. 

bekijk artikel (extern) »

WMO-aanpassingen: het is dankbaar, gespecialiseerd werk

De eerste activiteiten van loodgietersbedrijf vd Sijde-Wenting dateren uit 1888, toen koper/blikslager Van der Sijde uit Oostvoorne met paard en wagen zijn klanten bezocht. Tegenwoordig is het loodgietersbedrijf een moderne, in Hellevoetsluis gevestigde onderneming die zich onder andere heeft gespecialiseerd in aangepast wonen. 

bekijk artikel (extern) »

Thuiscomfort breidt thema's uit

Per 1 januari 2017 is het Thuiscomfort-platform uitgebreid met twee hoofdonderwerpen. Vanaf de start op 1 oktober 2014 was Thuiscomfort vooral gericht op langer zelfstandig thuis wonen. Hier zijn nu dus twee centrale thema’s bijgekomen: duurzaam wonen en slim wonen (smart home).  

bekijk artikel (extern) »

Eisen aan duurzaamheid nieuwe huizen vanaf 2018?

De bouwmaterialen van nieuwe huizen en kantoren mogen het milieu niet onnodig belasten, zo stelt minister Blok van Wonen. Hij stelt via het Bouwbesluit maatregelen voor.

bekijk artikel (extern) »

Voor alle volgers, partners en collega's!

Bedankt voor het afgelopen jaar. Wat was 2016 in veel opzichten weer leerzaam, inspirerend en waardevol. Door u. En met u. En voor u.   

bekijk artikel (extern) »

De top 10 populaire woningaanpassingen in 2016

We tellen opnieuw af naar het einde van het jaar. 2016 was een jaar van vele vragen, handige oplossingen, mooie verhalen en natuurlijk ook van aanpassen en weer doorgaan. Wat viel op? Wat bleef er hangen? Wat haalde de top 10 bij onze lezers? Deze keer de top 10 van de meest populaire productpagina's in 2016.

bekijk artikel (extern) »

Cv-installatie uitsluitend door erkend installateur vanaf 2019

Na jarenlang lobbywerk van onder andere koepelorganisatie Uneto-VNI wordt de installatie en het onderhoud van cv-ketels aan regels gebonden. Vanaf 2019 mogen uitsluitend erkende installatiebedrijven met vakbekwame monteurs dit specialistische werk uitvoeren. De veiligheid van woningbezitters kan met deze maatregel in de toekomst sterk toenemen. 

bekijk artikel (extern) »

Twee keer zoveel inbraken tijdens de kerstdagen

Tijdens de kerstdagen ontvangen verzekeraars gemiddeld twee keer zoveel claims naar aanleiding van woninginbraken als op normale dagen. Dat blijkt uit de Risicomonitor van het Verbond van Verzekeraars. Verder zien verzekeraars het aantal inbraakclaims voor het derde jaar op rij dalen.

bekijk artikel (extern) »

Nieuwbouw in 2019: zonder badkamer, daglicht of keuken?

Het nieuwe Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) legt de regels vast waaraan nieuwbouwwoningen moeten voldoen. De Bbl vervangt hiermee vanaf 2019 als onderdeel van de Omgevingswet het Bouwbesluit 2012. Minder regels is het devies. Maar dat betekent wel dat u als woningkoper alert moet zijn op wat er wel en vooral wat er niet bij de aankoopprijs is inbegrepen. 

bekijk artikel (extern) »

Nieuwe bouwregels zijn ‘uitdaging’ voor senioren en mensen met een beperking

Geschikte woningen voor senioren en mensen met een beperking worden mogelijk schaars door de nieuwe voorstellen van minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst. In plaats van strengere bouwregels, wil de minister bepaalde regels versoepelen. 

bekijk artikel (extern) »

165 inbraken per dag: voorkom flipperen, cilindertrekken en gaatjes boren.

Het klinkt als een aantal vrijetijdsactiviteiten rondom een speelhal, waterkant of hobbyschuur. Niets is echter minder waar. Want flipperen, hengelen en gaatjesboren staan voor methoden die inbrekers gebruiken om uw huis binnen te komen. Lilian Tieman, adviseur Woninginbraak bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, vertelt welke manieren populair zijn en welke maatregelen u er tegen kunt nemen.    

bekijk artikel (extern) »

Wat is dit ook alweer?

Tegenwoordig is ons huis van alle gemakken voorzien. We hebben een afstandsbediening voor de tv, de radio en mischien wel voor de gordijnen. We openen onze auto op afstand en bedienen het licht en de thermostaat met onze smartphone. En zelfs dat hoeven we niet meer te doen. Een slimme thermostaat zorgt continu voor een energiezuinige en comfortabele temperatuur in huis. Zonder dat u er naar om hoeft te kijken. 

bekijk artikel (extern) »

In 2017 opnieuw 70 miljoen subsidie voor duurzame energie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) startte in 2016 en loopt tot eind dit jaar. In 2017 is opnieuw een budget van 70 miljoen euro beschikbaar. Met ingang van 1 januari 2017 worden echter de subsidiebedragen voor enkele apparaten gewijzigd.

bekijk artikel (extern) »

Kabinet wil betaalbare energietransitie

De Energieagenda van het ministerie van Economische Zaken geeft aan hoe in Nederland in 2050 nauwelijks nog CO2 wordt uitgestoten. In de energietransitie stuurt het kabinet op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen (CO2). Daarbij is het belangrijk dat de investeringen die de komende jaren in Nederland worden gedaan, passen bij een CO2-arme energievoorziening. Op deze manier benutten we de economische kansen die de energietransitie met zich meebrengt.

bekijk artikel (extern) »

Op de drempel van een drempelloos 2017?

De komende dagen vieren we Kerst als nooit tevoren. Even geen monsterfiles. Geen Hillary en Donald. Gewoon ouderwets genieten, met een tafel vol heerlijke gerechten. Goede wijn. En natuurlijk goed gezelschap. 

bekijk artikel (extern) »

ZEN wonen hoeft niet zweverig te zijn

Woont u al ZEN? Nu denkt u vast aan geurkaarsen, een yogamat op de grond en ontspannende deuntjes op de achtergrond. Maar deze manier van zen bedoelen we dus niet. ZEN staat namelijk ook voor ‘Zeer Energiezuinige Nieuwbouw’. Deze nieuwbouwwoningen zijn (bijna) energieneutrale of zelfs energieleverende woningen. Dit betekent dat de woning bijna geen CO2 uitstoot en de woning wekt zelf duurzame energie op. Er is daarom weinig aardgas of elektriciteit van het net nodig. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het wooncomfort én de portemonnee!   

bekijk artikel (extern) »

De 10 meest bekeken specialisten in 2016

We tellen weer af naar het einde van het jaar. 2016 was een jaar van talloze vragen, handige oplossingen, bijzondere verhalen en natuurlijk ook van aanpassen en weer doorgaan. Wat viel het meest op? Wat bleef er hangen? Wat en wie haalde de top 10 bij onze lezers? Vandaag de top 10 van de populairste specialistenprofielen in 2016. 

bekijk artikel (extern) »

Tip van Thuiscomfort: 'denk op tijd aan uw veiligheid'

VIDEO - In de Tip van Thuiscomfort maken we kennis met Yvo de Ruijg van Toekomstgericht Wonen uit Oosthuizen. Deze Thuiscomfort-partner zegt: 'Denk op tijd aan uw eigen veiligheid'.   

bekijk artikel (extern) »

De 10 nieuwsberichten die iedereen las in 2016

We zijn weer aan het aftellen. 2016 was een jaar met veel vragen, handige oplossingen, mooie verhalen en natuurlijk ook aanpassen en doorgaan. Wat viel er dit jaar op? Wat bleef hangen? Welk nieuws haalde de top 10 bij onze lezers? In de afgelopen weken hebben we dit voor u uitgezocht. Vandaag de top 10 nieuwsberichten die iedereen las in 2016. 

bekijk artikel (extern) »

Welke verbouwing verdient zich terug bij de verkoop van mijn huis?

De keuze om al dan niet te verbouwen heeft naast aspecten als comfort, toegankelijkheid of veiligheid óók te maken met het financiële plaatje. Website eLocal zet op een rij welke verbouwingen tevens goede investeringen zijn voor woningverkopers.   

bekijk artikel (extern) »

Volledig Pakket Thuis: de zorg van een instelling, maar dan gewoon thuis

Wie in het verleden intensieve zorg nodig had, werd vrijwel zonder uitzondering doorverwezen naar een bejaarden-, revalidatie- of verpleegtehuis. Tegenwoordig ziet de wereld er anders uit. Nieuwe vormen van zorg worden ontwikkeld, waarbij (delen van) zorg en ondersteuning in de thuissituatie worden aangeboden. 

bekijk artikel (extern) »

Nest Pro installateurs bij u in de buurt

Een slimme Nest Thermostaat laat u installeren door een professionele Nest Pro installateur. Installatie door een Nest Pro zorgt ervoor dat Nest op de juiste wijze wordt gemonteerd en gekoppeld aan uw verwarming-installatie.

bekijk artikel (extern) »

‘Drie keer kloppen en de deur opent – vanzelf!’

Thuiscomfort-redacteur Eva bezoekt de Smart Homes Beurs Domotica & Slim Wonen. Wat valt haar op en hoe zit dat met die geweldige, haast magische deurbediening?

bekijk artikel (extern) »

Succes en primeurs voor Beurs Domotica & Slim Wonen 2016

Het zit er op, De Smart Homes Beurs Domotica & Slim Wonen! Innovatie, inspiratie en Inhoud: De drie i’s die op 16 en 17 november centraal stonden, dit jaar in het thema van het actuele vraagstuk Big Data. De vakbeurs manifesteerde zich opnieuw als middelpunt in het netwerk: De perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten.   

bekijk artikel (extern) »

Zonne-energie in 2017, de spruitjeslucht is er allang vanaf

Waren zonnepanelen op het dak jaren geleden vooral het domein van milieufreaks en geitenwollensokken-types. Tegenwoordig is de ‘spruitjeslucht’ helemaal van zonne-energie af. Overal zie je op daken glimmendzwarte panelen verschijnen. Want laten we wel wezen: gratis geld verdienen willen we allemaal. Zeker als we het gevoel hebben dat de wereld ermee verbetert én het aanzicht van ons huis onverminderd fraai is. 

bekijk artikel (extern) »

Iets voor u, een robot?

VIDEO - Tijdens de European Robotics Week 2016 staan dit jaar oplossingen voor ouderen centraal. Er zijn robots die helpen in het huishouden, robothandschoenen voor extra kracht bij het vastpakken en lekker zachte robots om mee te knuffelen.   

bekijk artikel (extern) »

Oproep: ‘Stop de sluipmoordenaar koolmonoxide’

De coalitie ‘Stop de sluipmoordenaar’ heeft een oproep aan de overheid gedaan om haast te maken met maatregelen om de gevaren van koolmonoxide bij cv-ketels terug te dringen. Een jaar geleden publiceerde de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een kritisch rapport over de gevaren van koolmonoxide. Sindsdien is er nauwelijks iets veranderd, aldus de coalitie.  

bekijk artikel (extern) »

Een gastvrij onthaal met een druk op de knop

Net als u heerlijk ontspannen op de bank zit, gaat de voordeurbel. Of u bent boven, in de slaap- of badkamer, nog onhandiger. Wat zou het dan fijn zijn als u op afstand kunt zien wie er voor de deur staat. Om deze vervolgens op afstand te openen voor uw bezoek.

bekijk artikel (extern) »

Twee-onder-een-kap, bungalow of portiekflat? Zo woont u veilig en comfortabel.

Langer thuis wonen moeten we allemaal. Of dit nu in een flat, een rijtjeshuis of een bungalow is. Maar natuurlijk zijn er wel grote verschillen tussen de mogelijkheden die het ene woningtype biedt ten opzichte van het andere. Een nieuwe website zet alle aanpassingen overzichtelijk op een rij. 

bekijk artikel (extern) »

Symposium VUmc: ‘Op bemoeizorg zit niemand te wachten’

De bevolkingsopbouw van ons land verandert, met in zijn kielzog de zorg en de financiering daarvan. Verschillende partijen denken na over hoe onze toekomstige zorg eruit moet zien. Zorg die zowel binnen de ziekenhuismuren wordt verleend als daarbuiten. Kwalitatief, betaalbaar en met oog voor de wensen en het welbevinden van de patiënt.

bekijk artikel (extern) »

Gebruikers van halogeenlampen niet bewust van aanstormende verkoopstop

34% van de huiseigenaren en huurders gebruikt halogeenlampen. Deze lampen zijn vanaf 2018 niet langer verkrijgbaar. Twee op de drie gebruikers is hiervan niet van op de hoogte.

bekijk artikel (extern) »

Wat kost een smart home?

Een smart home of slim huis, is er in alle maten en soorten. In principe is er voor ieder budget een huis dat is voorzien van slimme en handige technische snufjes. Zo heeft u al een eenvoudig alarmsysteem voor enkele tientjes en moet u bij een smart home in het topsegment denken aan 10-15% bovenop de totale prijs van de woning zonder slimme apparaten. 

bekijk artikel (extern) »

Domotica voor zelfredzaamheid: altijd in samenhang met andere hulpmiddelen

Goed toegepaste domotica kan zeker een rol spelen in de zelfredzaamheid en onafhankelijkheid van mensen, maar altijd als onderdeel van een pakket maatregelen, stelt Wally Keyzer, PhD-researcher aan de TU Delft. “We moeten af van het idee dat een woning voornamelijk slim moet zijn om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.”

bekijk artikel (extern) »

Wat kost huisautomatisering?

Huisautomatisering, ook wel domotica of Smart Home genoemd, is er in alle maten en soorten. In principe is er voor ieder budget een oplossing. Zo heeft u al een eenvoudig alarmeringsysteem voor enkele tientjes en moet u bij een systeem in het topsegment denken aan 5-10% van de totale prijs van uw woning. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe ziet de badkamer van de toekomst eruit?

Twee vooraanstaande merken uit de badkamerindustrie, GROHE en Villeroy & Boch, hebben onlangs een onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 mensen over hoe volgens hen de ideale badkamer eruitziet in 2034. 

bekijk artikel (extern) »

Checklist comfortabel en veilig wonen

Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? De Thuiscomfort Checklist stelt per ruimte in huis belangrijke vragen. Gebruik de lijst om uw woning of appartement met andere ogen te bekijken. Of nodig een Thuiscomfort-specialist uit en loop samen door de punten heen. 

bekijk artikel (extern) »

Beurs Domotica & Slim Wonen 2016: Beyond big data

Een vol Evoluon, tot de nok toe gevuld met slimme gadgets, automatisch bewegende deuren of gordijnen. Overal mensen die met smartphones in de weer zijn. En natuurlijk de creme de la creme van de Nederlandse domoticaindustrie om al uw vragen aan te stellen. Als er een plek is om uw licht op te steken over de razendsnelle ontwikkelingen van domotica in de Nederlandse woonhuizen, is het op 16 en 17 november in Eindhoven.

bekijk artikel (extern) »

3 minuten om te vluchten bij een woningbrand

Brand kan in ieder huis uitbreken. Ook bij u! Jaarlijks vallen er veel gewonden en doden door brand en rookontwikkeling. Daarnaast zijn de gevolgen van een woningbrand groot. Vuur vernietigt vrijwel alles waarmee het in aanraking komt. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een woningbrand te voorkomen en de gevolgen hiervan te beperken. 

bekijk artikel (extern) »

70% van de badkamers ongeschikt voor gebruik op latere leeftijd

De moderne badkamer is steeds meer gericht op de toekomst: de multigeneratie badkamer wordt het al genoemd. Steeds meer huiseigenaren denken vooruit bij de verbouwing van de badkamer zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven. 

bekijk artikel (extern) »

Waar start ik mijn Wmo- of Wlz-zorgvraag in 2017? (deel 2)

Een nieuwe regering. Gemeenten die allemaal een andere invulling geven een de Wmo. En mogelijk verdere bezuinigingen. Wat kan iemand die in 2017 met een zorgvraag aanklopt bij de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verwachten? En waar start je een zorgvraag? Zorgspecialist Bas van Eerden van Technische Unie neemt ons mee in de wereld van zorg en ondersteuning en geeft nuttige tips voor wie hiermee te maken heeft.  Vandaag deel 2: Ondersteuning die niet uit de Wlz of Wmo komt en zorg & wonen in 2017

bekijk artikel (extern) »

IoT Manifesto stelt grenzen aan het Internet of Things

De honingbij is bijna uitgestorven. Gelukkig hebben we met een ‘drone-bij’ de perfecte vervanging om ons ecosysteem in balans te houden. Maar wie bestuurt die bijen eigenlijk? Het bedrijf dat de bijen heeft gecreëerd? De overheid? Of misschien een lone-wolf die ze wil inzetten als modern moordwapen?

bekijk artikel (extern) »

Hemelwater niet langer op het riool lozen?

Steeds meer gemeenten verplichten hun inwoners de hemelwateropvang vanuit hun perceel zelf te verzorgen. Bestaande aansluitingen van de hemelwaterafvoer op het riool moeten zelfs worden verwijderd, op straffe van boetes die tot duizenden euro’s kunnen oplopen. Zelf hemelwater opvangen kan ook een andere, duurzame reden hebben. Het gebruik van zogenaamd ‘grijs water’ voorkomt waterverspilling en verlaagt het waterverbruik van een woning.

bekijk artikel (extern) »

Welke specialist kan mij helpen met woningaanpassingen?

Op Thuiscomfort vindt u honderden specialisten die u kunnen helpen uw woning comfortabeler of toekomstbestendig te maken, of deze aan te passen aan een specifieke beperking. Elke specialist heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Wie kan u helpen met een specifieke vraag? 

bekijk artikel (extern) »

Waar start ik mijn Wmo- of Wlz-zorgvraag in 2017? (deel 1)

Een nieuwe regering. Gemeenten die allemaal een andere invulling geven een de Wmo. En mogelijk verdere bezuinigingen. Wat kan iemand die in 2017 met een zorgvraag aanklopt bij de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verwachten? En waar start je een zorgvraag? Zorgspecialist Bas van Eerden van Technische Unie neemt ons mee in de wereld van zorg en ondersteuning en geeft nuttige tips voor wie hiermee te maken heeft. Vandaag deel 1: Wlz-indicatie via de centrale overheid en Wmo-ondersteuning via de gemeente 

bekijk artikel (extern) »

Dromen van een Master Bedroom

De ultieme slaapkamer, of Master Bedroom, is een ruimte waarin u volledig tot ontspanning komt en die helemaal naar uw wensen is ingericht. Wat is ervoor nodig om uw bestaande slaapkamer om te toveren in zo’n oase van rust en stijl?

bekijk artikel (extern) »

Wat de overheid niet wil dat u weet over de Wmo

Regeltjes, regeltjes, regeltjes. En keer op keer afgewezen worden. Dat is het beeld dat veel mensen hebben bij woningaanpassingen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning, kortweg Wmo. Toch zijn er mogelijkheden om de wet naar uw hand te zetten. Daarbij hoeft u er niet alleen voor te staan. 

bekijk artikel (extern) »

Energie besparen doe je nu: milieu

Een energiezuinig huis heeft veel voordelen, maar toch komt het er vaak niet van om uw huis te verbeteren. Het uitzoekwerk, de kosten of de rommel die het geeft kunnen u weerhouden om de stap te zetten. Dat gaat nu veranderen. Energie besparen is extra aantrekkelijk door subsidie en persoonlijk advies. Vandaag artikel 3 uit de reeks van 4: isoleren voor het milieu

bekijk artikel (extern) »

De badkamer swingt met Etac Flex, Rex en Relax

VIDEO – Etac presenteert haar nieuwste productlijn Rex, Flex en Relax. Dit doet ze niet met een saaie productfolder, maar met een swingend filmpje waarin zingende gebruikers de hoofdrol spelen. Zo is direct duidelijk waarom u voor de Flex handgreep, de Rex wc armsteun en het Relax douchezitje moet kiezen. Alle drie hebben zij een unieke functie, maar ze werken ook nog eens optimaal samen om het zo gemakkelijk en veilig te maken in uw badkamer. 

bekijk artikel (extern) »

Een badkamer on-demand

Frank ten Wolthuis en Stephan Zwijnenberg zijn beiden zzp’er, Thuiscomfort-partner én ambitieus. Frank heeft zich gespecialiseerd in onder andere loodgieterswerk en de aanleg van luxe badkamers. Stephan begon in 2013 voor zichzelf en richt zich sinds oktober 2014 op de zorg- en comfortmarkt. Ze deden een aantal klussen samen en die samenwerking beviel zo goed, dat de twee installateurs inmiddels samen een loods huren. In die loods staat het prototype van de Sanilot; een mobiele permanente ‘on-demand’ badkamerunit die de wereld moet gaan veroveren.

bekijk artikel (extern) »

Stijl voorop, in de woning van een gepensioneerd topmodel

Je moet er niet aan denken, maar ook topmodellen worden een keer oud. Natuurlijk blijven gepensioneerde engeltjes beeldig en belanden zij niet net als wij in een doorzonwoning, rijtjeshuis, seniorenflatje of verzorgingstehuis. Neen, de hooggehakte dames resideren op stand in een comfortabele pied-a-terre aan het Vondelpark op loopafstand van de PC Hooftstraat of betrekken een stulpje in Bloemendaal en Wassenaar. Of ze slaan hun vleugels uit naar het mondaine New York. 

bekijk artikel (extern) »

Boot vol techniek

VIDEO – De varende tentoonstelling TU Boot van Technische Unie doorkruist momenteel Nederland. Voor consumenten is de boot helaas niet toegankelijk, alleen vakmensen zijn welkom. Maar Thuiscomfort weet een uitnodiging te bemachtigen en neemt u mee in de razendsnel innoverende wereld van de installatietechniek.

bekijk artikel (extern) »

8 tech-trends in 2017 en wat we daar thuis van merken

De manier waarop we werken, samenleven en wonen verandert razendsnel. Binnen nu en een jaar rijdt de eerste zelfrijdende auto door uw straat. Schaffen we steeds minder spullen aan, maar betalen we uitsluitend voor het gebruik ervan. En maken we zelf deel uit van het Internet of Everything. Eng? Benauwend? Welnee, het biedt volop kansen en mogelijkheden. Wij hebben er zin in, in elk geval!

bekijk artikel (extern) »

Gezocht: woonhuisventilator met spierballen

VIDEO – Uw toilet en badkamer hebben goede ventilatie nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Een ventilator biedt dan uitkomst… zou je denken…

bekijk artikel (extern) »

WMO overzicht per gemeente

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Bij het Wmo-loket van uw gemeente kunt u vragen stellen en aanvragen indienen. Ook hebben verschillende gemeenten informatie over de Wmo op hun website gezet.

bekijk artikel (extern) »

Wereld Reuma Dag 2016 - De toekomst is in uw handen

Ontmoet reumapatiënten Lill, Marija, Theodora, Ailsa en Claudine die ondanks hun ziekte het beste uit het leven halen. Door te zingen. Door een opleiding tot kleuterjuf te volgen. Of door een blogger te worden. 

bekijk artikel (extern) »

‘Bijna thuis’, dacht ze. Het echte gevaar lag pal voor de deur.

Normaal doet ze 5 seconden over het pad van de weg naar haar voordeur. Nu de dagen korter worden, en de avonden en nachten langer, wordt het steeds problematischer om deze afstand veilig af te leggen. Angstig schuifelt ze over de stenen, in de hoop veilig thuis te komen.

bekijk artikel (extern) »

Ouderen kiezen zonne-panelen voor duurzaamheid en onafhankelijkheid

Bijdragen aan de productie van duurzame energie is voor Nederlanders de belangrijkste reden om zonnepanelen te nemen, gevolgd door onafhankelijk zijn van energieleveranciers. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 4.192 respondenten. Het feit dat zonnepanelen een slimme financiële investering zijn wordt in het onderzoek het minst vaak genoemd.

bekijk artikel (extern) »

Hoe zie ik eruit over 40 jaar?

Op 7 oktober 2016, Nationale Ouderendag, worden in het hele land wensen van ouderen vervuld. Dat is belangrijk, want in Nederland leven 1 miljoen eenzame ouderen, aldus het Nationaal Ouderenfonds. Met een beetje aandacht kunnen zij al geholpen zijn. 

bekijk artikel (extern) »

Consumentenbond: Nest Protect en Ei 207 veilige CO-melders

Koolmonoxide is een reukloos, maar levensgevaarlijk gas. Gelukkig zijn de meeste gasverbrandingstoestellen tegenwoordig zo veilig gemaakt dat het aantal CO-ongevallen beperkt blijft. Maar voor extra zekerheid is het plaatsen van een koolmonoxidemelder aan te raden. Alleen: welke melders zijn veilig? De Consumentenbond zocht het uit. 

bekijk artikel (extern) »

Verklein de kans op een inbraak, babbeltruc en straatroof

Senioren voelen zich relatief vaak onveilig. Misschien niet verwonderlijk, aangezien er regelmatig berichten in de krant verschijnen over ouderen die het slachtoffer zijn geworden van criminaliteit. Toch is er volgens Lilian Tieman van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid geen grote reden tot bezorgdheid. “Politiecijfers geven aan dat senioren juist minder vaak slachtoffer zijn dan andere leeftijdsgroepen. Maar preventieve maatregelen nemen, kan zeker geen kwaad.”   

bekijk artikel (extern) »

Gemiddeld tweemaal zoveel luchtvervuiling binnenshuis als buitenshuis

Een op de tien woningen heeft af te rekenen met schimmelvorming* en in bijna de helft van de woningen is meer fijnstof aanwezig dan buiten. Goed ventileren is dan ook van essentieel belang voor uw gezondheid en een comfortabel leven. 

bekijk artikel (extern) »

Challenge Mitros: badkamer-renovatie in 1 dag!

De Utrechtse woningcorporatie Mitros start een internationale ‘Badkamerrenovatie in één dag- challenge’. In deze wereldwijde ‘expeditie’ wordt gezocht naar een doorbraak in renovaties met als doel renovaties sneller, beter en goedkoper te maken.

bekijk artikel (extern) »

Zet de badkamer naar uw hand met Handicare

Voor optimaal gebruiksgemak in de badkamer ontwikkelt Handicare voortdurend nieuwe producten. Vandaag stellen wij in twee video's een douchekophouder en een closetrolhouder aan u voor, die beide met één hand bedienbaar zijn.

bekijk artikel (extern) »

Zo luxe resideert Donald Trump

Nu de campagnes op volle toeren door de VS razen, krijgt Donald Trump volop zendtijd in het Nederlandse Achtuurjournaal. Als presidentskandidaat combineert hij zijn kandidaatschap met zijn dagelijkse bedrijfsvoering, gerund vanuit het decadente Trump Tower in New York City.  

bekijk artikel (extern) »

Energiebesparing: 60 miljoen euro extra aan subsidies

Goed nieuws voor huiseigenaren en Vereniging van Eigenaren. Maar liefst 60 miljoen euro trekt minister Blok uit voor subsidie voor energiebesparende oplossingen in de eigen woning. En voor maatwerkadvies, waardoor elke eigenaar zijn woning passend kan aanpassen. 

bekijk artikel (extern) »

‘Smart home verovert langzaam de woonkamers’

Het aanbod van smart devices zoals ip-camera’s en slimme thermostaten groeit gestaag. Langzaam maar zeker veroveren de smart home apparaten de Nederlandse woonkamers. Dat zegt marktonderzoeksbureau Telecompaper. De onderzoekers hadden echter een snellere groei verwacht. 

bekijk artikel (extern) »

Wat te doen als uw wasmachine digitaal gegijzeld wordt [infographic]

Het internet der dingen blijkt een geliefd onderwerp, niet alleen bij consumenten maar ook bij hackers. Een digitaal gegijzelde wasmachine kunt u nog zien als een treiterij. Een hacker die meekijkt op uw babymonitor of de remmen van uw auto uitschakelt tot u betaalt, daar lopen de koude rillingen u van over de rug. Hoe pakt u de beveiliging van uw domotica dan aan?

bekijk artikel (extern) »

Op zoek naar een aangepast droomhuis?

Het kopen van een woning is voor menigeen al een hele uitdaging. Wanneer u echter een lichamelijke beperking hebt, is het woningaanbod nog een stuk kleiner. Thuiscomfort zoekt en vindt op de bekendste woningaanbodwebsite van Nederland diverse aangepaste woningen. In hoeverre zijn deze bruikbaar voor een volgende bewoner?  

bekijk artikel (extern) »

Een Wmo-aangepaste woning in 12 stappen volgens Ingenieur Grootveld

Als vader van twee complex gehandicapte kinderen heeft Ingenieur Grootveld uit Vierpolders veel ervaring met het adviseren en uitvoeren van woningaanpassingen. In 12 concrete stappen neemt hij u mee in Wmo-woningaanpassingen, vanaf de oriëntatie en voorbereiding tot en met de Wmo-procedure en ten slotte de uitvoering. 

bekijk artikel (extern) »

Gat tussen bewustwording en besluitvorming bij woning-aanpassingen ouderen

Een groot deel van de ouderen denkt na over de toekomstige woonsituatie en is zich bewust van de noodzaak van aanpassingen daarin. Ook zien veel mensen in dat zij zelf verantwoordelijkheid zijn om stappen te ondernemen op dit vlak. Toch wordt de woonsituatie lang niet altijd veiliger of toegankelijker gemaakt. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen onderzochten hoe dit komt en doen aanbevelingen om onwenselijke en potentieel onveilige situaties te verbeteren. 

bekijk artikel (extern) »

Empathisch wonen steeds beter uitgekiend

De vraag naar goede monitoring, ondersteuning vanuit onze omgeving en zorg groeit. Maar we willen ook dat de menselijke maat aanwezig blijft, ook al zijn naasten niet altijd in de positie om zorgverlening op zichzelf te nemen. Empathisch wonen probeert dit te combineren, door technologie en mensen op elkaar af te stemmen. 

bekijk artikel (extern) »

Ook thuis begonnen is duurzaam gewonnen

Gefeliciteerd, het is Duurzame Dinsdag! Vandaag wordt de jaarlijkse koffer met initiatieven van Nederlanders aangeboden aan ons kabinet in Den Haag. Als we de koppen bij elkaar steken, kunnen we de wereld een stuk duurzamer maken. Ook bij u thuis, daarom 5 tips om uw huis duurzamer te maken.

bekijk artikel (extern) »

Ineens klaar voor 30 jaar met 7 hoogstaande dakoplossingen

Een dak beschermt tegen regen en kou. Het is vaak het eerste waaraan bezoekers uit de verte uw huis herkennen. En het speelt een belangrijke rol in een comfortabel binnenklimaat. Tijd om onze hoogtevrees te overwinnen en het dak aan een nadere inspectie te onderwerpen. 

bekijk artikel (extern) »

Nest van Google. Misschien wel de slimste slimme thermostaat.

Een zelflerende, slimme thermostaat die met de smartphone te bedienen is. Nest van Google, brengt dit comfort onder handbereik. Schaf Nest aan via Thuiscomfort en weet u verzekerd van professionele installatie door een officiële Nest Pro. Zonder verborgen kosten.

bekijk artikel (extern) »

Cougar of sugar daddy? Bouw een levensloopbestendig liefdesnestje

Hoewel er binnen relaties grote leeftijdsverschillen kunnen bestaan, hoeft dit uw liefde allerminst in de weg te staan. Net als uw woongemak. Wat voor de een comfort is, kan voor de ander al een behoefte zijn. In een levensloopbestendige woning komen uw wensen en eisen als energieke en ervaren cougar of sugar daddy samen met die van uw jeugdige toy boy of trophee wife. Zodat u nog lang van elkaar kunt genieten in een liefdevolle, comfortabele woonomgeving.

bekijk artikel (extern) »

De ware leeftijd van uw oren

Als we ouder we worden, gaat ons gehoor achteruit. Vooral hoge tonen nemen we steeds minder goed waar. Dit is een gevolg van het normale ouderdomsproces. Maar ook de belasting van uw oren is van invloed. Wie lang blootgesteld wordt aan hard geluid, verliest sneller zijn hoorvermogen. 

bekijk artikel (extern) »

Ervaar het gemak van domotica in een volledig ingerichte en operationele demowoning

Consumenten die de mogelijkheden van huisautomatisering willen ervaren, kunnen sinds enige tijd terecht in de uitgebreide Living Space® Experience in Nieuwegein. Op 320 m2 wordt getoond hoe door middel van slimme verlichting, slimme verwarming en bijvoorbeeld toegangscontrole het leven thuis aangenamer of veiliger kan worden gemaakt.

bekijk artikel (extern) »

Met If This Than That regelt uw huis zich volledig zelfstandig

ALS er wordt aangebeld, DAN gaat de verlichting in de slaapkamer aan, om inbrekers af te schrikken. En ALS uw autonavigatie aangeeft dat u over een half uur thuis bent, DAN gaat de oven aan. Via If This Than That (IFTTT) zijn allerlei slimme apparaten in en om het huis aan elkaar te verbinden – of die nu van hetzelfde merk zijn of niet. Het aantal mogelijkheden groeit met de dag en daarmee worden onze huizen steeds slimmer.

bekijk artikel (extern) »

Opheffing Stichting Alphens Platform Gehandicaptenbeleid groot gemis

De Stichting Alphens Platform Gehandicaptenbeleid (APG) heft zichzelf op. Een chronisch tekort aan bestuursleden en helpende handen ligt ten grondslag aan het besluit. Het bestuur van de al sinds de jaren ’70 bestaande stichting rest niets anders dan zichzelf op te heffen. Immers: ‘Het APG wil geen ernstig gehandicapte organisatie worden in plaats van een organisatie voor mensen met een handicap.’

bekijk artikel (extern) »

Konvooi moet ouderen behoeden voor eenzaamheid

1 op de 12 ouderen is regelmatig eenzaam. Zij hebben te maken met wegvallen van vrienden en familie en zijn minder mobiel. De overheid en de zorgsector zetten eenzaamheid onder ouderen regelmatig op de agenda. Zo heeft de overheid in het verleden een uitgebreid eenzaamheidsprogramma opgezet en werkt de zorg hierin regelmatig samen met welzijnsorganisaties. Toch ligt daar niet het antwoord op oudereneenzaamheid.

bekijk artikel (extern) »

Langer thuiswonen met een beperkt gezichtsvermogen

Naarmate we ouder worden, moeten we steeds meer moeite doen om goed te kunnen zien. Dit heeft invloed op alle dagelijkse activiteiten in en om het huis. Wilt u ook op hogere leeftijd zelfstandig thuis blijven wonen, dan doet u er goed aan uw woning tijdig aan te passen. Meer kleurcontrast, betere verlichting en valpreventie zijn de belangrijkste aanpassingen in huis bij een afnemend gezichtsvermogen. 

bekijk artikel (extern) »

Moderne toegangssystemen: behoort dit definitief tot het verleden?

Een verborgen sleutel in de tuin. Of een touwtje door de brievenbus. Er zijn vele manieren om buren, zorgverleners en mantelzorgers toegang tot uw woning te geven, als u dit niet zelf kunt doen. Bent u minder mobiel of wilt u zeker weten dat u na een val snel geholpen wordt? Wilt u tegelijkertijd uw veiligheid en die van uw kostbare eigendommen garanderen? Denk dan ook eens aan deze moderne toegangssystemen.

bekijk artikel (extern) »

Ruimer en veiliger douchen is wat we willen!

De Nederlandse consument heeft behoefte aan ruimer, maar ook veiliger douchen. De toenemende vraag naar ruimere douches wordt dit jaar door bijna de helft van de ondervraagden genoemd, in een onderzoek onder badkamerprofessionals. Vorig jaar was dat nog 20 procent.

bekijk artikel (extern) »

Verhuizen met dementie: alsof het nooit is gebeurd

Wie te maken heeft met dementie, weet dat veranderingen bij patiënten voor verwarring kunnen zorgen. Hoe groter de verandering, des te meer verward en verontrust de persoon in kwestie raakt. Verhuizen is daarom moeilijk voor demente ouderen, maar met de veiligheid in het achterhoofd is thuiswonen ook geen optie meer. Daar heeft Zwennes Totaal Service uit Den Haag wat op bedacht.

bekijk artikel (extern) »

Gepersonaliseerde deurstickers helpen dementerenden hun weg te vinden

True doors, een simpel idee met een groot effect. De op maat gemaakte stickers met afbeeldingen van deuren gaan jaren mee en geven een ruimte een persoonlijke touch. De stickers zijn er voor mensen die de ingang naar hun kamer of appartement willen personaliseren. De deuren vertellen úw verhaal; ze zeggen iets over de bewoner.

bekijk artikel (extern) »

Zorghond verhoogt geluk dementerende patiënt

Helpen, zorgen, geleiden, voor dit beestje bestaan verschillende taken en trainingen. In geval van blindheid, een rolstoel of epilepsie is de zorghond een belangrijke hulp, voor zowel kleine taken als bij grote problemen. Ook bij dementie kan een hond goed helpen, maar op andere wijze dan de doorsnee zorghond.

bekijk artikel (extern) »

Ouderen weten niet welke medicijnen zij slikken

Veel ouderen weten niet precies welke chronische medicijnen zij slikken. Dit blijkt uit onderzoek van Maastricht University. Vooral mannen boven de 80 jaar zijn onbekend met de aan hen voorgeschreven medicatie. Zij hechten hierdoor minder belang aan welke medicijnen zij precies op welk moment innemen – met mogelijke bijwerkingen als gevolg. 

bekijk artikel (extern) »

5 oplossingen voor uw gehoorproblemen thuis

Één op de drie 65-plussers heeft last van gehoorproblemen. Men hoort maar liefst 35 decibel minder aan het beste oor. Velen zetten daarom tv en radio harder, maar praten ook harder tegen anderen. Wat zijn uw opties als het om gehoorverlies gaat? 

bekijk artikel (extern) »

Eco, betaalbaar én in 5 dagen gebouwd

Na de 'tiny house movement' is het volgens Amerikaanse bouwinstanties tijd om de volgende innovatie te introduceren: een toolkit om ecologische huizen te bouwen. Zo breidt u uw tiny house uit met modules in slechts 5 dagen.

bekijk artikel (extern) »

Speciale airbag voorkomt gebroken heup

Valpartijen onder senioren zijn een groeiend probleem. De gewrichten worden minder soepel, het zicht neemt af en het evenwichtsgevoel wordt minder. En bij een val zijn de gevolgen erger naarmate we ouder worden. Steeds meer senioren lopen een heupfractuur op, of zelfs hersenletsel. Valpreventie krijgt daarom steeds meer aandacht en de TU Delft heeft er inmiddels een oplossing voor bedacht: een speciale airbag die zich opblaast tijdens de val.

bekijk artikel (extern) »

Zelfstandig wonen met een hulphond

Een hulphond is speciaal opgeleid om mensen met een beperking of ziekte te ondersteunen en zo hun zelfstandigheid te vergroten. De training van hulphonden is intensief, niet elke hond of eigenaar komt hiervoor in aanmerking.

bekijk artikel (extern) »

Slimme bakstenen zetten afvalstoffen om in energie

Wetenschappers van de Britse University of the West of England (UWE Bristol) hebben 'slimme bakstenen' ontwikkeld. Straks zijn woningen, kantoorgebouwen en openbare ruimtes zelfvoorzienend doordat ze stroom opwekken en regenwater zuiveren. 

bekijk artikel (extern) »

Verborgen gebreken? Niet met het Gebrekenhuis

Vochtplekken op zolder: direct aanpakken. Klemmende delen in uw kozijnen: in de gaten houden. Mosaangroei op uw balkon: jaarlijks schoonmaken. Elke woning kent zo z'n gebreken, maar hoe ontstaan ze precies en wat kunt u eraan doen? Vereniging Eigen Huis introduceert het Gebrekenhuis. 

bekijk artikel (extern) »

Pokémon Go? Kinderspel vergeleken met deze apps!

Augmented reality, of AR in het kort, kennen we stiekem beter dan we denken. Bekende voorbeelden zijn de dinoplaatjes van Albert Heijn, het razendpopulaire Pokémon Go en het u wellicht bekende social medium Snapchat. Dat is allemaal leuk en wel, maar wat als u uw huis kunt inrichten en verbouwen met AR? Dan weet u exact hoe iets staat, zonder dat daar hak- en breekwerk aan vooraf is gegaan. Gira en Soler & Palau tonen u de weg!

bekijk artikel (extern) »

Dagje uit of dagje buit?

Met het mooie weer in het vooruitzicht, trekken we er de komende weken weer massaal op uit. Even uitwaaien op het strand, een terrasje pikken in een leuke stad of met het hele gezin naar de dierentuin. Een dagje onbekommerd genieten, heerlijk natuurlijk. Maar geen vrijbrief om ook uw verstand op ‘uit’ te zetten. Dagjesmensen vormen namelijk een verleidelijke prooi voor het dievengilde. 

bekijk artikel (extern) »

Domotica horen, zien en aanraken bij Van den Dool

Een voorbeeld van een installatiebedrijf gespecialiseerd in Smart Home-oplossingen is Van den Dool in Schiedam. In hun compleet ingerichte demowoning ervaart u het comfort en gemak van smart home-techniek. Loop met een tablet door de woning en stuur zelf de huisautomatisering aan, van de keuken tot de woonkamer en van de slaapkamer tot de voordeur. 

bekijk artikel (extern) »

Elk project begint met KNX

KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een communicatieprotocol, een universele 'taal' waarmee installateurs en system integratoren alle installaties en apparaten in woningen en gebouwen kunnen automatiseren en koppelen. De componenten en systemen van wereldwijd meer dan 400 fabrikanten zijn door KNX compatibel en uitwisselbaar.  

bekijk artikel (extern) »

Hulpmotor voor rolstoel houdt de vaart erin

Langere afstanden met minder moeite. Een veelgehoord argument als we het over elektrische fietsen hebben. Maar een hulpmotor is niet langer voorbehouden aan de (comfort)fietser. Ook de handbewogen rolstoel doet tegenwoordig zijn voordeel met een hulpmotor. 

bekijk artikel (extern) »

Subsidie duurzame energie? Nu aanvragen!

De ontwikkeling van duurzame energie in Nederland verloopt beter dan gedacht, zo meldt de Rijksoverheid. In de eerste helft van 2016 is ruim twee keer zoveel subsidie aangevraagd voor duurzame energieprojecten dan beschikbaar was. Het komend half jaar stelt het kabinet daarom 1 miljard euro meer subsidie beschikbaar dan eerder was aangekondigd.  

bekijk artikel (extern) »

Ouderen sneller geholpen bij brand met slimme rookmelders

Wist u dat u bij brand slechts 3 minuten heeft om uw woning te verlaten? Het is daarom erg belangrijk dat u snel gewaarschuwd wordt en daarnaast in staat bent tijdig uw woning te verlaten. Voor ouderen en mensen met een beperking kan dit een groot probleem zijn. In het huidige zorgstelsel laten we juist deze kwetsbare groep langer thuis wonen met alle gevolgen van dien.  

bekijk artikel (extern) »

Help, er zit een Pokémon in mijn tuin!

Pokémon GO is dé internetsensatie van zomer 2016. Jongeren struinen stad en land af, op zoek naar digitale wezentjes die alleen met de juiste app op een smartphone zichtbaar worden. Daarbij gaan zij geen obstakel uit de weg om hun doel te bereiken. Er zijn al Pokémon-spelers gespot op de snelweg en ook diverse openbare gebouwen en cafés hebben een Pokémon-stop afgekondigd.

bekijk artikel (extern) »

Huis en comfort: volop inspiratie

Er zijn tegenwoordig volop mogelijkheden om, door middel van techniek, het leven thuis te veraangenamen of veiliger te maken. Thuiscomfort brengt de belangrijkste leveranciers en specialisten op het gebied van huis & comfort samen en laat zien wat er mogelijk is. 

bekijk artikel (extern) »

Calvinistisch of comfortabel wonen? Doe de test!

Ouder worden, dat doen we allemaal. Maar hoe we ons huis daar op voorbereiden, verschilt per huishouden. De een neemt genoegen met de basics, de ander wil zich juist onderdompelen in comfortabele luxe. Hoe is het met uw woning gesteld? Maak de test en ontdek wat voor type bewoner u bent. 

bekijk artikel (extern) »

Een groot deel van de USB-laders is onveilig

Van de 41 USB-laders die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dit voorjaar heeft onderzocht vertonen er 12 (29%) gebreken. 10 daarvan vertonen zelfs zodanig ernstige technische gebreken dat bij gebruik kans is op een elektrische schok of brand. 12 USB-laders voldeden wel aan de technische eisen, maar er ontbrak technische documentatie waardoor de veiligheid van de laders niet kan worden gegarandeerd. In totaal voldeden dus 24 USB-laders, meer dan de helft, niet aan de gestelde eisen. 

bekijk artikel (extern) »

Uitzonderlijk design verdient een rode stip

Het meest opmerkelijke productdesign wordt jaarlijks bekroond met de Red Dot Design Award. Tussen de circa 17.000 inzendingen ontwerpen treffen we alledaagse gebruiksvoorwerpen aan, maar bijvoorbeeld ook een oogstmachine en een powerboot.   

bekijk artikel (extern) »

Nooit meer onnodig lang wachten op een herhaalrecept

Een recept aanvragen, uw dagroutine invullen, maar ook op consult gaan. Voor een kwaaltje dat verholpen moet worden en voor langdurige en chronische ziektes, het kan tegenwoordig allemaal digitaal. De DigitaleZorgGids maakt u wegwijs in e-Health. Dat scheelt u aardig wat reistijd en moeite, zeker als u minder goed ter been bent. 

bekijk artikel (extern) »

Eurobad Van Heugten wint badkamer ontwerpprijs

Een speciale prijs voor de badkamerontwerper met de meest creatieve ideeën: dat is de Axor Crazy Design Award. Normaal gesproken gaan de Axor-designprijzen naar topdesigners zoals Philippe Starck en Antonio Citterio. Maar uiteindelijk gaat het om de consument. Axor-dealer Eurobad Van Heugten weet de wensen van de consument het best te vertalen naar creatief, innovatief design en is daarom de verdiende winnaar van deze prijs. 

bekijk artikel (extern) »

25 winnaars Tiny Houses-prijsvraag Almere bekend

De 25 winnaars van de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere!’ zijn bekendgemaakt. De prijswinnende ontwerpen zijn gekozen uit in totaal 245 inzendingen die Almere voor haar BouwExpo Tiny Housing ontving.

bekijk artikel (extern) »

Nooit meer bang om de deur open te doen

Babbeltrucs zijn steeds vaker in het nieuws. Met een smoes weten vreemden bij mensen thuis te komen om vervolgens waardevolle spullen of geld te stelen. Om dat te voorkomen laat u geen mensen binnen als u het niet vertrouwt, aldus de politie. Dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker als de bezoeker aandringt. Kunt u dan nooit meer opendoen voor vreemden? Gelukkig bestaan er ook andere manieren om uw veiligheid te vergroten. 

bekijk artikel (extern) »

Na 77 Facebook-vragen over de inloopdouche is het hoog tijd voor antwoorden

Een jaar geleden schreven we op Thuiscomfort ‘Vervang uw bad in 1 dag door een inloopdouche’. Sindsdien ontvingen we bijna 600 likes op het Facebook-bericht en hebben er 77 mensen gereageerd. Wat hun reacties ons leren, delen we hier met u.

bekijk artikel (extern) »

KlikAanKlikUit: de naam zegt het allemaal

Huisautomatisering ingewikkeld en duur? Dan kent u KlikAanKlikUit nog niet. Dit is domotica op z’n simpelst. Want u gebruikt de apparaten die u al in huis heeft en koppelt ze aan draadloze bediening. Zo zit u niet vast aan grote investeringen.

bekijk artikel (extern) »

Deze 150 zorginstellingen staan onder toezicht

De Inspectie voor de GezondheidsZorg (IGZ) bezocht in de afgelopen jaren een groot aantal van de circa 750 zorginstellingen in ons land. In veel gevallen troffen zij een uitstekend georganiseerde instelling aan, waar de zorg voor patiënten voorop staat, het personeel getraind en kundig is, kwaliteitsprocessen worden nageleefd en mantelzorgers en familieleden zich prettig en welkom voelen.

bekijk artikel (extern) »

Nieuwe wet legt bewijslast aardbevingsschade bij de NAM

In Groningen vinden er regelmatig aardbevingen plaats als gevolg van de gaswinning door de NAM. Eerder lag de bewijslast bij schade aan huizen bij de bewoner, een nieuwe wet draait dit nu om en stelt de NAM nu automatisch verantwoordelijk.  

bekijk artikel (extern) »

38 zorginstellingen onder toezicht, 11 zelfs verscherpt

Wie in een verzorgingstehuis belandt, moet kunnen vertrouwen op de veiligheid van de omgeving en de kwaliteit van de zorg. Met die gedachte in het achterhoofd werkt de overheid aan een verbetering van de verpleeghuiszorg. 38 zorgaanbieders staan (nog steeds) onder toezicht, bij 11 instellingen zijn zelfs serieuze problemen geconstateerd en wordt ingegrepen. 

bekijk artikel (extern) »

Ultiem genieten in uw thuis-spa

Versgewassen, fris ruikende handdoekjes. Een zeepje. Een fles mineraalwater. En natuurlijk die enorm gespierde hunk van een masseur. Dat moet u er allemaal nog bij denken of zelf regelen. Maar verder waant u zich met F-digital Deluxe van GROHE in een luxe sparesort. 

bekijk artikel (extern) »

In de blessuretijd van het leven

Tijdens de 'reguliere speeltijd' van het leven denken we vaak niet aan onze gezondheid. Maar naarmate we ouder worden, verandert dat. Bij de een zullen gezondheidsklachten zich uiten als stijve gewrichten en verminderde mobiliteit. Voor de ander valt het wellicht zwaarder uit en horen condities zoals dementie of MS tot de dagelijkse realiteit. 

bekijk artikel (extern) »

Start uw eigen ruilbibliotheek of bezoek er eentje

De geur, de letter, het papier, de ezelsoor, op bepaalde manieren kan er niets tippen aan een goed boek. Zeker niet wanneer u dat prachtige verhaal weer kunt doorgeven aan een ander, gewoon, omdat u het zo mooi vond.  Dat is de gedachte achter de ‘little free libraries’ uit de VS, het Oud-Beijerlandse initiatief Minibieb en het van oorsprong Utrechtse Boekspots.

bekijk artikel (extern) »

Veeleisende oudere consument krijgt eindelijk zijn zin

Dat iemand op leeftijd is of een beperking heeft, hoeft nog niet te betekenen dat zijn of haar woonwensen minder worden. Integendeel, steeds meer vijftigplussers laten een moderne, luxe comfortbadkamer plaatsen, om nog tot op hoge leeftijd op een aangename manier de persoonlijke hygiëne te verzorgen. Daarbij zijn zij uiterst kritisch op de materialen, vorm en kleuren van de geplaatste producten. Handicare speelt hierop in met een nieuwe, antracietkleurige lijn. 

bekijk artikel (extern) »

Brexit? 5 opmerkelijke, typisch Britse zaken die we gaan missen

Links rijden. Popmuziek. High tea. En een stiff upper lip. Nu de Brexit een feit is, gaan we daar allemaal minder van merken in Europa. Maar ook op het gebied van seniorenzorg en seniorenwoningen heeft het Verenigd Koninkrijk ons veel gebracht. 5 opmerkelijke, inspirerende ideeën en trends op dit gebied, met een oorsprong in het Verenigd Koninkrijk, delen we graag met u, voor het te laat is.

bekijk artikel (extern) »

Meer burgerhulpverleners, maar nog lang niet voldoende

Het aantal burgerhulpverleners* in Nederland groeit. Eind vorig jaar had Nederland 90.000 aangemelde burgerhulpverleners. Dit aantal is inmiddels gestegen naar 130.000. De toename van het aantal burgerhulpverleners is het grootst in Zuid-Holland. Overijssel heeft, net als vorig jaar, de hoogste dekkingsgraad. Echter, de relatieve dekking is nog steeds laag en verdient aandacht. 

bekijk artikel (extern) »

In toekomst vooral meer alleenwonende oudere vrouwen

Het aantal huishoudens groeit volgens de meest recente huishoudensprognose van 7,7 miljoen in 2015 naar 8 miljoen in 2020. Er komen vooral alleenwonende 65-plussers bij. Deze groep blijft naar verwachting de komende decennia groeien, vooral de vrouwen. Dat meldt CBS. 

bekijk artikel (extern) »

Gebruikershandleiding? De moderne consument gebruikt YouTube!

Pakten we in het verleden de fysieke handleiding van een nieuwe aankoop erbij, tegenwoordig vindt u op het internet alle informatie over producten en het gebruik ervan.

bekijk artikel (extern) »

EHBO doos voor thuis

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook thuis. Met een goedgevulde EHBO-doos grijpt u in elk geval nooit mis. Wat moet zo’n doos allemaal bevatten? Wat is een goede bewaarplaats? En waarvoor zijn al die producten eigenlijk bedoeld? 

bekijk artikel (extern) »

Stappenplan voor het verbouwen van uw huis

Of het nu een kleine of grote aanpassing betreft, bij een verbouwing komt er veel op u af. Het Thuiscomfort stappenplan helpt u stap voor stap door dit proces. Zodat u niets over het hoofd ziet bij het verbeteren van uw woning. 

bekijk artikel (extern) »

Ministerie schrapt bezuiniging op verpleeghuis- en gehandicaptenzorg!

De geplande bezuinigingen uit het Regeerakkoord van een half miljard vanaf 2017 op met name verpleeghuizen en gehandicapteninstellingen zijn van de baan. Dat maakt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vandaag bekend. 

bekijk artikel (extern) »

NVVH Vrouwennetwerk: hoe wordt u op actieve wijze ouder?

Van de sociale kring aanspreken tot moderne technieken eigen maken. Wilt u op een actieve manier ouder worden, dan moet u bepaalde acties ondernemen. Dat kan om iets kleins gaan, zoals een dagelijkse wandeling met de buurvrouw die haar hond uitlaat. Of juist iets groots en grensverleggend, zoals uzelf verdiepen in Facebook of het gebruik van internet. 

bekijk artikel (extern) »

Buren vinden elkaar in de Leefstraat

Wat in 2013 startte als een experiment van Lab van Troje uit Gent, is inmiddels overgewaaid naar Nederland en wordt nu omarmd door steeds meer Nederlandse wijken. Parkeerplekken en tegels ruimen het veld voor groen, speelplekken en ontmoetingsplaatsen in de leefstraat.

bekijk artikel (extern) »

SMART HOME Zwolle opent deuren

Over smarthome-oplossingen kun je artikelen op internet lezen, handleidingen raadplegen of video’s bekijken. Maar om écht te weten hoe het is om de verlichting, verwarming of bijvoorbeeld de voordeur op afstand te bedienen, moet u het voelen, gebruiken, ervaren. 

bekijk artikel (extern) »

Zo houdt u de veteranenziekte buiten de deur

Een douchekop die al enige tijd ongebruikt is. Een tuinvijver gevuld met stilstaand water. Of een hogedrukreiniger. Het zijn allemaal plekken in en rond uw huis waarin de legionellabacterie groeit en gedijt. Vooral voor mensen met een zwakke gezondheid vormt dit beestje een potentieel gevaar. Het is zaak de vorming ervan zoveel mogelijk tegen te gaan. 

bekijk artikel (extern) »

Lifestylemonitoring waakt 24/7 over ouderen

Met burenhulp, een dagelijks belletje naar de familie of via een telefooncirkel wordt het welzijn van alleenwonende ouderen nu vaak gecontroleerd. Maar de technische ontwikkelingen gaan hard en er is veel meer mogelijk om de gezondheid en veiligheid van ouderen te controleren, en snel ingrijpen bij een calamiteit te garanderen. 

bekijk artikel (extern) »

Binge-watchen, zo zit u er klaar voor

Een gouden combinatie van controle en gemak, dat is waar binge-watchen om draait. Met abonnementen zoals Netflix en HBO kijkt u waar u wilt, wanneer u wilt en hoe u wilt. Niet voor niets kijkt bijna 40% van de Nederlanders meerdere afleveringen van een serie achter elkaar. En waarom zou u stoppen bij de controle over uw avondprogramma?

bekijk artikel (extern) »

Nieuwe zorg- en comfort-showroom niet oubollig

  De verf is er letterlijk nog nat, als we een kijkje nemen in de nieuwe showroom van installatiebedrijf Vakon in Voorschoten. Het bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen voor levensloopbestendig wonen en opende onlangs zijn zorg- en comfortshowroom in een gloednieuw bedrijfspand.   

bekijk artikel (extern) »

Aanpassingen in huis even divers als Multiple Sclerose-klachten zelf

Multiple Sclerose of MS is een aandoening van het centraal zenuwstelsel die zich meestal openbaart bij mensen tussen de 20-40 jaar. De gevolgen van MS zijn uiteenlopend en variëren ook in de loop van de tijd. Om u een idee te geven van mogelijke woningaanpassingen en aanpassingen in de dagelijkse routine van patiënten, zetten we hieronder een aantal voorbeelden op een rij. Dit met de kanttekening dat iedere patiënt en ieder ziektebeeld uniek is en dat er van persoon tot persoon gekeken moet worden welke aanpassingen gewenst of noodzakelijk zijn. 

bekijk artikel (extern) »

Reactie minister Blok: wonen en zorg lokaal organiseren

Hoe kunnen mensen met een behoefte aan zorg en ondersteuning zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen? Met die opdracht stuurde minister Blok in 2014 het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen op pad. In april 2016 rondde het team na een rondgang door Nederland haar opdracht af. Nu reageert de minister op het rapport. 

bekijk artikel (extern) »

Honderden consumenten bezoeken eerste Nefit Duurzaam Dag

Enkele honderden consumenten bezochten zaterdag 28 mei de eerste Nefit Duurzaam Dag. Nefit, de producent van HR-ketels en duurzame verwarmingsoplossingen, speelde met dit initiatief in op de behoefte aan informatie over duurzame systemen zoals warmtepompen en zonneboilers. De animo voor deze dag overtrof de verwachtingen van de organisator: in korte tijd meldden zich meer dan 500 geïnteresseerden.

bekijk artikel (extern) »

Wat een Nest Pro wel al weet en u (nog) niet

Achter de hermetisch gesloten deuren van het Nederlandse hoofdkantoor van Google zijn onlangs in totaal ruim 100 installateurs opgeleid tot Nest Pro. Ook Thuiscomfort weet een uitnodiging te bemachtigen voor de besloten training en ontdekt zeven zaken die de meeste mensen tot op heden nog niet weten over de slimme Nest-thermostaat.

bekijk artikel (extern) »

6 slimme overstromingstips voor ouderen

Een overstroomde woning is als je jonger bent al reuze vervelend en kostbaar, ook al vergoedt de verzekering in veel gevallen de schade achteraf. Voor ouderen, met soms minder flexibiliteit en improvisatievermogen, is het zaak extra goed voorbereid te zijn op het moment dat het erop aankomt en het water u aan de lippen staat.

bekijk artikel (extern) »

Haal de allernieuwste woonoplossingen in huis

Een intelligente elektrische installatie biedt veiligheid, comfort, duurzaamheid én design. Tenminste, dat vinden ze bij Hager. De fabrikant van kabelgeleidingssystemen, schakelmateriaal, oplaadstations en veiligheidsproducten heeft haar innovatieve visie op wonen nu samengebracht in een online demohuis. 

bekijk artikel (extern) »

Installatiebranche vraagt de overheid om steun voor kwaliteitsverbetering

Branche-organisatie UNETO-VNI deelt de zorg die vier inspecteurs uiten over de kwaliteit van elektrotechnische en cv-installaties. De brancheorganisatie werkt daarom aan een zwaardere, uniforme erkenningsregeling voor plaatsing en onderhoud van deze installaties. Deze regeling stelt zwaardere eisen aan de vakbekwaamheid van monteurs en het toezicht op de naleving. UNETO-VNI verwacht hierbij steun van de overheid. Die zou de verscherpte kwaliteitseisen wettelijk moeten voorschrijven, zodat ze voor alle installatiebedrijven in ons land geldig zijn.

bekijk artikel (extern) »

De zes grootste was-irritaties van Nederlanders

De grootste was-irritaties van Nederlanders zijn het feit dat er nooit een einde aan lijkt te komen, kwijtgeraakte sokken en sokken in een propje. Er is echter ook een grote groep Nederlanders (13%) die zich helemaal niet irriteert tijdens de was. Nederlanders doen gemiddeld 2,9 wassen per week. Rijke Nederlanders en 45 tot 54-jarigen wassen het meest. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 1.865 respondenten.

bekijk artikel (extern) »

Led is overal, maar hoe veilig is dat?

Ledlicht is sterk in opkomst. Het bekende peertje en standaard tl-balken worden steeds vaker vervangen door duurzame varianten zoals led. Dit is vanuit het oogpunt van duurzaamheid en energieverbruik een prima ontwikkeling. Maar hoe is het gesteld met onze gezondheidsrisico’s?

bekijk artikel (extern) »

Leven met COPD

De chronische longziekte COPD is een verzamelnaam voor de longaandoeningen bronchitis en longemfyseem. Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) is een progressieve, niet behandelbare ziekte. Toch kunnen patiënten maatregelen treffen om hun leven met COPD te vergemakkelijken.

bekijk artikel (extern) »

Optimaal gebruiksgemak in badkamer en keuken

Een bad-, douche- of keukenkraan moet er niet alleen mooi uitzien, maar ook eenvoudig te bedienen zijn. Kranen met een digitale besturing zijn gemaakt voor optimaal gebruiksgemak. De ‘knop’ is op iedere plaats in uw badkamer of keuken te plaatsen en stelt u in staat gericht de juiste watertemperatuur en het ideale watervolume te kiezen. 

bekijk artikel (extern) »

Duurzaam woongemak: stap in de wereld van verlichting

U loopt de deur uit, maar had u wel of niet het ganglicht aangelaten? Een eenvoudig voorbeeld om te illustreren hoe slimme verlichting bijdraagt aan uw wooncomfort, maar ook aan duurzamer wonen. De lampen zijn van een kwaliteit waardoor ze niet alleen minder stroom verbruiken als ze ingeschakeld zijn, maar ook langer meegaan. Dat helpt u besparen op uw energierekening en materiaal. 

bekijk artikel (extern) »

Panic Room: urenlang opgesloten met George Clooney, wie wil dat niet?

George Clooney en zijn vrouw Amal zijn hun huis in Berkshire aan het verbouwen. Beveiliging speelt daarbij vanzelfsprekend een belangrijke rol. Het stel laat zelfs een 'paniekkamer' in de villa bouwen. Wat is een Panic Room en hoe richt je het in?

bekijk artikel (extern) »

Stap in de wereld van duurzaam woongemak: van binnen tot buiten

De belangstelling voor duurzaamheid blijft groeien. Uit milieuoverwegingen, maar natuurlijk ook vanwege de lagere kosten. En als u het goed aanpakt, draait u zelfs nul-op-de-meter en verhoogt u de waarde van uw huis met duurzame maatregelen! Om u wegwijs te maken in de wereld van duurzaam woongemak, bespreken we welke maatregelen u kunt nemen om uw huis te verduurzamen. 

bekijk artikel (extern) »

Bij wie kan ik terecht voor huisautomatisering?

Een slim huis, of een Smart Home, is een geautomatiseerd huis. Verlichting, thermostaat, zonnewering, gordijnen, home entertainment, deuren en sloten, u kunt het allemaal slim regelen. Met een handige klokfunctie, maar liever nog digitaal met uw smartphone of tablet. En niet met verschillende apps, maar via één scherm overal bij kunnen. Klinkt als ultiem woongemak, maar bij wie klopt u aan voor huisautomatisering?

bekijk artikel (extern) »

Slimme thermostaten veroveren Nederland

Er zijn momenteel 600 duizend slimme thermostaten in Nederland en dat aantal groeit gestaag. Het gaat in totaal 8% van de Nederlandse huishoudens, van wie ongeveer de helft hiervan de thermostaat bij een nieuw energiecontract heeft gekregen. 

bekijk artikel (extern) »

Als zelfstandig thuis wonen geen optie meer is

Veel mensen stellen het moment zo lang mogelijk uit. Maar in de laatste levensfase is menige oudere niet langer in staat zelfstandig thuis te wonen. Omdat zij last hebben van uitgebreide lichamelijke klachten, van psychische klachten of een combinatie van beide met psychosomatische klachten. In dat geval kunnen zij via een Wlz-indicatie worden opgenomen in een verzorgings- of verpleegtehuis. 

bekijk artikel (extern) »

Duurzaam woongemak: stap in de wereld van daken

Denkt u aan duurzaamheid, dan denkt u waarschijnlijk aan slimme thermostaten, goede isolatie en op tijd het lampje uit doen. Maatregelen die u helpen om minder energie te verbruiken vindt u niet alleen voor binnenshuis, maar ook voor óp uw huis.

bekijk artikel (extern) »

Duurzaam woongemak: stap in de wereld van water

Ook met water kunt u duurzaam omgaan in uw huis. U kunt natuurlijk op tijd de kraan uitzetten. En hoeveel comfortabeler is het als u de techniek u daar een handje in helpt? Niet alleen sensors bieden uitkomst, ook het gebruik van zacht water kan u vele voordelen opleveren.

bekijk artikel (extern) »

Het warme bad waar u zo inloopt

Door te baden, douchen en wassen begint u fris aan uw dag, dat is iets van alle generaties en leeftijden. Om uw badkamer met uw tijd mee te laten gaan, daar zijn nog een aantal aanpassingen voor nodig. Was een bad twintig jaar geleden nog vanzelfsprekend, nu bent u toe aan een oplossing die nog eens twintig jaar mee kan. Ook als u de opstap niet meer kunt maken. 

bekijk artikel (extern) »

Er waait een frisse wind door de badkamer

Het is misschien wel dé innovatie in de badkamer voor de komende jaren. De eerste keer dat je op een douche-wc zit, is een onvergetelijke ervaring. Uw billen worden gereinigd met zalig warm water en na afloop van de toiletgang drooggeföhnt. Daar komt geen velletje toiletpapier meer aan te pas. Genieten in optima forma dus. Al hangt er aan dat gemak wel een prijskaartje.

bekijk artikel (extern) »

Speciaal pak veroudert zorginstallateurs razendsnel

Welk vloeroppervlak is er nodig om te kunnen draaien met een rolstoel of een rollator? Hoe plaats je beugels op de juiste plaats rondom het toilet? Wat is een veilige manier van douchen? Welke wastafel biedt optimale grip? Om daarover uit eigen ervaring te kunnen spreken, reisde een groep Thuiscomfort-specialisten af naar Duitsland, naar de fabriek van Hewi. Daar werden ze in korte tijd tientallen jaren ouder…

bekijk artikel (extern) »

Thuiscomfort, bekend van televisie

Waar kent u Thuiscomfort ook alweer van? Wellicht van de televisie. Bij de introductie van Thuiscomfort is de commercial ruim 1.200 keer op regionale televisie vertoond.

bekijk artikel (extern) »

Duurzaam woongemak: stap in de wereld van ventilatie

Wist u dat we gemiddeld zo’n 70% van onze tijd tussen vier muren doorbrengen? Het grootste deel van ons leven speelt zich dus binnen af en dat vraagt om een comfortabel binnenklimaat. Isolatie hoort daarbij, maar ventilatie natuurlijk ook. Ventilatiesystemen brengen de schone lucht naar binnen en de gebruikte lucht naar buiten. Tegenwoordig zijn deze systemen beschikbaar met warmteterugwinning, waardoor ze nog minder energie gebruiken en heel duurzaam zijn in gebruik.

bekijk artikel (extern) »

Duurzaam woongemak: stap in de wereld van verwarming

Om duurzamer om te gaan met uw verwarming hoeft u heus niet het hele jaar door uw wintertrui bij de hand te houden. Met slimme oplossingen vergroot u de capaciteit van uw ketel en vermindert u het energieverbruik. Dat is nog eens duurzaam voor milieu, uw woning en uw portemonnee.

bekijk artikel (extern) »

Duurzaam woongemak: stap in de wereld van energiebesparing

De zon is niet alleen goed voor de aanmaak van vitamine D, ook uw huis kan er profijt van hebben. Zonlicht is bij uitstek een duurzame energiebron. Zo werkt u mee aan een beter milieu en kunt u uw energierekening verlagen. Combineer dit met apparaten die u helpen uw energieverbruik te verlagen en u heeft de eerste stappen gezet naar een duurzaam huis.

bekijk artikel (extern) »

Duurzaam woongemak: stap in de wereld van sensoren

De meest slimme sensoren zien meer dan u doet, hebben sneller in de gaten dat er iets gebeurt en reageren sneller zodat u daar uw voordeel mee kunt doen. Of het nu gaat om verlichting, beveiliging, kranen, brand of rook, de techniek is er om u comfortabel, veilig en duurzaam te laten wonen. Want de echt slimme sensoren helpen u ook om energie te besparen.

bekijk artikel (extern) »

Een inloopdouche in één dag geplaatst? De tijd loopt...

Steeds meer mensen willen het gemak van een inloopdouche in hun badkamer ervaren, maar zien op tegen een langdurige verbouwing. Een bad binnen één dag vervangen door zo’n comfortabele douchecabine, is dan een ideale oplossing. Thuiscomfort mag een dagje meekijken over de schouder van Jeroen den Otter van Den Otter BV die een Kinemagic Serenite-douchecabine van SFA ruimschoots binnen 1 dag plaatst! Een Kinemagic-inloopdouche in een dag: da's pure magie!

bekijk artikel (extern) »

Een douche-wc zonder hakken of herrie

Het gemak is voor veel mensen iets om naar uit te kijken. Maar de overlast die gepaard gaat met de plaatsing van een douche-wc, is dit bepaald niet. Postma Totaaltechniek uit Zwolle ontwikkelde een kant-en-klare installatiezuil. 

bekijk artikel (extern) »

Vlagprotocol, hoe zit het ook alweer?

Met of zonder wimpel? Half stok of volledig hijsen? Overdag of ook ’s nachts? Welk formaat? Welke volgorde? De Nederlandse vlag kan weer uit, het is immers een speciale dag. Tijd om het protocol weer eens door te lopen.

bekijk artikel (extern) »

Tiny Houses: piepklein, maar duurzaam wonen

In Almere wordt ermee geëxperimenteerd. Maar ook andere Nederlandse gemeenten hebben interesse in een nieuwe vorm van wonen, waarbij het aantal vierkante meters even laag is als de energierekening. 

bekijk artikel (extern) »

Wie is er slimmer, uw auto of uw huis? (Infographic)

In een auto gaat steeds meer vanzelf. Met een druk op de knop openen de deuren en gaat de verlichting aan. De auto kent de voorkeuren van de bestuurder, als het bijvoorbeeld gaat om de stand van de stoel en hoeft zelfs niet meer bestuurd te worden. 

bekijk artikel (extern) »

Wat gebeurt er met mijn slimme woning bij een stroomstoring?

Steeds meer apparaten thuis zijn afhankelijk van stroom. Automatische gordijnen, slimme verwarming, slimme verlichting of elektrische deuren zijn prachtige innovaties in de Smart Home van nu. Maar wat als de stroom uitvalt? Dat u in het donker zit, is te verwachten en op te lossen met kaarsen. Maar wat als u voor een voordeur staat die niet opent? Als u geen gebruik kunt maken van uw douche-wc? Of als het dwaalalarm niet langer functioneert?

bekijk artikel (extern) »

Hoe groot of klein begint u met huisautomatisering?

Slimme huizen worden geregeld met slimme systemen. Voor steeds meer huiselijke taken is er al een handige oplossing bedacht of in ontwikkeling. Het ultieme woongemak ontstaat als al deze slimmigheden worden samengebracht in één systeem. 

bekijk artikel (extern) »

Is uw favoriete winkel ontoegankelijk? Meld het de eigenaar!

Deze week heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel over verplichte toegankelijkheid van openbare gebouwen bekrachtigd. Op korte termijn, waarschijnlijk al op 1 januari 2017, zijn pandeigenaren verplicht een goede toegankelijkheid van hun vastgoed te garanderen. Wilt u een winkel, kantoor of ander openbaar gebouw betreden, maar lukt dit niet? Wijs de eigenaar dan op zijn verantwoordelijkheid met het eenvoudig in te vullen Toegankelijkheidsrapport openbare gebouwen.

bekijk artikel (extern) »

Eenderde van de ouderen schakelde in het afgelopen half jaar een vakman in

Het afgelopen kwartaal heeft 21 procent van de Nederlanders een klus uitbesteed. Schilderklussen blijven het populairst, gevolgd door tuinonderhoud of -aanleg en het plaatsen van een CV-ketel. Vooral 65-plussers hebben afgelopen halfjaar veel klussen door een vakman uit laten voeren: 33 procent. Dit meldt Werkspot deze week op basis van de Klusmonitor over het eerste kwartaal van 2016.

bekijk artikel (extern) »

Uw loodgieter is uw beste vriend (infographic)

Waarschijnlijk ziet en spreekt u hem alleen als er nood aan de man is. Dan bent u maar wat blij om uw loodgieter te kunnen begroeten.

bekijk artikel (extern) »

Buitenklus: het aanleggen van een tuin

Als u een tuin laat aanleggen, zijn er veel dingen om vooraf over na te denken. Onze collega's van Technische Unie zetten een aantal handige tips op een rij met betrekking tot verlichting, de buitenkraan en de beplanting.

bekijk artikel (extern) »

Buitenklus: het aanleggen van een vijver

Bij het aanleggen van een vijver dient onder andere rekening te worden houden met waterleidingen in combinatie met buitenkranen, terreinleiding, bekabeling, pompen en vijverfolie. Onze collega's van Technische Unie zetten weer een aantal handige tips op een rij.

bekijk artikel (extern) »

Buitenklus: het bouwen of renoveren van een dak

Bij het bouwen of renoveren van een dak spelen zaken als het aanleggen van dakbedekking, hemelwaterafvoer, loodvervangers, dakisolatie, dakdoorvoer en zonnepanelen. Voor veel mensen zijn dit klussen die zij graag overlaten aan de professional. Waaraan moet u hierbij denken?

bekijk artikel (extern) »

Buitenklus: het aanleggen van veilige buitenverlichting

Sfeerverlichting in de tuin vergroot het comfort van u als bewoner, maar het draagt tevens bij aan de veiligheid. Zeker als die verlichting is aangesloten op een bewegingsmelder!  

bekijk artikel (extern) »

Is uw woonkamer al salonfähig?

Wie of wat salonfähig wordt bevonden, staat ook wel bekend als ‘gezelschapsvaardig’ of ‘aanvaardbaar in de salon’. Zien en gezien worden, daar draait het allemaal om, in een omgeving waarin is nagedacht over ieder detail. Maar hoe salonfähig is uw salon of woonkamer zelf eigenlijk?

bekijk artikel (extern) »

‘Klussen? Daar bel ik toch mijn mannetje voor.’

De lente hangt in de lucht, de feestdagen komen eraan. Tijd om uw kluslijst weer eens bij te werken. Een goed onderhouden huis is immers beter leefbaar, gezonder en veel prettiger om in te wonen. Natuurlijk gaat u niet alleen de ladder op, maar belt u uw ‘mannetje’ om de klus te klaren.

bekijk artikel (extern) »

Binnen 1 dag uw toilet vervangen door een Geberit douche-wc

Jezelf de hele dag fris en fruitig voelen, willen we allemaal. En daarom springen we met regelmaat onder de douche. Maar wist u dat u ook alleen uw billen na elk toiletbezoek een douche kunt geven? De Geberit AquaClean douchewc is een wc en bidet in één en reinigt het onderlichaam met warm water na elk toiletbezoek. Al binnen 1 dag kunt u een wellness wc in uw toiletruimte hebben en genieten van de comfortabele voordelen.  

bekijk artikel (extern) »

Helft gemeenten verwacht tekort seniorenwoningen in 2020

Meer dan de helft van de onderzochte gemeenten verwacht een tekort aan geschikte seniorenwoningen in 2020. Dat blijkt uit de vijfde editie van het onderzoek ‘Lokaal beleid seniorenhuisvesting’ van Ipso Facto in opdracht van seniorenorganisatie ANBO. Aan het onderzoek deden 114 van de 390 gemeenten in Nederland mee.

bekijk artikel (extern) »

Gespot: tv-commercials van Baderie en Gira

Deze week zagen we tv-commercials voorbijkomen van Baderie en Gira. Goed om te zien dat onze partners stevig aan de weg timmeren! Op deze pagina leest u meer én kunt u onze favoriete Gira-commercial aller tijden bekijken.  

bekijk artikel (extern) »

Slimme apparaten dansen de ZigBee-bijendans

In huis worden steeds meer apparaten ‘slim’. Ze staan in contact met elkaar en met de buitenwereld en reageren meer en meer haast vanzelf. Het ZigBee-protocol leidt dit alles in goede banen, met een draadloze overdracht van informatie die razendsnel en energie-efficiënt is. Wat heeft een geheimzinnige bijendans hiermee te maken?

bekijk artikel (extern) »

CBS: Tot 2040 verdubbelt het aantal alleenwonende tachtigplussers

Over 25 jaar zal het aantal alleenwonende 80-plussers zijn verdubbeld tot 750 duizend. Er komen tot 2040 ook meer andere huishoudens bij, maar de sterkste groei zit in het aantal eenpersoonshuishoudens van ouderen. Ook al vlakt de groei af, toch telt Nederland in 2040 met 8,5 miljoen bijna 870 duizend huishoudens meer dan begin 2015. Dat blijkt uit de nieuwe huishoudensprognose van CBS.

bekijk artikel (extern) »

Eitje-tik met een moderne twist

Eitje-tik met een moderne twist

bekijk artikel (extern) »

Uniek kijkje achter de schermen van de Nest Pro-training

De derde generatie Nest Thermostaat, Protect en Cam zijn sinds 2016 verkrijgbaar via Thuiscomfort. Bij Technische Unie in Maarssen worden Thuiscomfort-specialisten opgeleid tot Nest Pro. De website van Technische Unie biedt ons een uniek kijkje achter de schermen bij zo’n trainingsdag. 

bekijk artikel (extern) »

Slaapkamer: nooit meer wakker liggen

Bent u wel eens jaloers op mensen die hun hoofd maar op hun kussen hoeven te leggen om in slaap te vallen? Slaapgebrek kan een aantal lichamelijke oorzaken hebben. Maar ook de inrichting van uw slaapkamer kan een comfortabele nachtrust danig in de weg staan. Met een aantal ingrepen is uw slaapkamer er in elk geval klaar voor om gemakkelijk in slaap te vallen en ook ongestoord door te slapen tot de volgende morgen. 

bekijk artikel (extern) »

Altijd alert: een persoons-, val-, toegangs- of dwaalalarm

Soms wilt u snel hulp inschakelen. Bijvoorbeeld als u valt, een hartaanval of een beroerte krijgt, of zich een andere noodsituatie voordoet. De telefoon pakken om de hulpdiensten in te schakelen, is dan lang niet altijd mogelijk. Zeker niet als u alleen thuis bent. Speciale alarmeringssystemen voor senioren biedt uitkomst. 

bekijk artikel (extern) »

Week van Zorg en Welzijn 2016 van start

Van 14 tot en met 19 maart 2016 wordt voor de vierde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn georganiseerd. Een uitgelezen kans om kennis te maken met een zorg- of welzijnsorganisatie bij u in de buurt. 

bekijk artikel (extern) »

Koudwatervrees voor kokendwaterkranen ongegrond

Kokend water rechtstreeks uit de kraan. Voor velen is dat het ultieme kookgemak. Anderen zijn nog wat huiverig en wijzen met name op de gevaren. 

bekijk artikel (extern) »

Plofwand, de kreukelzone van uw cv-ketel

Je moet er niet aan denken, maar cv-ketels en gaskooktoestellen kunnen in uitzonderlijke gevallen exploderen. In dat geval zal de schade aan uw huis groot zijn. Een plofwand of plofluik zorgt ervoor dat de ontstane drukgolf het huis niet zodanig beschadigt, dat dit instort. 

bekijk artikel (extern) »

Verlicht uw woning én uw portemonnee met de Energiebespaarlening

Energie besparen lukt u al met een paar simpele handelingen. U trekt een extra trui aan en zet de thermostaat lager. U wacht tot het schemert, voordat u de lampen aan doet. U doucht minder lang en minder warm. Of u gebruikt alle voordelen van de hedendaagse techniek en pakt het groots(er) aan. In dat geval helpt de Energiebespaarlening u als particuliere huiseigenaar om uw woning energiezuiniger te maken.

bekijk artikel (extern) »

LED-spiegel werpt een nieuw licht op de badkamer

Een spiegel met rondom duurzame LED’s. Die noviteit werpt een nieuw licht op badkamerverlichting. In moderne badkamers staat het comfort van de gebruiker voorop. Een LED-verlichte spiegel zorgt voor optimale zichtbaarheid bij de wastafel en werpt een sfeervolle gloed op de ruimte. 

bekijk artikel (extern) »

Zo wordt én blijft u in 9 stappen zielsgelukkig met uw huis (infographic)

Enige tijd geleden viel uw oog erop. Het zweet stond u in de palmen. Uw knieën knikten wat. U zag de (klein)kinderen al rondrennen. Want dit was de ware. Perfect voor een lang en gelukkig leven samen. 

bekijk artikel (extern) »

De OuderenOmbudsman biedt een luisterend oor en wijst u de weg

Je hebt in Nederland een Nationale Ombudsman en een Kinderombudsman. Dat weten we sinds die twee instituten de laatste weken de nieuwsbulletins en krantenkoppen beheersen. Maar dat ouderen hun éigen ombudsman hebben, is veel minder bekend. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met de OuderenOmbudsman. 

bekijk artikel (extern) »

Subsidiepot zonneboilers en warmtepompen al 200 keer aangesproken in 2016

70 miljoen euro. Dat bedrag is dit jaar beschikbaar als investeringssubsidie duurzame energie. De aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels wordt hiermee gesubsidieerd door de overheid. De regeling geldt voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen. 

bekijk artikel (extern) »

Vlam in de pan? Dan gaat uw mobieltje af!

De keuken is de plek waar heerlijke gerechten bereid worden. Het is helaas ook de plek waar de meeste woningbranden ontstaan. Iedereen kent het begrip ‘vlam in de pan’. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van brand. Met kookplaatbewaking is zo’n gevaar niet aan de orde.

bekijk artikel (extern) »

Verbeterde toegankelijkheid openbare gebouwen per 1 januari 2017

Na maanden actievoeren en lobbyen kunnen Tweede Kamerlid Otwin van Dijk (PvdA) en de actiegroep Wij staan op! elkaar de hand schudden. De Tweede Kamer heeft ingestemd om het VN-verdrag uit 2006 te ratificeren en per 1 januari 2017 de toegankelijkheid in Nederland te verbeteren. Wat zijn hiervan de gevolgen in de praktijk?

bekijk artikel (extern) »

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting lanceert Blijverslening

Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zolang mogelijk in hun eigen woning te blijven wonen. Zij overwegen dan om hun woning comfortabeler te maken. Dit kan door bijvoorbeeld drempels te verwijderen, een inloopdouche aan te brengen, domotica toe te passen of zelfs een slaapkamer op de begane grond aan te bouwen. Het financieren van verbouwingen blijkt in de praktijk erg moeilijk als je ouder wordt. 

bekijk artikel (extern) »

Voorzorgsmaatregelen en hulpmiddelen in huis bij epilepsie

Epilepsie kan gepaard gaan met kleine of grote aanvallen. Bij een absence of partieel eenvoudige aanvallen zijn de resultaten meestal minimaal of blijven deze soms zelfs onopgemerkt. In andere gevallen, zeker bij de gegeneraliseerde tonisch-clonische aanvallen, grijpt epilepsie enorm in, in het leven van mensen. Een veilige huiselijke omgeving houdt de gevolgen van zulke epileptische aanval beperkt en bied rust en ruimte om nadien ‘bij te komen’.

bekijk artikel (extern) »

Zorginstallateurs ervaren mankementen aan den lijve bij Handicare

Hoe is het om reuma te hebben? Of overgewicht? Om hun klanten optimaal te kunnen helpen, volgen zorginstallateurs voortdurend trainingen. Hierin worden zij bijgeschoold in de laatste technieken, leren ze nieuwe producten en mogelijkheden kennen én ervaren ze aan den lijve hoe het is om te leven met een beperking. 

bekijk artikel (extern) »

Slechts 15 procent Nederlanders heeft groen gas

Terwijl ruim de helft van de Nederlandse huishoudens voor groene stroom kiest, heeft nog maar 15 procent groen gas. Meer dan een derde (37%) weet zelfs niet of hun gas groen of grijs is. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.844 respondenten in opdracht van Stichting HIER klimaatbureau. Om de keuze voor gecompenseerd gas makkelijker te maken, gaan het HIER klimaatbureau en Independer samenwerken. 

bekijk artikel (extern) »

Dit is onbetwist een veilige CO-melder (hij heeft de papieren om het te bewijzen)

Circa 30 veilige rook- en CO-melders staan er op een recent gepubliceerd overzicht van VEBON-NOVB. De ondernemersorganisatie voor (brand)veiligheid liet een groot aantal koolmonoxidemelders testen, omdat in het verleden is gebleken dat lang niet alle verkrijgbare melders echt veilig zijn. 

bekijk artikel (extern) »

De badkamerspiegel die uw levensstijl reflecteert

Badkamerspiegels zijn er in alle soorten en maten. Van een standaard spiegel of spiegelkast boven de wastafel, tot spiegels met LED-verlichting, verwarmde spiegels of zelfs spiegels met ingebouwde televisie.

bekijk artikel (extern) »

En ze leefden nog lang en gelijkvloers…

U bent vast van plan de komende jaren met veel plezier te blijven wonen waar u woont. Ook straks, als u misschien minder goed ter been bent. Verhuizen doet u liever niet, oude bomen moet je nu eenmaal niet verplanten. Door nu vast na te denken over de indeling van uw huis en de primaire woonfuncties naar hetzelfde woonniveau te brengen, hoeft u straks niet te verkassen naar een onpersoonlijke seniorenwoning of -flat, maar geniet u van optimaal wooncomfort. Gewoon in uw eigen huis en straat.

bekijk artikel (extern) »

Een veilige, sociale buurt met de Nextdoor-app

De gratis buurtapp Nextdoor is nu ook beschikbaar in ons land. Op Nextdoor leggen buren snel en gemakkelijk contact met elkaar over alles wat er in de buurt gebeurt. Na een succesvolle pilotperiode bouwen nu al 93 buurten in verschillende steden en dorpen aan een betere buurt; van Uden tot Utrecht, en Rucphen tot Rotterdam. Gemiddeld gaan er 200 gesprekken per dag op Nextdoor over gezellige activiteiten zoals het organiseren van een buurtborrel, over nuttige zaken zoals het lenen van een boor of het verkopen van een kinderfietsje, en over waarschuwingen bij noodgevallen of overlast.

bekijk artikel (extern) »

Zeeuwse senioren stappen dichterbij zelfstandig thuiswonen

Slechts een eerste editie jong en nu al een succes. Op zaterdag 13 februari opende de Comfortabel Thuis Beurs in Heinkenszand voor de eerste keer haar deuren. En dat viel in de smaak: meer dan 500 bezoekers bezochten de beurs, een mooie opkomst voor de organisator gemeente Borsele en haar partners.

bekijk artikel (extern) »

Wifi-lamp brengt sfeer en veiligheid in huis

Slimme (wifi)verlichting is bezig aan een spectaculaire opmars in de Nederlandse huishoudens. Het ouderwetse peertje mag niet meer en wordt steeds vaker vervangen door exemplaren die op afstand te bedienen of zelfs via wifi aan internet gekoppeld zijn. Zo stelt u eenvoudig lichtschema’s in, bedient u overal ter wereld de verlichting in huis en kunt u zelfs de kleur van de lampen aanpassen – al naar gelang de sfeer die u wenst. 

bekijk artikel (extern) »

Bijeenkomst: langer thuis wonen met meer comfort

Langer thuis wonen is de trend. Milieu Centraal is benieuwd hoe 55-plussers zich hierop oriënteren. Welke afwegingen maken zij nadat de kinderen uit huis zijn en de pensioenleeftijd in zicht? Is energiebesparing belangrijk voor meer wooncomfort?

bekijk artikel (extern) »

Over 10 minuten weet u hoe comfortabel en veilig u woont

Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? De Thuiscomfort Checklist stelt per ruimte in huis belangrijke vragen. Gebruik de lijst om uw woning of appartement met andere ogen te bekijken. Of nodig een Thuiscomfort-specialist uit en loop samen door de punten heen.

bekijk artikel (extern) »

Publiekscampagne Brandweer wijst op risico koolmonoxide

Dat we het niet kunnen zien, betekent niet dat het niet bestaat. In Nederland blijft koolmonoxide een onbegrepen, maar ook onbekend gevaar. En dat terwijl één goed geplaatste melder uw leven al kan redden. Brandweer Nederland, de Brandwondenstichting en GGD slaan nu de handen ineen met een gezamenlijks bewustwordingscampagne.

bekijk artikel (extern) »

Badkamer op wielen, voor tijdelijk of vast

Een extra privé-badkamer bij u voor de deur of in de achtertuin, dat is de Badkamer op wielen. Zo hoeft u tijdens een verbouwing niet meer bij de buren aan te kloppen om te douchen. Maar ook als uw vaste badkamer niet langer toegankelijk voor u is, vanwege een fysieke beperking of anderszins, biedt dit mobiele concept uitkomst. 

bekijk artikel (extern) »

Voorkom inbraak met de juiste sloten

Voortaan moeten nieuw te bouwen woningen een voorziening tegen de inbraakmethode ‘cilindertrekken’ hebben. Dankzij de gezamenlijke inzet van publieke en private partijen is deze preventieve maatregel tegen woninginbraak bereikt.

bekijk artikel (extern) »

Gevaarlijke situaties in de meterkast eenvoudig oplosbaar

Veel meterkasten in Nederlandse huizen staan vol met gevaarlijke stoffen en elektrische apparatuur. Dat constateren de monteurs die elektriciteitsmeters komen vervangen voor ‘slimme meters’. Brancheorganisatie Netbeheer Nederland waarschuwt voor de gevaren: “Een vonkje kan genoeg zijn om veel ellende te veroorzaken”.

bekijk artikel (extern) »

Met een hand te bedienen: verlengde hendelkraan

De meeste badkamers en keukens zijn voorzien van standaard hendelkranen of kranen met draaiknoppen. Thuiscomfort laat u kennismaken met 4 exemplaren die net wat meer gemak bieden of voor extra veiligheid zorgen. 

bekijk artikel (extern) »

Proef met Woning APK: 59% van de huizen is potentieel onveilig

In de stad Utrecht is onlangs een pilot gehouden met een zogenaamde apk voor woningen. Het gaat om een keuring van gas-, water- en elektrische installaties. Ook de cv-ketel wordt gecontroleerd. In 59 procent van de woningen is een onveilige situatie aangetroffen. Deze woningen komen dus niet door de keuring.

bekijk artikel (extern) »

Huurder en verhuurder slaan handen ineen voor brandveiligheid

Of u nu een woning huurt of een kamer verhuurt, brandveiligheid blijft belangrijk. Sinds het bouwbesluit in 2012 zijn huiseigenaren aansprakelijk voor de brandpreventie in de woning die zij verhuren. Maar dat heeft alleen zin als de huurder zich bewust is van de maatregelen bij hem of haar thuis. Het Keurmerk Kamer(ver)huur & Veiligheid (KKVV) help hierbij.

bekijk artikel (extern) »

De trends voor langer zelfstandig thuis wonen in 2016

2016 wordt een spannend jaar op het gebied van wonen voor ouderen. Het overheidsbeleid dat enkele jaren geleden is ingezet om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen, krijgt nu echt vorm. Leveranciers, zorgverleners en installateurs spelen met nieuwe producten en diensten in op de veranderingen in de markt. Robert Jan van Nouhuys, Manager Thuiscomfort zet hieronder de belangrijkste trends voor 2016 voor u op een rij. 

bekijk artikel (extern) »

Domotica vaak vergoed door overheid of verzekeraar

  Steeds vaker worden er aanpassingen aan woning gedaan om senioren langer thuis te laten wonen. Wat veel mensen niet weten is dat domotica, of technologische hulpmiddelen en aanpassingen, in veel gevallen vergoed worden door verzekeraars of gemeentes.  

bekijk artikel (extern) »

Twitteraars stellen ontoegangelijkheid aan de kaak

Met 11.000 reacties op Twitter was de hashtag #jekomternietin afgelopen dagen urenlang trending. En dat komt niet zomaar aanwaaien, want momenteel wordt volop gesproken over de ratificering van het VN-verdrag over de rechten van personen met een handicap in Nederland. Hoewel ons land het verdrag in 2006 heeft getekend, zijn er nog geen wetten opgesteld die de samenleving toegankelijker moeten maken.

bekijk artikel (extern) »

Waarom staan er geen prijzen op Thuiscomfort?

Het is zonder twijfel de meeste gestelde vraag aan Thuiscomfort: wat kost dat? In dit artikel leest u waarom er geen prijzen op Thuiscomfort staan en hoe u hier wel achterkomt. 

bekijk artikel (extern) »

Leefbaarometer: hoe scoort uw buurt?

Misschien denkt u over verhuizen, misschien bent u actief in de buurtvereniging of misschien bent u betrokken bij het wijkplan. Hoe dichterbij huis, hoe interessanter we dat vinden. Wilt weten hoe leefbaar uw wijk is, de Leefbaarometer vertelt het u.

bekijk artikel (extern) »

Lekker uzelf in een huis stampvol positieve energie

Uw huis is dé plek om optimaal te genieten. Om volledig tot rust te komen. En om u te omringen met aangenaam gezelschap. Toch voelt niet elk huis als een thuis. Dat zit ‘m soms in grotere dingen, soms in kleinere. U staat er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, maar de manier waarop uw huis is ingericht en wordt gebruikt heeft een grote invloed op uw welbevinden. Zeker als u op leeftijd bent en er mogelijk wat meer tijd doorbrengt dan tijdens uw werkzame bestaan. 

bekijk artikel (extern) »

Roken en koken veroorzaken bij senioren de meeste branden

Nu er steeds meer ouderen zelfstandig blijven wonen, zijn ze vaker betrokken bij brand. De Brandweeracademie en de Nederlandse Brandwonden Stichting hebben een onderzoek uitgevoerd naar de oorzaken van en de oplossingen voor brand bij senioren.

bekijk artikel (extern) »

Comfortabel Thuis - 13 februari 2016 - Beurs op het gebied van langer zelfstandig thuis wonen

Ontdek nieuwe én vertrouwde mogelijkheden op het gebied van langer, veilig en comfortabel zelfstandig thuis wonen. Maak kennis met domotica, eHealth en andere hulpmiddelen.

bekijk artikel (extern) »

Designradiatoren nu ook verkrijgbaar als vloerverwarming

Goed nieuws voor mensen die van design én warme voeten houden. De nieuwste generatie vloerverwarming is niet alleen ontworpen voor optimaal comfort, maar vormt tevens een aantrekkelijk plaatje.

bekijk artikel (extern) »

Apart slapen komt in de beste huwelijken voor

We praten er niet graag over. Maar steeds vaker kiezen partners ervoor om apart te slapen. Een snurkende geliefde, een die in zijn slaap praat of lang opblijft, kan de nachtrust danig verstoren. Met een extra, goed geïsoleerde eenpersoons slaapkamer kan een tekort aan slaap worden voorkomen, wat de harmonie ten goede komt. Overdag én ’s nachts. 

bekijk artikel (extern) »

Kinderen uit huis: verbouw het ‘lege nest’

Uw kind heeft het ouderlijk huis verlaten. Zodra het verhuisbusje de hoek van de straat omslaat, start niet alleen een nieuwe periode in het leven van uw zoon of dochter. Ook voor u breken andere tijden aan. Tijd om eens flink de bezem door uw eigen woning te halen en deze aan te passen aan uw (toekomstige) wensen.

bekijk artikel (extern) »

Stel uw wastafel of toilet met een druk op de knop op de juiste hoogte in

In een levensloopbestendige woning wonen mensen van verschillende leeftijden moeiteloos onder een dak. Zo’n woning past zich als vanzelf aan uw leeftijd aan. Een van de plaatsen in huis waar levensloopbestendigheid een centrale rol speelt, is de badkamer. 

bekijk artikel (extern) »

Natuurlijk elektrotechniek! (Inclusief video.)

De Federatie Elektrotechniek (Fedet) volgt de elektrotechnische branche op de voet en promoot deze ook van harte. Het weet welke ontwikkelingen er spelen in de technologie, regelgeving en markt, en deelt en becommentarieert statistieken en markttrends. Met een inspirerende video zet Fedet het vakgebied elektrotechniek nu in het licht. 

bekijk artikel (extern) »

Zo brengt u uw zelfredzaamheid in kaart

Thuiswonen doen we het liefst zo comfortabel en zelfstandig mogelijk. Dat vraagt om bepaalde aanpassingen. Zoals in uw woning, uw leefritme of in de mate van hulp die u op dagelijkse basis nodig heeft. Om dit in kaart te brengen is de handige ZelfredzaamheidsRadar ontwikkeld. 

bekijk artikel (extern) »

Ook uw huis maakt goede voornemens. Benieuwd welke?

Zo aan het begin van het nieuwe jaar weten we het zeker: we gaan vaker biologisch eten. Of vegetarisch. Of gewoon op alle fronten wat minder. We zijn minder gefocust op onze smartphones. Nemen een abonnement op de sportschool. Vinden een nieuwe liefde. Of blazen een bestaande relatie nieuw leven in. Maar ook uw huis neemt zich van alles voor, om u nog lekkerder, gezelliger, duurzamer of slimmer en veiliger te laten wonen. Al kan het daar wel wat hulp van u bij gebruiken.

bekijk artikel (extern) »

Alles in huis? Streep het af!

Hoe goed bent u voorbereid om nog lang en gelukkig thuis te blijven wonen? Heeft u alles al in huis en kunt u tevreden achterover leunen met een woordpuzzel? Of staat u altijd op de uitkijk voor nieuwe oplossingen en doet u graag nog een extra check? De woordzoeker van Thuiscomfort biedt u een uitdagende puzzel en toont verschillende oplossingen in zorg en wonen.

bekijk artikel (extern) »

Als de kat van huis is, verjaagt deze bol de muizen

Het is rond, het rolt zelfstandig door uw huis en lijkt recht uit de toekomst te komen. Dat is de SensorSphere in het kort. Dit nieuwe bewakingssysteem monitort uw huis met verschillende sensoren, zonder dat daar een heel systeem voor geïnstalleerd moet worden.

bekijk artikel (extern) »

De 10 nieuwsberichten waar iedereen over sprak in 2015

We tellen af naar het einde van het jaar. 2015 was een jaar van vele vragen, handige oplossingen, mooie verhalen en natuurlijk ook van aanpassen en doorgaan. Wat viel er op? Wat bleef hangen? Wat haalde de top tien bij onze lezers? In de afgelopen weken hebben we dit met u doorgenomen. Met vandaag de allerlaatste top 10: van nieuwsberichten die iedereen las in 2015.

bekijk artikel (extern) »

De seniorenwoning stond al lang geleden in de sterren geschreven

De leeftijden van de personages in Star Wars lopen aardig op. Neem Chewbacca, geboren in 200 voor de veldslag of Yavin. Jabba de Hut, geboren in 600 voor de veldslag. Of Yoda, geboren in 896 voor de legendarische veldslag – ook al is die laatste nog verrassend goed ter been. Je mag dan ook verwachten dat er in de films volop aandacht besteed wordt aan de woonsituatie van de oudere mede’mens’. Een aantal levensloopbestendige woonideeën uit Star Wars kunt u zo kopiëren naar uw eigen woonsituatie.  

bekijk artikel (extern) »

Thuiscomfort wenst u fijne feestdagen en een gezond 2016!

2015 nadert haar einde, 2016 komt met rasse schreden nabij. Het team van Thuiscomfort wenst u een fantastische jaarafsluiting en een prachtig nieuw jaar toe. 

bekijk artikel (extern) »

Oudere woningverkopers verkopen vaker hun huis, tegen een lagere prijs

Woningverkopers die ouder zijn dan 75 hebben tijdens de crisis de verkoopprijs meer laten dalen dan jongere verkopers. Bovendien hebben ze in verhouding meer verkocht. Dit meldt het Kadaster op haar website, op basis van analyses van woningtransacties van 2008 tot en met 2014.

bekijk artikel (extern) »

Feiten en hardnekkige fabels over woninginbraak

Ongure types die in het holst van de nacht, gericht villawijken afstruinen om koste wat het kost hun slag te slaan. Dat is het beeld dat veel Nederlanders van inbrekers hebben. Maar klopt dit plaatje eigenlijk wel? 

bekijk artikel (extern) »

40 veiligheidstips voor vrolijke feestdagen

De feestdagen staan voor de deur. Met hopelijk veel gezelligheid en warmte. Hoe zorgt u ervoor dat deze ook veilig verlopen? 

bekijk artikel (extern) »

De 10+1 meest in het oog springende specialisten van 2015

We tellen af naar het einde van het jaar. 2015 was een jaar van vele vragen, handige oplossingen, mooie verhalen en natuurlijk ook van aanpassen en doorgaan. Wat viel er op? Wat bleef hangen? Wat haalde de top tien bij onze lezers? We nemen dit de komende weken graag met u door. Met vandaag de top 10 van populairste specialistenprofielen in 2015.

bekijk artikel (extern) »

Woont u al gestippeld of als een kangoeroe? In België is dat heel normaal!

Wie denkt dat de participatiemaatschappij alleen in Nederland leeft, doet er goed aan de blik zuidwaarts te richten. Ook in België denken mensen, organisaties en de overheid na over het geven van de regie over hun eigen toekomst aan ouderen. Geschikte woonvormen spelen daarin een centrale rol.

bekijk artikel (extern) »

De 10 populairste woningaanpassingen van 2015

We tellen af naar het einde van het jaar. 2015 was een jaar van vele vragen, handige oplossingen, mooie verhalen en natuurlijk ook van aanpassen en doorgaan. Wat viel er op? Wat bleef hangen? Wat haalde de top tien bij onze lezers? We nemen dit de komende 4 weken graag met u door, met om te beginnen de top 10 van populairste productpagina's in 2015.

bekijk artikel (extern) »

9 manieren om vrijwilligers op onvergetelijke wijze te bedanken. (Maar dan ook écht!)

Ze zijn onmisbaar. Staan dag en nacht klaar. En zetten zich met hart en ziel in voor de goede zaak. Dat doen ze met veel liefde, aandacht en gedrevenheid. Zonder er direct een geldelijke beloning voor terug te verwachten. Maar dat betekent niet dat vrijwilligers helemaal geen waardering verdienen! Integendeel.

bekijk artikel (extern) »

‘Li-Fi via ledlicht 100x sneller dan wifi’

De nieuwe technologie Li-Fi is tot 100 keer sneller dan wifi en gaat op termijn razendsnelle datastromen via ledlicht mogelijk maken. Dat zeggen onderzoekers, die de technologie nu ook buiten laboratoria met succes hebben toegepast.

bekijk artikel (extern) »

Feestdagen trekken elk jaar weer ongenode gasten

Rommel de bommel wat een gestommel, daar op de zolder… Het klinkt als de eerste regel van een vrolijk sinterklaasliedje. Maar in werkelijkheid zou het in deze tijd van het jaar net zo goed over een inbreker kunnen gaan. 5 december, de kerstdagen en oudejaarsdag blijken namelijk zeer populaire dagen om in te breken.

bekijk artikel (extern) »

Het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De populariteit van vloerverwarming neemt in snel tempo toe. Het biedt maximaal comfort, is onderhoudsvriendelijk en vormt een duurzaam alternatief voor een systeem met radiatoren. Vloerverwarming is vrijwel onzichtbaar en kan onder vrijwel ieder type vloer worden aangelegd. Het is zelfs mogelijk vloerverwarming aan te leggen over een bestaande vloer. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe energiezuinig is mijn huis? Bekijk de mogelijkheden en bereken uw voordeel

Een gemiddeld gezin laat jaarlijks een maandloon aan energie door vloeren, ramen en daken verdwijnen. Met een online tool van gemeente Gent checkt u uw huis en berekent u zelf hoe energiezuinig uw huis is. Hoe kan het beter? Wat kost het en wat brengt het op?

bekijk artikel (extern) »

CO-melder redt levens

Jaarlijks overlijden gemiddeld 10 mensen aan koolmonoxidevergiftiging. In Nederland zijn er bijvoorbeeld nog tal van woningen met ondeugdelijke geisers of cv-installaties. Anders dan gedacht, garandeert de aanschaf van een nieuwe cv-installatie geen 100% veiligheid. Windterugslag op de cv-afvoer, kleine gebruiksschades en onjuiste montage kunnen voor problemen zorgen. 

bekijk artikel (extern) »

Zomerse hitte de vijand? Eerder de bittere koude.

Wie denkt dat na de zomer alle gezondheidsproblemen bij senioren als sneeuw voor de zon verdwenen zijn, heeft het mis. Juist in de herfst en winter zijn er meer ziektes, zoals hartaanvallen en heupbreuken. En daardoor stijgen de zorgkosten en opnames bij verpleeghuizen. Om u goed te wapenen tegen de winter kunt u op een paar dingen letten in en rondom het huis. 

bekijk artikel (extern) »

Uberisering van de zorg en 6 andere domoticatrends in 2016

Gordijnen die automatisch heen en weer zoeven. Aangesproken worden door een digitale gastvrouw. Slimme pillendispensers. En allemaal mensen die om de haverklap op hun smartphone kijken. Tijdens de Beurs Domotica en Slim Wonen staat alles in het teken van huisautomatisering. 

bekijk artikel (extern) »

In 6 stappen uw huis ook digitaal beveiligen

We maken allemaal gebruik van slimme hulpmiddelen in huis. Zo kunnen we ons leven niet meer voorstellen zonder tv, computer en Facebook. Misschien bent u ook al helemaal gewend aan een videotelefoon bij de voordeur of een slimme thermostaat. Soms zijn we zo gewoon om die systemen in huis te hebben, dat we nog wel eens vergeten dat ze ook digitaal beveiligd moeten zijn. 

bekijk artikel (extern) »

Hoe hippie is mijn huis? 9 Flower Power-ikonen geven het antwoord.

Woont u hippie-style – of de hedendaagse versie daarvan: Bohémien Chic? Als uw huis een of meer van de volgende tekenen vertoont, bent u waarschijnlijk (een beetje) Flower Power.

bekijk artikel (extern) »

Installatiebranche bepleit strengere regels uitstoot koolmonoxide door cv-ketels

Koolmonoxidevergiftiging maakt jaarlijks tientallen dodelijke slachtoffers, zo blijkt uit een onderzoek van de Onderzoeksraad. 46% van de gevallen wordt veroorzaakt door cv-installaties, het merendeel hiervan is modern en goed onderhouden. Hoe kan dit en wat is eraan te doen?

bekijk artikel (extern) »

De ideale zithouding op het toilet? De eenhoorn doet het voor.

We komen er zo vaak, dat we er bijna niet meer bij stilstaan. Totdat een bezoekje aan het toilet niet meer zo gemakkelijk gaat. Uw gewrichten worden minder soepel, uw evenwicht is niet meer zo fantastisch of u bent niet meer zo flexibel in uw bewegingen. Door een paar zaken aan te passen aan uw toilet, zit u een stuk comfortabeler op uw gemak.

bekijk artikel (extern) »

Trendrapport: vind rust en gezondheid in de badkamer

De badkamer wordt steeds meer een plek om rust te vinden. Rustige kleuren, natuurlijke materialen en een minimalistisch design zorgen voor een meditatieve, helende sfeer. Het nemen van een rustgevend bad kan zelfs gezondheidsvoordelen bieden.

bekijk artikel (extern) »

Voorkom 13 bijna-ongelukjes in huis

Een moment van onoplettendheid, de verkeerde voet verplaatsen of simpelweg vergeten iets uit te zetten. Een ongeluk is zo gebeurd, ook in de huiselijke sferen. Met een aantal simpele maatregelen kunt u de meest voorkomende huisongelukken in elk geval voorkomen.

bekijk artikel (extern) »

Stichting Alzheimer Nederland helpt de mantelzorger met nieuwe website

30 jaar kennis en ervaring met alle vormen van dementie, een gedegen basis voor een nieuw platform. Een online platform, nu we onze informatie steeds meer via het internet verkrijgen. Waar u ook tegenaan loopt als mantelzorger, Stichting Alzheimer Nederland biedt u informatie en raad met dementie.nl.

bekijk artikel (extern) »

Liftinstituut waarschuwt: 'Bevrijd nooit uzelf als u vastzit in de lift'

Jaarlijks komen zo’n 47.000 Nederlanders vast te zitten in de lift. Alleen dit jaar al raakten honderden mensen opgesloten tijdens een grote stroomstoring in Noord-Holland. Reden voor het Liftinstituut om extra aandacht te vragen voor het thema liftopsluiting. 

bekijk artikel (extern) »

Zo blijft u als mantelzorger ook op de been

Familie, vrienden, buren, iedereen helpt een handje mee om senioren in hun omgeving langer thuis te laten wonen. Door bezuinigingen in de zorg en de participatiemaatschappij die het kabinet voor ogen heeft is dit ook nodig. Maar voor veel mantelzorgers nemen de druk en verantwoordelijkheden zodanig toe dat ze overbelast raken. Met bepaalde aanpassingen is niet alleen de senior geholpen, maar werken ook in het voordeel van u als mantelzorger.

bekijk artikel (extern) »

Pelletkachel: de relaxte, CO2-neutrale manier van hout stoken

Wie wel eens een houtkachel of een open haard heeft gestookt, weet hoeveel werk het is om deze te ontsteken en brandend te houden. Met een pelletkachel gaat dit automatisch, zolang de voorraad pellets maar tijdig wordt aangevuld. Bovendien is de uitstoot van fijnstof en de geuroverlast van pelletkachels minimaal, zeker als je het vergelijkt met traditioneel hout stoken. Michorius uit Haaksbergen is gespecialiseerd in pelletkachels.

bekijk artikel (extern) »

ISSO 77-presentatie: ‘Waar blijft de nieuwe Steve Jobs in de installatiewereld?’

Hoe ziet een levensloopbestendige woning eruit? Welke maatregelen kun je treffen zodat alleenstaanden, gezinnen en ouderen in de loop van de tijd hetzelfde huis kunnen bewonen, zonder dat daarvoor grote renovaties nodig zijn? Installerend Nederland heeft met de nieuwe ISSO 77 norm een volledig up-to-date gedachtenkader in handen om woningen die geschikt zijn voor meerdere generaties te bouwen en te renoveren. 

bekijk artikel (extern) »

Langer thuiswonen met moderne technieken

De tijd dat mensen na verloop van tijd automatisch in het bejaardenhuis gingen wonen, is definitief voorbij. Steeds meer ouderen blijven zo lang mogelijk in de eigen omgeving wonen. Niet alleen omdat de overheid dit stimuleert, maar ook omdat mensen steeds duidelijker durven zijn in hun woonwensen. Een toenemend aantal fabrikanten speelt in op deze trend. 

bekijk artikel (extern) »

Vanuit uw luie stoel een demonstratie over wandbeugels bijwonen?

Zo lang mogelijk thuiswonen, dat willen we allemaal. En dat vraagt om aanpassen. Niet alleen van uw woning, maar ook van de service eromheen. Daarom heeft Handicare een demokoffer ontwikkeld, die de specialist gemakkelijk mee kan nemen. Om zo thuis een demonstratie te geven over wandbeugels.

bekijk artikel (extern) »

Radson biedt inspiratie voor renovatie

Gaat u verbouwen, dan oriënteert u zich op verschillende manieren. Met tijdschriften, brochures, showrooms, gesprekken met specialisten en online bepaalt u de stijl en maakt u daarbij de eerste beslissingen. En voor die fase heeft verwarmingsspecialist Radson een consumentenwebsite gelanceerd.

bekijk artikel (extern) »

Een beroerte laat ook uw huis niet onberoerd

Beroertes komen vaak onverwacht, plots, met minimale waarschuwing, als een herseninfarct of hersenbloeding. Maar de ene beroerte is de andere niet. Soms is er tijdelijke schade, soms blijvend. Vaak zijn gezichtsvermogen, spraak en motoriek getroffen door de beroerte. En dat heeft invloed op het dagelijks leven. Hoe pakt u dat in uw woning aan?

bekijk artikel (extern) »

Elektro- en cv-installateurs scoren het beste bij consumenten

Als we aan consumenten vragen over welke bouwbedrijven ze het meest tevreden zijn, dan staan installateurs voor elektro en cv op de eerste en tweede plaats met een 7,7 en 7,6. Die scores werden berekend op de categorieën proactiviteit, professionaliteit, kwaliteit van werken en klantvriendelijkheid.

bekijk artikel (extern) »

Hoe goed kent u uw woning? In 10 minuten weet u het antwoord.

U bent al jaren samen, hebt verdrietige momenten gedeeld en mooie herinneringen gemaakt. U was samen in het verleden, in het heden en u wilt samen oud worden. Uw huis is uw basis, uw vaste rots in de branding, uw steun en toeverlaat. Maar kent u uw woning goed genoeg om ook op hogere leeftijd thuis te kunnen blijven wonen?

bekijk artikel (extern) »

eHealth monitor 2015: Nederlandse patiënten willen zorg online regelen

Patiënten willen handige online toepassingen om hun zorg te regelen. Zij zien voordelen in het opzoeken van informatie over zorg en gezondheid op het internet. Ook willen zij via het internet recepten aanvragen, een afspraak maken met de dokter, of de zorgverlener een e-mail sturen met een vraag. Dat lijkt hen gemakkelijk en tijdbesparend, zo blijkt uit recent onderzoek. 

bekijk artikel (extern) »

Tovertafel activeert dementiepatiënten

De Tovertafel is dé innovatie om mensen met een dementie weer te laten bewegen. Door middel van lichtspelletjes die op de tafel geprojecteerd worden, worden de ouderen gestimuleerd om te bewegen. Dit is goed voor hun welzijn en cognitieve ontwikkeling.

bekijk artikel (extern) »

Een kleurrijke, contrastrijke badkamer bij ouderdom en dementie

Bij het ouder worden neemt het zichtvermogen langzaam af. Eiwitafzettingen op de lens zorgen voor een vertroebeld beeld en beperken de waarneming van kleuren. Een contrastrijke, kleurrijke omgeving vergemakkelijkt de waarneming.

bekijk artikel (extern) »

Uitbesteden kluswerk wint aan populariteit

Bouwmarkten in Nederland staan onder druk omdat consumenten steeds minder vaak zelf klussen. Jongere generaties hebben er geen lol in en ze zijn vaak ook niet handig. Ouderen zijn wel handig, maar hebben fysieke beperkingen, waardoor zij vaker professionele krachten inschakelen. 

bekijk artikel (extern) »

Verlicht uw buitenleven

Binnenkort slaat de klok wintertijd. Kortere dagen betekent minder daglicht, terwijl we toch goed zicht nodig hebben. Als u de oprit opdraait, het vuilnis buitenzet, maar ook als u nog even op uw terras bij uw vuurkorf zit. Wat voor u goed licht is, hangt ook van uw bezigheden af.

bekijk artikel (extern) »

Hoe groot is mijn kans op brand?

Ieder jaar organiseert de brandweer de Brandpreventieweken. Vooral seniorenwoningen krijgen daarin extra aandacht, omdat thuiswonende ouderen meer kans hebben op brand. Ook de politiek neemt brandveiligheid serieus: sommige politieke partijen willen brandmelders en rookmelders zelfs verplicht stellen in ouderencomplexen, zoals dat tot nu toe alleen voor verzorgingstehuizen geldt. Wat moet u minimaal doen om uw huis brandveilig te maken?

bekijk artikel (extern) »

Kant-en-klare mantelzorgwoning in de tuin

Een huisje, speciaal geschikt als woning voor iemand die zorg nodig heeft. In steeds meer Nederlandse achtertuinen worden tijdelijk mantelzorgwoningen neergezet, voor een vader of moeder op leeftijd of een ziek of gehandicapt kind dat op zichzelf wil wonen. Zo is zorg onder handbereik, maar kunnen alle betrokkenen toch hun eigen leven leiden. PasAan uit Den Bosch heeft inmiddels tientallen mantelzorgwoningen geplaatst. 

bekijk artikel (extern) »

Vervang rookmelders elke tien jaar

Een brand- of rookmelder zorgt ervoor dat u ’s avonds rustig kunt gaan slapen. Om uw veiligheid te garanderen, dienen deze wel regelmatig getest te worden. In de meeste gevallen gaan de melders bovendien maximaal tien jaar mee. 

bekijk artikel (extern) »

Veilig een snelle kop thee op tafel

Steeds meer mensen vervangen hun waterkoker of fluitketel door een kokendwaterkraan. De belangrijkste reden hiervoor is gemak, want in een handomdraai zet u een heerlijke kop thee of maakt u een smakelijk bord soep klaar. Maar hoe veilig zijn deze kranen eigenlijk?

bekijk artikel (extern) »

Betoverend mooie toverkranen

In de keuken hebt u altijd wel iets in uw handen – een pan gekookte eieren of vuile vaat. Dan is het handig als de kraan zichzelf op het juiste moment in- of uitschakelt. De nieuwste modellen keukenkranen zijn om die reden uitgevoerd met infraroodsensoren of reageren op een lichte aanraking. Zij zijn de perfecte hulp in de keuken, juist óók als het spitsuur is. 

bekijk artikel (extern) »

13 concrete veiligheidstips voor senioren

Ook over de grens is veiligheid voor ouderen in en rond het huis een belangrijk onderwerp. In een handige infographic zet een Amerikaanse leverancier van persoonsalarmering een aantal veiligheidstips op een rij. 

bekijk artikel (extern) »

Driemaal daags een tablet tegen eenzaamheid en andere kwalen

Zijn jongeren digitaal? Vlak de ouderen niet uit! Social media, beeldbellen, googlen, alles wat jongeren online doen, is voor ouderen ook gesneden koek. Alleen de apparaten en de apps verschillen. Waar tieners tegenwoordig alles op hun smartphones doen, zijn iPads en andere tablets meer het domein van de oudere generatie. 

bekijk artikel (extern) »

Over een paar jaar zitten we allemaal op een douchetoilet

In de meest verborgen ruimte van het huis, het toilet, is een ware revolutie aan de gang. Het aloude standaard toilet maakt steeds vaker plaats voor het douchetoilet. Logisch, want het comfort van hygiënische reiniging met warm water is ongekend. 

bekijk artikel (extern) »

Designmeubels uit een doos

Houdt u van design? Richt dan nu uw woonkamer in met slechts vijf dozen. De Letse ontwerper Rolands Landsbergs bedacht een collectie van uiterst moderne, modulaire meubels die vanuit een blokvorm snel en gemakkelijk uitgeklapt kunnen worden tot strak ogende meubelstukken. 

bekijk artikel (extern) »

Nieuwe Europese energierichtlijn voor verwarmingssystemen van kracht

Bij de aanschaf van huishoudelijke apparatuur speelt het energielabel voor veel mensen een belangrijke rol. Nu is er ook voor cv-ketels, zonneboilers, warmtepompen en thermostaten een zelfde label geïntroduceerd. Voor u een prachtige gelegenheid om producten en systemen met elkaar te vergelijken, uw energierekening te verlagen en het milieu te sparen. 

bekijk artikel (extern) »

Na 16 jaar de hond in de pot

Het dagelijkse programma ‘Man bijt hond’ stopt met televisiemaken. De laatste aflevering is op vrijdag 2 oktober te zien om 18.45 uur op NPO2. Bij Thuiscomfort hechten we waarde aan persoonlijke verhalen, vooral voor de rubriek ‘Hond aan tafel’ gingen we graag zitten. Met drie voorbeelden laten we u zien waarom.

bekijk artikel (extern) »

Internationale Ouderendag in teken seniorklare woningen

Dat de VN langer thuiswonen voor senioren ook hoog op het lijstje heeft staan, blijkt tijdens de Internationale Ouderendag. In 2015 vieren we alweer de 25e editie, dit jaar met als thema ‘Sustainability and Age Inclusiveness in the Urban Environment’. Wat zoveel betekent als steden en woningen afstemmen op ouderen en vice versa. Dat gaat niet alleen over nieuwe woningen seniorklaar maken, maar ook huidige woningen aanpassen.

bekijk artikel (extern) »

Eenzaam? Huur iemand in als gezelschap

Met de Week van de Eenzaamheid zijn er een aantal mooie initiatieven boven water gekomen. Na maatjesprojecten of gemengd wonen met studenten valt gezelschap nu ook in te huren. Voor een kop koffie, een avondje uit of hulp bij tuinieren.

bekijk artikel (extern) »

Thuis uw eigen filmfestival in 10 tips

Elk najaar prijkt het gouden kalf fier op de Neude in Utrecht, ook nu is het beestje weer gespot. Hét teken dat we 10 dagen weer mogen genieten van Neerlands’ filmtalent. Misschien reist u af naar het Nederlands Film Festival en pikt u een filmpje mee. Misschien vindt u de reis te ver of te vermoeiend. Misschien bent u zo’n filmfanaat dat het NFF voor u het hele jaar door mag duren. Dan hebben we 10 tips hoe u thuis uw eigen filmfestival organiseert.

bekijk artikel (extern) »

Burendag bestaat 10 jaar

Had u het al in de agenda staan? Uw tijd of klushanden aangemeld? Of juist een activiteit ingestuurd? Eind september viert Burendag haar tienjarig jubileum. Ondanks de mooie leeftijd is het doel nog steeds onveranderd: mensen bij elkaar brengen. Ook senioren profiteren daarvan.

bekijk artikel (extern) »

Waar rook is, daar piept uw brandmelder

Het wordt alweer kouder, de zon gaat sneller onder, de afgelopen week zagen we meer buien dan zon. Hoog tijd om de gezelligheid binnen te halen en uw kookkunsten van de barbecue naar de keuken te verplaatsen. Dat is ook meteen een goed moment om na te denken over uw brand- en rookmelders.

bekijk artikel (extern) »

Eigenheimer of Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is een van de meest voorkomende oorzaken van dementie. Maar liefst de helft van alle dementiegevallen zijn Alzheimer-gerelateerd. De ziekte treft 1 op de 20 mensen boven de 65 jaar en 1 op de 5 boven de 80 jaar. In Nederland gaat het om ruim 250.000 patiënten. Hoe herken je de ziekte en hoe bereid je erop voor? 

bekijk artikel (extern) »

Van een oud dametje geweest, altijd binnen gestaan

Elektrisch auto’s zijn hip & happening. Speelgoed voor hipsters. Of niet soms? Steeds vaker zoeven er vijftigplussers elektrisch of hybride aan ons voorbij. Niet in een scootmobiel of op een elektrische laag-instapfiets, maar in een Toyota Prius, een Nissan Leaf of een andere kekke Plug-in Hybride. Zij doen dit waarschijnlijk niet vanwege het uiterlijk vertoon of om de status van hun voertuig, maar op basis van een grondige afweging van voor- en nadelen. 

bekijk artikel (extern) »

Zo voelt het om obese te zijn. Of halfzijdig verlamd.

Je kunt erover lezen of seminars bezoeken. Maar wil je als zorgprofessional of -installateur mensen écht goed helpen, moet je meemaken wat zij meemaken. Al is het maar even. Met die gedachte in het achterhoofd, is de Handicare Academy in Nederland officieel van start gegaan. 

bekijk artikel (extern) »

Monumentaal wonen met een moderne twist

In Nederland zijn er alleen al 62.000 rijksmonumenten, waaronder molens, kerken, woonhuizen, verdedigingswerken en archeologische monumenten. Prachtig om te bezoeken, ook prachtig om te bewaren. En de beste manier daarvoor is om het te bewonen.

bekijk artikel (extern) »

Hoe voorkomen we dat ouderen vallen?

Vallen is niet per se iets dat hoort bij het ouder worden. Toch gebeurt het nog vaak, te vaak en met mogelijk vervelende gevolgen. Voorkomen is beter dan genezen, daar kunnen zorgverleners een rol in spelen.

bekijk artikel (extern) »

Is mijn huis geschikt voor de opvang van vluchtelingen?

Deze week presenteert het kabinet de nieuwe verdeelsleutel voor de opvang van vluchtelingen. Diverse mensen hebben al aangeboden mensen in hun eigen huis op te vangen. Wat zijn de mogelijkheden hiervoor en wat vraagt dit van uw woning?

bekijk artikel (extern) »

Uw eigen 3D-geprinte huis?

Laagje voor laagje, steen voor steen, wordt momenteel gebouwd aan de eerste 3D-geprinte woning van ons land. Het drie dimensionaal (3D) geprinte grachtenpand verrijst op het voormalige Shell-terrein in Amsterdam-Noord, waar meer creatieve initiatieven een plek hebben gevonden. Onder anderen de Amerikaanse president Obama bracht al een bezoek aan het project. 

bekijk artikel (extern) »

Toiletteren op hoog niveau

20 miljoen keer per dag. Zo vaak gebruiken we in Nederland het toilet. Per week nemen we hier zo’n 50 minuten en dus 43 uur per jaar de tijd voor. Dat is gemiddeld tussen de 1 en de 3 jaar van ons leven. Toiletteren doen we dus op hoog niveau, het liefst zo goed mogelijk aangepast aan onze wensen en lichamelijke toestand.

bekijk artikel (extern) »

Gebruik uw afgeloste huis als appeltje voor de dorst

Vijfhonderd miljard euro, zoveel bedraagt de totale overwaarde in huizen in Nederland. Senioren bezitten hiervan circa 38%, met een gemiddelde overwaarde van 257.000 euro per huis. Toch wordt dit kapitaal tot nu toe nauwelijks nog benut. Gemiddeld wordt jaarlijks slechts 0,7% van de overwaarde verzilverd, met name bij de overgang van een koop- naar een huurwoning. 

bekijk artikel (extern) »

Mantelzorg zet familierelaties op scherp

Mensen met lichamelijke of psychische klachten worden vaak ondersteund door liefhebbende familieleden of vrienden. Dag in dag uit staan zij klaar voor de ‘patiënt’. Ze doen dit met volle overgave en vol liefde of mededogen. Maar dat betekent niet dat mantelzorg altijd makkelijk is. Ingesleten patronen kunnen terugkeren in de relatie zorgvrager-mantelzorger. Oud zeer kan naar boven komen op het moment dat de druk toeneemt. Geld(gebrek) kan een rol spelen. En de vraag om zorg sluit niet altijd aan bij het aanbod. Immers, mantelzorgers hebben ook banen of gezinnen en kunnen niet stante pede in de auto springen als zich een probleem aandient. 

bekijk artikel (extern) »

Spa: ultieme ontspanning thuis

Steeds meer mensen ontdekken de spa als het ultieme moment voor zichzelf. Zeker nu u niet langer de deur uithoeft, om op te laden en te ontspannen. Want maximaal genieten kan gewoon thuis, met uw favoriete muziek op de achtergrond en in een sfeer die helemaal op uw lijf is geschreven. 

bekijk artikel (extern) »

Zilverlijn: contact is goud

Relaties zijn belangrijk. Lucht, onderdak en voeding, maar ook sociaal contact is voor elk mens een basisbehoefte. Elk mens wil gehoord worden en ergens deel van uitmaken. Als we ouder worden, is dit niet meer zo vanzelfsprekend. En daar helpt de Zilverlijn dus bij.

bekijk artikel (extern) »

‘Al 100.000 euro voor cliënten verdiend in procedures'

Uw huis toekomstbestendig maken? Bezwaar maken tegen beslissingen in het kader van Wmo of Zorgverzekeringswet? Of een keukentafelgesprek voorbereiden? Janneke Wijma van Home & Health Service helpt erbij. 

bekijk artikel (extern) »

Ondernemers Bollenstreek zoeken actief samenwerking op het gebied van niet-medische zorgdiensten

Nu de zorg steeds regionaler wordt ingericht, komen lokale ondernemers nadrukkelijker in beeld om hieraan invulling te geven. Tijdens een bijeenkomst van de Kamer van Koophandel en gemeente Teylingen op woensdag 28 januari 2015 laten Fleur de Dag en Roks Elektro zien hoe zij nauw samenwerken om hun cliënten optimaal te helpen. 

bekijk artikel (extern) »

Belgische Week van de Valpreventie van start

Een derde van de thuiswonende 65-plussers en tot 42% van de 75-plussers valt minimaal één keer per jaar. In verzorgingstehuizen hebben vrijwel alle bewoners een verhoogd valrisico. Om hieraan aandacht te besteden gaat vandaag in België de Week van de Valpreventie van start.

bekijk artikel (extern) »

32 direct toepasbare tips voor een veilig thuis voor ouderen

Nu steeds meer mensen tot op hoge leeftijd thuis blijven wonen, neemt het belang van een veilige woning duidelijk toe. Door inzicht te verkrijgen in gevaren in en rond het huis en deze aan te pakken, kunnen ongemakken en ongevallen voorkomen worden. Hieronder treft u tips aan voor een veilig huis – van het openlaten van de badkamerdeur en goede verlichting tot kranen die niet gloeiend heet worden of veilig medicijngebruik.

bekijk artikel (extern) »

Ouder worden is topsport, zo wordt u kampioen

Wie ouder wordt, weet hoeveel moeite alledaagse, kleine handelingen kunnen kosten. Iedere dag weer wordt er een topsportprestatie van u verlangd – voor zaken die vroeger misschien doodnormaal voor u waren. Een heuse vijfkamp met fysieke en mentale nummers sluipt zo langzamerhand uw leven binnen. 

bekijk artikel (extern) »

Sokken waarschuwen diabetici voor overbelaste voeten

Mensen met diabetes kunnen verminderd gevoel in hun ledematen hebben. Speciaal voor hen zijn sokken ontwikkeld die waarschuwen als hun voeten overbelast dreigen te raken.

bekijk artikel (extern) »

We voelen ons thuis bij Thuiscomfort Groene Hart

Natuurlijk waren we gevleid toen ze vroegen of ze onze naam mochten gebruiken. Dat ze hun logo aanpasten naar het onze, was een mooi compliment. En nu delen ze ook ons online demohuis en onze verhalen via hun website. Sinds deze week is de nieuwe website van Thuiscomfort Groene Hart te bewonderen.

bekijk artikel (extern) »

Cola in het toilet en meer slimme schoonmaaktips

Een goede hygiëne in de badkamer of op het toilet is niet alleen prettig, het houdt ook ziektekiemen buiten de deur. Goed ventileren en regelmatig schoonmaken is daarom essentieel. Hieronder een aantal tips om de badkamer en toilet schoon en fris te houden.

bekijk artikel (extern) »

Voorkom beslagen ramen of schimmelplekken in de badkamer

Heeft u vaak beslagen ramen of schimmelvorming op het plafond of de wanden van uw badkamer? Dit zijn duidelijk tekenen dat de luchtkwaliteit in uw woning afneemt.

bekijk artikel (extern) »

Hoe houd ik de griepgolf buiten de deur?

Griep is niet alleen reuze vervelend, het kan in bepaalde gevallen zelfs levensbedreigend zijn. Met een griepprik bent u maar ten dele beschermd. Welke maatregelen kunt u zelf treffen om besmetting te voorkomen?

bekijk artikel (extern) »

Hoe blijf ik koel in de zinderende zomerhitte?

Wie op leeftijd is, moet in de warme zomermaanden extra oppassen. Senioren zweten minder dan jonge mensen. En zweten is het natuurlijke afkoelingsmechanisme van ons lichaam. Tegelijkertijd moeten we opletten dat we voldoende vocht tot ons nemen. Want uitdroging kan vervelende gevolgen hebben.​

bekijk artikel (extern) »

‘Overheidsmaatregelen langer zelfstandig wonen voortvarend opgepakt’

Veel ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen woning blijven wonen. In de Transitieagenda Langer zelfstandig wonen uit zomer 2014 geeft het Kabinet aan waar Nederland staat op dit gebied en wat haar rol hierin is. Inmiddels zijn we een jaar verder. Welke concrete stappen zijn er gezet?

bekijk artikel (extern) »